reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, albo jak któraś woli Kobiety czas skończyć te głupie dyskusje. Kochane powiedzcie, która jutro robi betę. Ja jutro idę na krew o 8 a o 9 lekarz i pierwsze usg, oczywiście jeżeli beta rośnie. Myślę że na usg jeszcze za wcześnie, ale tak prosił lekarz i do trzech tygodni po transferze jedna wizytę nam w cenie. Jutro 18 dpt.
Powodzenia. Trzymam kciuki mocno!

U mnie w klinice sa zalecane dwa usg: w 25dpt (pecherzykowe) i w 35dpt (serduszkowe).
Ale przy obecnym podejsciu bylam rowniez na usg u swojego gina wczesniej, chyba okolice 18dpt i byl widoczny pecherzyk w jamie macicy. Natomiast w 25dpt juz uslyszelismy serduszko. Ale moze mial na to wplyw wysoki poziom bety, ktory towarzyszyl mi w tej ciazy od samego poczatku.
Wydaje mi sie, ze u Ciebie na obecnym etapie, jesli cos bedzie widac, to maks umiejscowienia pecherzyka. Ale moge sie mylic [emoji4]
Zobaczymy jutro, boję się przed jutrzejszą beta, ale po ostatniej cb to już się mocno nie nastawiam i brać każdy wariant, ale oczywiście jednak liczę że beta rośnie. Cały czas jestem w ciągu dnia mega śpiąca i mam nadzieję że to dobrze wróży.

@Niezapominajka2018 może być za wcześnie nawet na pęcherzyk. Ja się pośpieszyłam i chyba byłam 18 dpt blastocyst i pęcherzyki były malusie, ale tak malusie, że nie wierzyłam do końca ginowi, że to pęcherzyki ciążowe. Lepiej poczekać do 25-28 dpt z usg.
Sama nie cisnelam na ten termin, tylko lekarz mi go wyznaczył. Najważniejsze że sprawdzę jutro betę i hormony.

reklama
Zobaczymy jutro, boję się przed jutrzejszą beta, ale po ostatniej cb to już się mocno nie nastawić i brać każdy wariant, ale oczywiście jednak liczę że beta rośnie. Cały czas jestem w ciągu dnia mega śpiąca i mam nadzieję że to dobrze wróży.
Mocne kciuki Kochana [emoji110][emoji110][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] oby byl piekny przyrost i cudne widoki na usg [emoji173][emoji173][emoji173]

Do góry