reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Blondasek85 mi tłok jakoś bardzo ciężko nie wchodził, ale miałam rumień i bolesne zgrubienie. Wiele dziewczyn to ma. Clexane masz bo jedziesz na świezaku, ja mam mrożaka. A jak masz prolutex to doustnych i dopochwowych progesteronow nieco mniej.
@Never give up niecierpliwku :) No, ale jak bet mało pozytywnych było w ogóle to się nie dziwię, że Cię świerzbi :) Ja w ogóle chciałam robić 14 dpt, ale na weekend wyjeżdżam na rodzinną imprezkę więc wolę wiedzieć wczesniej.
Zobaczymy Kochana jak to będzie... u @annemarie przychodzi okres albo nie, a u mnie są objawy albo nie - wtedy będę czuła że się udało... od tego zależy kiedy ruszę na bete ;-)

reklama
@dżoasia Kiedy teraz mają dzwonić z kliniki i jak mają mrozic maluchy?
Codziennie raaaano beda mnie budzic. Troche mam schize bo ostatnio mi caly tydzien spieprzyli, bo jak zadzwonili raz ze sie nie rozwijaja to caly tydzien mialam te same info. Wiec jakos nie czuje radosci z tego powodu, chociaz przynajmniej ma biezaco bede wiedziec co tam sie wyprawia;)

@Blondasek85 mi tłok jakoś bardzo ciężko nie wchodził, ale miałam rumień i bolesne zgrubienie. Wiele dziewczyn to ma. Clexane masz bo jedziesz na świezaku, ja mam mrożaka. A jak masz prolutex to doustnych i dopochwowych progesteronow nieco mniej.
@Never give up niecierpliwku :) No, ale jak bet mało pozytywnych było w ogóle to się nie dziwię, że Cię świerzbi :) Ja w ogóle chciałam robić 14 dpt, ale na weekend wyjeżdżam na rodzinną imprezkę więc wolę wiedzieć wczesniej.

To dobrze,ze to normalne bo już się przeraziłam,ze mam może jakąś reakcję uczuleniową :)

Codziennie raaaano beda mnie budzic. Troche mam schize bo ostatnio mi caly tydzien spieprzyli, bo jak zadzwonili raz ze sie nie rozwijaja to caly tydzien mialam te same info. Wiec jakos nie czuje radosci z tego powodu, chociaz przynajmniej ma biezaco bede wiedziec co tam sie wyprawia;)
Teraz tak nie będzie!!!! Ja po prostu to czuje w sercu i w kościach!!! :*

To ja zapytam o ten prolutex bo aktualnie stosuje.Czy to normalne,ze podczas wstrzykiwania go,tłok od strzykawki wchodzi tak ciężko,ze trzeba użyć niemal maksymalnej siły w palcu,żeby to wstrzyknąć? I czy to normalne,ze po zastrzyku utrzymuje mi się cały dzień taki jakby rumień dookoła wkłucia?
Może dziewczyny Ci odpowiedzą, ja tylko pamiętam, że są to bolesne zastrzyki, robią się po nich często siniaki i ciężko wchodzą.

Cześć, jestem tu nowa. Jestem po 4 nieudanych inseminacjach i 2 nieudanych in vitro (1 - nawet nie doszlo do transferu, 2 - z transferem ale sie nie udalo)...moj ginekolog uwaza ze to wina tarczycy, bo caly czas jest rozchwiana.
Poszukuje dobrego endokrynologa, ktory to wlasnie zajmuje sie diagnostyka nieplodnosci z chorej tarczycy. Mozecie kogos polecic?
Dubrawski przyjmuje na gorczewskiej w Warszawie! Dzieki niemu zaszłam w ciąże.

reklama
Dziewczyny mam do was pytanie , szczególnie do tych które używają neoparin lub clexan .
Zaczynam się trochę martwić ponieważ to będzie już mój 3 transfer z heparyna a jeszcze nigdy nie miałam takich siniaków / krwiaków po tych zastrzykach...
Dzisiaj nawet przeszła mi przez moment myśl czy by nie skonsultować tego z lekarzem... Bo mój dzisiejszy okaz ma kolor śliwki węgierki i ma około 5na 3 cm...
Nigdy wcześniej nie miałam aż takich siniaków a wszystko robiłam tak samo .
Załączam zdjęcie okazu...
Powiedzcie proszę czy to normalne czy ja już świruje i tak moze być

Załączniki

• IMG_20180925_192746.jpg
    IMG_20180925_192746.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 119
Do góry