A para oddajaca zarodek czy komórkę nie ma taniej procedury swojej?jak to jest?Przepisy prawa powinny ograniczyć ten proceder. Tutaj chodzi także o uczciwość wobec par które oddają zarodki. Pary te też poniosły koszty i ostatecznie klinika zarabia dodatkowo na już raz zapłaconej procedurze. No nic ja mam jeden zarodek, na razie nie myślę o tym codziennie ale myślami czasami wracam i zastanawiam się co mam zrobić.
reklama
150 gonalu i 150 menopuruA czym Cie stymuluje?
@Dgd ja tez czekam na info o Twoje stymulce z niecierpliwoscia i obysmy razem betowaly
Kochana to pytaj moze maja zamiennik menopur. Jest dosc popolarny. Powiedz ze doniesiesz recepte. Warto probowac. Mi tak kiedyś gosc sprzedal i donioslam receptęJestem z legnicy jedna apteka dyzurujaca normalnie wszystko mi pid gorke idzie
Czyli stymulacji tez juz nie polecal?Mi tez powiedział ze jak teraz się nie uda to proponuje spróbować na cyklu naturalnym ale generalnie odebrałam to pozytywnie jako ewentualna opcje przy niepowodzeniu.
Dokładnie Beatka , Kurcia dobrze pisze , dzwon po aptekach czy mają menopur , to jest zamoennik z resztą w aptece napewno doradza , moim zdaniem lepiej wziasc zamiennik niż nic nie brać abyś trafiła na dobrego farmaceuteKochana to pytaj moze maja zamiennik menopur. Jest dosc popolarny. Powiedz ze doniesiesz recepte. Warto probowac. Mi tak kiedyś gosc sprzedal i donioslam receptę
Sluchaj moja klinika ma numer alarmowy moze i u Ciebie taki jest???Boziu do 16 najpoznirj bo zawsze bralam o 15:30 jestem zalamana stanie sie cos jak wezme puregon i gonapeptyl sam ryczec mi sie chce sama nie wiem co mam robic
Niezapominajka2018
Fanka BB :)
Przykro mi, nie znam tego leku. Ale dziewczyny pisały że może do szpitala lub do jakieś prywatnej kliniki, spróbujKochane Pomocy lekarka zle mi przepisala leki mam puregon 375 mensinorm 150 i gonapeptyl zaznocze takie dawki dziś a ona mi nie dała mensinormu nikt nie odbiera co ja mam zrobić POMOCY
Niezapominajka2018
W momencie, kiedy podchodzisz do stymulacji, punkcji i zapłodnienia, nie masz pojęcia ile będzie komórek i ile zarodków. Jeżeli masz więcej zarodków to je mrozisz i płacisz. Ja np przy pierwszej stymulacji i zapladnianiu miałam tylko jeden zarodek, z którego była ciąża biochemiczna. Przy drugiej stymulacji w 3 dniu podali mi jeden zarodek na świeżo i jeden zamrozili, a po kilku dniach okazało się że jeszcze przetrwało i zamrozili jeszcze 5, czyli mam zamrozonych 6 zarodków. Tak się super złożyło, że zaszła w ciążę, a mrozaki czekają. Po pierwsze wiadomo, że nikomu nie oddam dopóki nie urodze. To same początki i różnie może być. Więc nikt nie decyduje się od razu na oddanie. A potem to zależy od pary, jeżeli chcą mieć drugie dziecko to też zachowają mrozaczki, a jak nie to najwcześniej zdecydują się na oddanie po roku czasu, w sensie po porodzieA para oddajaca zarodek czy komórkę nie ma taniej procedury swojej?jak to jest?
Mieciu85
Kochana ja jestem zielona w temacie doradzania w tej kwestii, moge tylko Ci powiedzieć ( bo my jesteśmy chyba jeśli dobrze pamietam ten sam tydzień ciazy 12+6)jak to wyglada u mnie, jeszcze z niczego nie schodzę. Biorę 2x4 luteinę pod język, 1 duphaston
Dziekuje kochana, tak jestesmy dokladnie na tym samym etapie. Nie wiem jak to sie przelicza ale chyba mam troche wysze dawki ale czytalam rozne zrodla i w niektorych pisza, ze lozysko dopiero zaczyna przejmowac w 12 tyg funkcje cialka zoltego wiec moze po prostu jeszcze nie jest gotowe na taki spadek suplementacji. Biore narazie wszystko tak jak bralam nie ma plamien i juyro zadzwonie do kliniki moze deikatniejsze to zejscie ustawia. I taknjak dziewczyny pisza postaram sie gdzies zbadac ten progesteron.
reklama
Dziękujė wam ale już nic z tego w klinice nikt nie odbiera objezdziłam wszystjie apteki obdzwoniłam w okolicach i lek ten tylko na zamôwienie to jest zamiennik menopuru nie mają go w aptekach to już chyba koniec wziełam pozostałe leki ale nie wiem co z tego wyjdzie wyje już od godziny jak mogĺiśmy sie tak pomylić z wyliczeniem leków a wizyta jutro o 12 a rano estradiol w srode mialam mieć punkcje chyba nic już z tego nie wyjdzie jestem załamana
Podziel się: