reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W to masz jeszcze czas na rodzenie dzieci:)
Z mężem planowaliśmy tylko jedno, może za jakiś czas się zdecydujemy, ale sama nie wiem. Póki ostatecznie nie zdecydujemy, że nie chcemy mieć więcej dzieci to będziemy płacić za zarodki parę lat. Póki co nie mam żadnego dziecka, a ciąża jest bardzo wczesna. Nie chcę zapeszac.

reklama
Kochana ja miałam pnkcję w pn a w sb estradiol miałam już >>3000 - dokładnego wyniku nie podali. Tylko u mnie jajca późno wystartowały i było pełno drobnicy, finalnie z 10 komórek było tylko 6 dobrych. Po fasolki dopiero w następnym cyklu, czyli ok 20 listopada :/

:o:o:o:o:o:o:o:o - tak jak @anett96 pisze - qrestwo!

Mieciu ja bym co 3 dni odstawiała po 1 tabl - najpierw 1 dupka z wieczora, potem 1 lutinusa z południa, potem dupka z południa, potem po jednym z rana i na koniec po 1 z wieczora. Od razu połowa to masakra. Zbadaj poziom i będziesz wiedzieć - jak będzie wysoko, to możesz ciut szybciej odstawić, ale jak będzie nisko to lepiej stopniowo i jak będzie coś nie tak to trzeba wrócić do poprzedniej dawki na której było ok.

Beatka nie płacz. Lepiej nie wziąć 1 zastrzyku niż ryczeć i jajka stresować. Tylko jutro powiedz o tym na wizycie i tyle. Jak masz jakikolwiek kontakt do kogoś z kliniki to zadzwoń dopytać czy możesz wziąć więcej puregonu na miejsce mensinormu - to jesz samo fsh bez lh ale może nie zrobiłoby większej różnicy. Gdzie ty się leczysz? Na stronie raczej musi być jakiś tel alarmowy, ewentualnie na pieczątce lekarza też musi być podany nr.
Kochanie próbowałam wszystkiego w naszej dziurze Legnickiej nic w aptekach nie dostaniesz wszystko na zamowienie dziadostwo ... mam nadzieje ze jajeczka całe i zdrowe nie uszkodzone po braku mensinormu wziełam pozostałe jak na rozpisce jutro rano wynik wiec zobaczymy co dalej buziaki teraz tylko kciuki za jajcochy dziekuje

Jagoda 10lat temu jak nie miałam kasy to robiłam tak- znalazłam gin na nfz i wybragałam go o hormony. Learka rodzinna dała mi morfologię mocz tarczyce, kariotyp robiłam w poradni na ślasku, hiv w poradni dla narkomanów, cytologię zrobisz z programy nfz. A resztę nieststy trzeba odpłatnie. Ten kariotyp na nfz to zadzwon na infolinię nfz gdzie można w twojej okolicy.
Wirusologie mozna tez zrobic za darmo zostajac dawca krwi ;)

Kochanie próbowałam wszystkiego w naszej dziurze Legnickiej nic w aptekach nie dostaniesz wszystko na zamowienie dziadostwo ... mam nadzieje ze jajeczka całe i zdrowe nie uszkodzone po braku mensinormu wziełam pozostałe jak na rozpisce jutro rano wynik wiec zobaczymy co dalej buziaki teraz tylko kciuki za jajcochy dziekuje
Nie denerwuj się. To najwyżej będziesz stymulowana 1 dzień dłużej.

Chyba dopiero w środę dam radę jechać , ale większych nadzieji sobie nie robię [emoji14] cały czas mndke brzuch boli , ogólnie źle się czuje i jeszcze dzisiaj na dodatek na aplikatorze od crinone zauważyłam żywo czerwone plamki , także chyba jej tym razem niestety
Kochana prosze mi sie tu nie lamac plamienia a nawet krwawienia moga sie zdarzyc w 1 trymestrze i sa normalne. Jesli jest spore krwawienie nawet chwilowe warto pojechac na ip zeby sprawdzic czy wszystko z kropkiem w porzadku.

Dziewczyny jeszcze wroce do tematu z wczoraj sory, ze wam o tym marudze, ale po probie zmniejszenia dawek progesteronu zgodnie z zaleceniami kliniki o polowe po 2 epizodach wydzieliny kawa z mlekiem wrocilam tego samego dnia do wyjsciowych dawek. Nie sadzicie, ze moze zbyt gwaltownie ten progesteorn zostal zmniejszonu o polowe z dnia na dzien? Duphaston 2-2-3 na 1-1-2 i lutinus z 2-2-2 na 1-1-1.
Mieciu moze zmniejszaj co 3 dni po jednej tabsie z 3 na 2 z 2 na 1 i pozniej zostan na tym co zalecil lekarz. Zobaczysz czy takie zejscie jest mniej drastyczne i nie masz plamien. Ja jak zeszlamze wszystjiego z kliniki to i tak moj prowadzacy dal mi duphaston do 16 tc wiec mozesz tez poloczyc sobie tak zejscie z dawek zeby w 17tc byc na czysto

Przepisy prawa powinny ograniczyć ten proceder. Tutaj chodzi także o uczciwość wobec par które oddają zarodki. Pary te też poniosły koszty i ostatecznie klinika zarabia dodatkowo na już raz zapłaconej procedurze. No nic ja mam jeden zarodek, na razie nie myślę o tym codziennie ale myślami czasami wracam i zastanawiam się co mam zrobić.
Pamietajmy ze to niestety dla lekarzy biznes i pod tym wzgledem oni juz dawno przestali byc ludzmi niestety liczy sie kasa kasa kasa :(

reklama
Z mężem planowaliśmy tylko jedno, może za jakiś czas się zdecydujemy, ale sama nie wiem. Póki ostatecznie nie zdecydujemy, że nie chcemy mieć więcej dzieci to będziemy płacić za zarodki parę lat. Póki co nie mam żadnego dziecka, a ciąża jest bardzo wczesna. Nie chcę zapeszac.

No pewnie, dziekuj bogu, ze masz zaplecze zarodkow bo nigdy nic nie wiadomo. Lepiej miec w ta strone problem niz w druga, jesli my bedziemy zmuszeni oddac jakies zarodki do adopcji to przynajmniej bedzie fajne uczucie, ze pomoglo sie jakiejs parze spelnic ich marzenie, a byloby jeszcze lepsze gdyby kliniki na tym nie zarabialy no ale na to juz wplywu nie mamy niestety.

Do góry