reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej Karolka ja tez podchodze w Invikcie, dr Paszkiewicz mialam przyjemnosc tylko raz więc zdania nie mam. Nie mialas mrozonych blastek po pierwszym podejsciu ? Ja mam tylko jedna ale w programie mi jednej nie podadza.. Kiedy mialas ostatnie podejscie, moze widzialysmy sie gdzies na korytarzu :) Kiedy kolejne podejscie zaczynasz, chcesz zostac u dr Pasz.?

Witaj

Transfer miałam 24.10.2012. Nie miałam mrożonych, bo do transferu wytrzymał tylko 1 słaby 8C.
Drugie podejście za msc. Mam się zgłosić na usg w 1-5 dc. Po transferze miałam kontakt tylko z dr Szcz. i chyba u niej zostanę. A u którego lekarza się leczysz?

reklama
Dawki leku można zmniejszać i zwiększać. Ja miałam najpierw tydzień podawane 50 jednostek i 75 jednostek na zmianę, potem 100 przez parę dni, potem 150 i skończyłam 2 dni po 50 jednostek. Lekarzowi może chodziło o to, że lepiej jak pęcherzyki zaczynają powoli rosnąć i jak lek nie działa to wtedy się zwiększa dawkę. Jeśli dawka od początku byłaby za duża to komórki urosłyby za szybko i byłyby niedojrzałe.

Dziewczyny gratuluję kolejnych pięknych wiadomości dziś :-D niesamowite jak tu jest pozytywnie :-D aż się chce was czytać :-D Mam nadzieję, że ten stan utrzyma się do mojego transferu i testowania :-D

misia, hola dziewczyny jesteście w ciąży. Z całego serca gratuluję Wam :-)

kate ja będę miała transfer w grudniu.

alegoria na pewno maluszek rośnie i ma się dobrze. Cały czas myśl pozytywnie.

aduś nie bój się histero, to nic nie boli a może wiele wyjaśnić.

gotadora
to dobrze, że byłaś u endokrynologa. A jaką dawkę euthyroxu masz brać?

kkarolka witaj :-)

Benle, Misia, Hola - piękne betki dziewczyny :)... dalszego wzrostu i spokojnej ciąży Wam życzę.

A ja już jutro zaczynam swoją stymulację i tak się zastanawiam czy brać dodatkowo mleczko pszczele na polepszenie jakości komórek czy nie? Jak myślicie?

Wiem, że to krótki czas. Witaminki - femibion natal classic i castagnus, który brałam już jakiś dłuższy czas będę brać nadal, ale nie wiem co z tym zrobić.

Kkarolka - widać jest zależna InhibinaB od dniu cyklu, bo mój lekarz zlecił mi zrobić między 2 a 4 dniem cyklu. Może się też robi w innych ( niestety nie jestem aż tak mocno poinformowano w tym temacie), ale skoro nawet na wyniku badań jest podane że około 3 dnia cyklu jest norma od iluś to widocznie w takich dniach się robi.
Nie dołuj się InhibinąB, ja mam dużo niższą niż ty, tzn. tylko 6, a w poprzednim roku nawet udało mi się zajść w ciążę. InhibinaB świadczy o tym jaki jeszcze mamy potencjał w sumie komóreczek.

Kkarolka - widać jest zależna InhibinaB od dniu cyklu, bo mój lekarz zlecił mi zrobić między 2 a 4 dniem cyklu. Może się też robi w innych ( niestety nie jestem aż tak mocno poinformowano w tym temacie), ale skoro nawet na wyniku badań jest podane że około 3 dnia cyklu jest norma od iluś to widocznie w takich dniach się robi.
Nie dołuj się InhibinąB, ja mam dużo niższą niż ty, tzn. tylko 6, a w poprzednim roku nawet udało mi się zajść w ciążę. InhibinaB świadczy o tym jaki jeszcze mamy potencjał w sumie komóreczek.

Dzięki za info. Dzisiaj jest 2dc więc może zbadam ją jutro. Zobaczymy ile wyjdzie.
Bardzo tu u Was fajnie na tym forum. Można się wiele dowiedzieć i poprawić nastrój:-)

reklama
Do góry