reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hej Karolka ja tez podchodze w Invikcie, dr Paszkiewicz mialam przyjemnosc tylko raz więc zdania nie mam. Nie mialas mrozonych blastek po pierwszym podejsciu ? Ja mam tylko jedna ale w programie mi jednej nie podadza.. Kiedy mialas ostatnie podejscie, moze widzialysmy sie gdzies na korytarzu :) Kiedy kolejne podejscie zaczynasz, chcesz zostac u dr Pasz.?

Witaj

Transfer miałam 24.10.2012. Nie miałam mrożonych, bo do transferu wytrzymał tylko 1 słaby 8C.
Drugie podejście za msc. Mam się zgłosić na usg w 1-5 dc. Po transferze miałam kontakt tylko z dr Szcz. i chyba u niej zostanę. A u którego lekarza się leczysz?

reklama
Dawki leku można zmniejszać i zwiększać. Ja miałam najpierw tydzień podawane 50 jednostek i 75 jednostek na zmianę, potem 100 przez parę dni, potem 150 i skończyłam 2 dni po 50 jednostek. Lekarzowi może chodziło o to, że lepiej jak pęcherzyki zaczynają powoli rosnąć i jak lek nie działa to wtedy się zwiększa dawkę. Jeśli dawka od początku byłaby za duża to komórki urosłyby za szybko i byłyby niedojrzałe.

Dziewczyny gratuluję kolejnych pięknych wiadomości dziś :-D niesamowite jak tu jest pozytywnie :-D aż się chce was czytać :-D Mam nadzieję, że ten stan utrzyma się do mojego transferu i testowania :-D

misia, hola dziewczyny jesteście w ciąży. Z całego serca gratuluję Wam :-)

kate ja będę miała transfer w grudniu.

alegoria na pewno maluszek rośnie i ma się dobrze. Cały czas myśl pozytywnie.

aduś nie bój się histero, to nic nie boli a może wiele wyjaśnić.

gotadora
to dobrze, że byłaś u endokrynologa. A jaką dawkę euthyroxu masz brać?

kkarolka witaj :-)

Benle, Misia, Hola - piękne betki dziewczyny :)... dalszego wzrostu i spokojnej ciąży Wam życzę.

A ja już jutro zaczynam swoją stymulację i tak się zastanawiam czy brać dodatkowo mleczko pszczele na polepszenie jakości komórek czy nie? Jak myślicie?

Wiem, że to krótki czas. Witaminki - femibion natal classic i castagnus, który brałam już jakiś dłuższy czas będę brać nadal, ale nie wiem co z tym zrobić.

Kkarolka - widać jest zależna InhibinaB od dniu cyklu, bo mój lekarz zlecił mi zrobić między 2 a 4 dniem cyklu. Może się też robi w innych ( niestety nie jestem aż tak mocno poinformowano w tym temacie), ale skoro nawet na wyniku badań jest podane że około 3 dnia cyklu jest norma od iluś to widocznie w takich dniach się robi.
Nie dołuj się InhibinąB, ja mam dużo niższą niż ty, tzn. tylko 6, a w poprzednim roku nawet udało mi się zajść w ciążę. InhibinaB świadczy o tym jaki jeszcze mamy potencjał w sumie komóreczek.

Kkarolka - widać jest zależna InhibinaB od dniu cyklu, bo mój lekarz zlecił mi zrobić między 2 a 4 dniem cyklu. Może się też robi w innych ( niestety nie jestem aż tak mocno poinformowano w tym temacie), ale skoro nawet na wyniku badań jest podane że około 3 dnia cyklu jest norma od iluś to widocznie w takich dniach się robi.
Nie dołuj się InhibinąB, ja mam dużo niższą niż ty, tzn. tylko 6, a w poprzednim roku nawet udało mi się zajść w ciążę. InhibinaB świadczy o tym jaki jeszcze mamy potencjał w sumie komóreczek.

Dzięki za info. Dzisiaj jest 2dc więc może zbadam ją jutro. Zobaczymy ile wyjdzie.
Bardzo tu u Was fajnie na tym forum. Można się wiele dowiedzieć i poprawić nastrój:-)

reklama
Do góry