Tak jak pisałam ja Cię mogę poratować menopurem , tylko do Legnicy do kawal drogi ode mnie niestetyDziękujė wam ale już nic z tego w klinice nikt nie odbiera objezdziłam wszystjie apteki obdzwoniłam w okolicach i lek ten tylko na zamôwienie to jest zamiennik menopuru nie mają go w aptekach to już chyba koniec wziełam pozostałe leki ale nie wiem co z tego wyjdzie wyje już od godziny jak mogĺiśmy sie tak pomylić z wyliczeniem leków a wizyta jutro o 12 a rano estradiol w srode mialam mieć punkcje chyba nic już z tego nie wyjdzie jestem załamana
reklama
Mamma!Mia!
Fanka BB :)
To lekarz powinien pilnować czy starczy Ci leków. Przecież wypisuje Ci recepty na konkretne dawki. Powinni zwrócić Ci kasę za te pomyłkę jeśli okaże się że miało to negatywny wpływ na twoja stymulacje.Dziękujė wam ale już nic z tego w klinice nikt nie odbiera objezdziłam wszystjie apteki obdzwoniłam w okolicach i lek ten tylko na zamôwienie to jest zamiennik menopuru nie mają go w aptekach to już chyba koniec wziełam pozostałe leki ale nie wiem co z tego wyjdzie wyje już od godziny jak mogĺiśmy sie tak pomylić z wyliczeniem leków a wizyta jutro o 12 a rano estradiol w srode mialam mieć punkcje chyba nic już z tego nie wyjdzie jestem załamana
Kochana a ty z kaď jesteś mensinorm to zamiennik menopuruTak jak pisałam ja Cię mogę poratować menopurem , tylko do Legnicy do kawal drogi ode mnie niestety
Ja mieszkam jakieś 100 km od Krakowa jeszczeKochana a ty z kaď jesteś mensinorm to zamiennik menopuru
No to w takim razie to k u r e s t w o jezeli zarabiaja na tym kase sprzedajac zarodkami!W momencie, kiedy podchodzisz do stymulacji, punkcji i zapłodnienia, nie masz pojęcia ile będzie komórek i ile zarodków. Jeżeli masz więcej zarodków to je mrozisz i płacisz. Ja np przy pierwszej stymulacji i zapladnianiu miałam tylko jeden zarodek, z którego była ciąża biochemiczna. Przy drugiej stymulacji w 3 dniu podali mi jeden zarodek na świeżo i jeden zamrozili, a po kilku dniach okazało się że jeszcze przetrwało i zamrozili jeszcze 5, czyli mam zamrozonych 6 zarodków. Tak się super złożyło, że zaszła w ciążę, a mrozaki czekają. Po pierwsze wiadomo, że nikomu nie oddam dopóki nie urodze. To same początki i różnie może być. Więc nikt nie decyduje się od razu na oddanie. A potem to zależy od pary, jeżeli chcą mieć drugie dziecko to też zachowają mrozaczki, a jak nie to najwcześniej zdecydują się na oddanie po roku czasu, w sensie po porodzie
dżoasia
Kochana ja miałam pnkcję w pn a w sb estradiol miałam już >>3000 - dokładnego wyniku nie podali. Tylko u mnie jajca późno wystartowały i było pełno drobnicy, finalnie z 10 komórek było tylko 6 dobrych. Po fasolki dopiero w następnym cyklu, czyli ok 20 listopada :/@dżoasia kochana jaki ty miałaś estradiol przy punkcji bo nie pamietam i kiedy lecisz po swoje fasolki ?
@Kurcia jak tam po weselu kaca pewnikiem nie masz więc sie nie męczysz kiedy masz wizyte i jajcobranko ?
Kobitki ja jutro mam ostatnią wizytę i podgląd jejec a w środę zbieranie jajec do koszyczka oby były dorodne trzymajcie kciuki dziękuję.
- tak jak @anett96 pisze - qrestwo!@dżoasia - teoretyczne za zarodki się nie płaci. Praktycznie koszt AZ w klinikach od 3000 do 8000 plus badania i leki - niestety tak pięknie to nie wygląda.
Mieciu ja bym co 3 dni odstawiała po 1 tabl - najpierw 1 dupka z wieczora, potem 1 lutinusa z południa, potem dupka z południa, potem po jednym z rana i na koniec po 1 z wieczora. Od razu połowa to masakra. Zbadaj poziom i będziesz wiedzieć - jak będzie wysoko, to możesz ciut szybciej odstawić, ale jak będzie nisko to lepiej stopniowo i jak będzie coś nie tak to trzeba wrócić do poprzedniej dawki na której było ok.Dziewczyny jeszcze wroce do tematu z wczoraj sory, ze wam o tym marudze, ale po probie zmniejszenia dawek progesteronu zgodnie z zaleceniami kliniki o polowe po 2 epizodach wydzieliny kawa z mlekiem wrocilam tego samego dnia do wyjsciowych dawek. Nie sadzicie, ze moze zbyt gwaltownie ten progesteorn zostal zmniejszonu o polowe z dnia na dzien? Duphaston 2-2-3 na 1-1-2 i lutinus z 2-2-2 na 1-1-1.
Beatka nie płacz. Lepiej nie wziąć 1 zastrzyku niż ryczeć i jajka stresować. Tylko jutro powiedz o tym na wizycie i tyle. Jak masz jakikolwiek kontakt do kogoś z kliniki to zadzwoń dopytać czy możesz wziąć więcej puregonu na miejsce mensinormu - to jesz samo fsh bez lh ale może nie zrobiłoby większej różnicy. Gdzie ty się leczysz? Na stronie raczej musi być jakiś tel alarmowy, ewentualnie na pieczątce lekarza też musi być podany nr.Kochane Pomocy lekarka zle mi przepisala leki mam puregon 375 mensinorm 150 i gonapeptyl zaznocze takie dawki dziś a ona mi nie dała mensinormu nikt nie odbiera co ja mam zrobić POMOCY
Ostatnia edycja:
dżoasia
ale jak wymieszane w kwietniu to już nic nie warte. Zmieszany lek ma ważnośc do 30dni :/@Beata 4 teraz dopiero przeczytałam. Ja mam tyćkę menopuru ze stymulacji kwiecień/maj. Nie wiem ile by się uzbierało - mam 2 zaczęte fiolki. Do mnie byś miała ok. 1,20 godz.
reklama
T
To dooopa @Beata 4 przypomniało mi się, że 2 dobrze wyposażone apteki we Wrocławiu (masz niedaleko) to dr Max na Powstańców Śląskich i Medicover przy Invimedzie. Tam są raczej zawsze te leki, ale nie wiem czy dzisiaj czynneale jak wymieszane w kwietniu to już nic nie warte. Zmieszany lek ma ważnośc do 30dni :/
Podziel się: