reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Asia , wklejam ci Kiry , zasada jest prosta im wiecej brakuje ci aktywujacych tym jest bardziej nieciekawie. Odnosnie genotypow to AA jest malo grozny , nawet przy brakujacych kirach i braku leczenia immunopresyjnego ciaza jest mozliwa, przy AB sie juz troche komplikuje, BX jest podobno najciezszy do ogarniecia.
zburzyłaś mi teraz podstawy wiedzy :p Bo ja zewsząd słyszałam, że aa to samo zło, chociaż i z takimi dziewczyny zaciążały i udało się rodzić :/ No nic, czekam na info od wujka. Dzięki za ładną rozpiskę:)

reklama
@Justin87 no właśnie napisałam, że zluzowałam :)
A tak serio to dziewczynom w pracy powiedziałam, że ja teraz siedzę przy biurku, a one biegaja po zakładzie :)
Wpisz mnie proszę na betę 05.10. Sprawdzę przed imprezą, a co.
W ogóle pierwszy raz tak źle zareagowałam na progesteron. Brzuch mi napuchł i zasypiam na stojąco. A od poprzedniego transferu udało mi się zrzucić 6 kg, brzuch się plaski zrobił, a teraz znów bebzol wywalony...
Przyzwyczajaj się powoli do wypchanego bebzolka. :-*
Już zaraz wpisuję. [emoji16]

@Justin87 no właśnie napisałam, że zluzowałam :)
A tak serio to dziewczynom w pracy powiedziałam, że ja teraz siedzę przy biurku, a one biegaja po zakładzie :)
Wpisz mnie proszę na betę 05.10. Sprawdzę przed imprezą, a co.
W ogóle pierwszy raz tak źle zareagowałam na progesteron. Brzuch mi napuchł i zasypiam na stojąco. A od poprzedniego transferu udało mi się zrzucić 6 kg, brzuch się plaski zrobił, a teraz znów bebzol wywalony...
Surykatka a czym się zajmujesz w pracy? Jaka branża? Kurde bo tyyyle godzin (24-30) to już faktycznie masakra, chociaż trochę Cię rozumiem :) Leżenie tez nic nie da ;)

Lama,kochana...

Ja ci napisalam ze na takim wysokim progesteronie robienie transferu to „ jasny strzal w glowe” ( nie chcialas mi wierzyc)i dalej sie bede tego trzymac.przy wartosciach 45 twoje endometrium nie moze byc juz receptywne, i nie pomoze Ci juz w tym wypadku nic. Bylas na cyklu naturalnym gdzie twoj organizm sam by tym doskonale posterowal, facet ci dolozyl tyle progesteronu ze spieprzyl transfer. Wiec zamiast szukac bez konca , zmien klinike a przede wszystkim lekarza. Dla mnie popelniono okrutny blad ... nie wiem na co liczac?
Progesteron doklada sie na cyklu naturalnym wtedy kiedy jest za niski, twoj byl bardzo wysoki i do tego dostalas wieksze dawki niz przygotowujac sie ba cyklu sztucznym.
Zadzwonilam do lekarza w Pradze, wczoraj pytalam na intralipidzie, uslyszalam to samo...:(

Ja twoim miejscu w nastepnym cyklu( w kazdej fazie) zrobilabym progesteron, moze byc ze masz go za duzo, a to jest bardzo istotne. Ja mam za malo i tez tego z oka spuscic nie moge.
Nie poddawajcie sie❤️❤️❤️

@annemarie wiem że ci marudzę ale chyba nie przestanę :) proszę napisz czy ty miałaś jakiekolwiek objawy po transferze czy te moje bóle mogą być normalne czy znowu coś może z endo albo macica. Kłuja mnie jajniki i czy temp mierzona dopochwowo jest miarodajne czy lepiej pod pachą pliiiissssss może powinnam już coś zrobić na te bóle one nie są ciągle ale jednak są :(

reklama
Do góry