reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana ja miałam pnkcję w n a w so estradiol miałam już >>3000 - dokładnego wyniku nie podali. Tylko u mnie jajca późno wystartowały i było pełno drobnicy, finalnie z 10 komórek było tylko 6 dobrych. Po fasolki dopiero w następnym cyklu, czyli ok 20 listopada :/

:o:o:o:o:o:o:o:o - tak jak @anett96 pisze - qrestwo!

Mieciu ja bym co 3 dni odstawiała po 1 tabl - najpierw 1 dupka z wieczora, potem 1 lutinusa z południa, potem dupka z południa, potem po jednym z rana i na koniec po 1 z wieczora. Od razu połowa to masakra. Zbadaj poziom i będziesz wiedzieć - jak będzie wysoko, to możesz ciut szybciej odstawić, ale jak będzie nisko to lepiej stopniowo i jak będzie coś nie tak to trzeba wrócić do poprzedniej dawki na której było ok.

Beatka nie płacz. Lepiej nie wziąć 1 zastrzyku niż ryczeć i jajka stresować. Tylko jutro powiedz o tym na wizycie i tyle. Jak masz jakikolwiek kontakt do kogoś z kliniki to zadzwoń dopytać czy możesz wziąć więcej puregonu na miejsce mensinormu - to jesz samo fsh bez lh ale może nie zrobiłoby większej różnicy. Gdzie ty się leczysz? Na stronie raczej musi być jakiś tel alarmowy, ewentualnie na pieczątce lekarza też musi być podany nr.

Dziekuje Ci bardzo Asiu [emoji173]️to ma sens, tak deikatnie, nie wiem co on sobie za jajca robi taki skok mi zrobic. Ale chyba nic sie nie stalo po tych 2 razach jak wzielam te zmniejszone dawki? Od razy dolozylam sobie jak ta kawe z mlekiem zobaczylam i bylo ok.

reklama
Dziekuje Ci bardzo Asiu [emoji173]️to ma sens, tak deikatnie, nie wiem co on sobie za jajca robi taki skok mi zrobic. Ale chyba nic sie nie stalo po tych 2 razach jak wzielam te zmniejszone dawki? Od razy dolozylam sobie jak ta kawe z mlekiem zobaczylam i bylo ok.
Dobrze zrobiłaś, ta kawa z mlekiem mogła być efektem takiego szoku organizmu. Jeśli byłabyś na cyklu naturalnym lub po punkcji to może sam z siebie organizm poradziłby sobie lepiej, ale biorąc pod uwagę to, że na początku miałaś mega niskie poziomy to chyba niebezpieczne.

Dobrze zrobiłaś, ta kawa z mlekiem mogła być efektem takiego szoku organizmu. Jeśli byłabyś na cyklu naturalnym lub po punkcji to może sam z siebie organizm poradziłby sobie lepiej, ale biorąc pod uwagę to, że na początku miałaś mega niskie poziomy to chyba niebezpieczne.

Dzieki jezu mam nadizeje, ze dzidzi sie nic nie stalo, teraz mam schize i sie zastanawiam czy nie isc na usg gdzies jutro.

A para oddajaca zarodek czy komórkę nie ma taniej procedury swojej?jak to jest?
Za procedurę dawno już zapłaciłam, skoro to jest przekazanie to raczej bezpłatnie. Zresztą całe szczęście został mi tylko jeden zarodek, pewnie zabiorę go ze sobą niezależnie od okoliczności. Nie wyobrażam sobie aby został zamrożony w klinice i abym nic nie wiedziała o jego dalszych losach.

Kochana wiec dzis przesadzil w druga strone i wyzzlam z depresja jade do tesciow musialam sie wyryczec i dopoero pisze jak do siebie doszlam[emoji5]
No woec mamy tylko 2 jajka...uslyszalam ze przez to ze bylam w innej klinice kiwdys wypsztrykLi mnje z jajek i taki mam efekt. Ze te dwa moga nie urosnac i wtedy sie rozstajemy bo on juz nic nie wymysli bo nie mam jaje. I o ile wczesniej proponowal zdopcje komorki to twraz juz calego zarodka bo wynike meza sa b.zle.nie mogli dafeegmentacji zeobic bo za malo plemnikow... endo tez mowil ze kiepskie. No zadnej nadziei nie dal a wrecz odwrotnie. Jade teraz do moich psinek to mi sie polepszy.
W lazdym badz razie wizyta w poniedzialek zwiekszyl dawke rekovelle i dodal menopur. Aha i na koniec dodal ze to moja ostatnia stymulacja w zyciu i ze nawet jak ciaza bedzie to nie ma co sie podniecac bo ppronienia 2 juz byly wiec mamy naaaarszo trudno. Noz k u r w a
No pojechal po bandzie :(

T

To dooopa:hmm: @Beata 4 przypomniało mi się, że 2 dobrze wyposażone apteki we Wrocławiu (masz niedaleko) to dr Max na Powstańców Śląskich i Medicover przy Invimedzie. Tam są raczej zawsze te leki, ale nie wiem czy dzisiaj czynne :-( :(
Dziękuje kochana za dobre chęci mam nadzieje ze bedzie wszystko ok z moimi jajeczkami i ze brak jednej dawki mensinormu nie zaważy na stymulacji

Dziękuje kochana za dobre chęci mam nadzieje ze bedzie wszystko ok z moimi jajeczkami i ze brak jednej dawki mensinormu nie zaważy na stymulacji
Trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się skończyło. Może ewentualnie będzie trzeba troszkę dłużej postymulować przez to. Ale powiem Ci, że lekarz, delikatnie mówiąc, się nie popisał. W razie czego masz podstawę do roszczeń wobec kliniki. Póki co, trzymajmy się dobrych myśli :)

reklama
Do góry