reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, jeszcze Was dopytam. Zaczęłam w niedzielę brać Lutinus 3x1 i Luteinę 3x2. Od poniedziałku czuję się okropnie. Jestem na maksa senna, osłabiona, mam przelewania w brzuchu, wzdęcia, a nawet bóle mięśniowe. Nie czuję się infekcyjnie, temperatura w normie.
Nigdy wcześniej po progesteronie tak nie miałam... w zasadzie lekko wydęty brzuch to było wszystko.
Działania niepożądane progesteronu wyczytałam sobie z ulotki, ale miała któraś tak? Do tego stopnia, że śpię w nocy po 9-10 godzin a w dzien też ze 3?

Ja tez czuje sie sennie, rano mam zawsze problem zeby zwlec sie z lozka, a w pracy tez siedze taka otepiala i kulminacja nadchodzi wczesnym popoludniem kiedy moglabym wlanac glowe w biurko i zasnac, no i tak do wieczora koleczko sie zamyka.

reklama
U mnie np jeszcze jest MTHFR C677T w heterozygocie wiec ta lzejsza odmiana, ale homocysteina w normie, wiec Pasnik powiedzial, ze nie musze metylowanych bo mimo mutacji polowy genu widac, ze nie ma problemu. Pokazalam mu opakowanie zetawu prenatalnego pregnacare i powiedzial, ze w tych zwyklych tez zazwyczaj jest troche metylowanego kwasu foliowego i jak wyniki sa ok to kontynuowac wiec nie kombinowalam. W pierwszej ciazy bralam tak samo nawet nie wiedzac o zadnych mutacjach.
Ja biorę femibion1 i tam jest mieszanka kwasu foliowego.
Mam też to co @Mieciu85 MTHFR C677T, z badań które robiłam wyszło że to wystarcza.

reklama
Dziewczyny @Olk@24 @Dgd @JoannaRak @misis188 @Akatombo @dżoasia @Never give up i pozostałe ,które były i chodzą do dr Pasikonika mam wizytę od jednej z Was ale zastanawiam się czy iść teraz czy zrobić badania i dopiero iść za miesiąc?
Jak to u niego jest?Piszecie,że wysyłacie mu wyniki badań i już do niego nie chodzicie?
Czy każdy wynik to wizyta?
I właśnie pytanie jakie badania do niego trzeba mieć?
Mam Allo Mlr (jestem po szczepieniach i dzisiaj chciałam zrobić kontrolne ale jestem chora)
Kir
Test cyt
Nk
Co jeszcze warto zrobić?
Wolałabym chyba iść do niego z badania chyba,że zleci a wyniki mu wyślę mailem bo do Łodzi to kawałek jest i o cały wolny dzień często nie łatwo będzie.
Nie przemyślałam tego chyba do końca.
Wielkie dzięki!

Do góry