reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W tym nie problem, ja po prostu ledwo zipiam. Spirometria wyszla mi kiepska a jeszcze ta laska pulmonolog wkurzyla mnie na maksa. Bylam pierw u alergologa, babka mowi, ze trzeba bedzie mnie obstawic na dluzej dzialajace i mocniejsze leki, bo mam cale zapchane pluca i zatoki, wiec tez skierowanie na spirometrie. Na wszelki wypadek jeszcze pulmonolog. No a ta franca mowi mi, ze nikt a napewno ona mi nie przepisze takich lekow, bo to nie "legal" jezeli planuje ciaze. Caly czas mi wczoraj trabila pol po polsku pol po angielsku, wciaz powtarzajac to nie legal tamto nie legal. Wiec sie pytam, co wedlug niej jest legal...4 razy na dzien Salbutamol. W domu przeczytalam sobie, ze Salbutamol to chyba grupa C, wiec co za idiotka. Lepiej abym sie dusila i chodzila niedotleniona niz zebym astme miala leczona. A dzis bylam u internisty na dyzurce, poki mam ten pakiet medyczny i on zdziwiony, ze ta baba wczoraj nie dala mi antybiotyku. Astma swoja droga, ale ja mam ewidentnie zapalenie zatok i gornych drog oddechowych. Mozliwe ze na tle alergicznym, ale nie az w tym stopniu, jeszcze jak przy tym goraczka jest. No i leze plackiem, charcze, smarkam, i wogole, do dupy :/
No i smiech na sali, 3 lekarze, 3 opinie, 3 diagnozy a jak dla mnie wszystko ze soba powiazane.
By sie jej zapytala , czego ona nie understand w slowie „planowała”?;)

reklama
Coraz czesciej sie zastanawiam co w tej waszej klinice jest takiego zajebis***jesli ciagle doopy daja a jesli nie to , to zachowyja sie tam wszyscy jakby za kare pracowali. Jakies duze nieporozumienie.
To dobre pytanie... z tym ich podejściem dzisiaj do telefonu i informacji to przegieli paleczke - sama się zastanawiam na co jestem bardziej zła, na to że mamy "tylko" 4 zarodki , czy, w jaki sposób zostało to mi przekazane....
Nie chciałam @annemarie zmieniać kliniki po pierwszym protokole.
Jak teraz nie wyjdzie to na pewno uciekam... zobaczymy co będzie dalej...

W tym nie problem, ja po prostu ledwo zipiam. Spirometria wyszla mi kiepska a jeszcze ta laska pulmonolog wkurzyla mnie na maksa. Bylam pierw u alergologa, babka mowi, ze trzeba bedzie mnie obstawic na dluzej dzialajace i mocniejsze leki, bo mam cale zapchane pluca i zatoki, wiec tez skierowanie na spirometrie. Na wszelki wypadek jeszcze pulmonolog. No a ta franca mowi mi, ze nikt a napewno ona mi nie przepisze takich lekow, bo to nie "legal" jezeli planuje ciaze. Caly czas mi wczoraj trabila pol po polsku pol po angielsku, wciaz powtarzajac to nie legal tamto nie legal. Wiec sie pytam, co wedlug niej jest legal...4 razy na dzien Salbutamol. W domu przeczytalam sobie, ze Salbutamol to chyba grupa C, wiec co za idiotka. Lepiej abym sie dusila i chodzila niedotleniona niz zebym astme miala leczona. A dzis bylam u internisty na dyzurce, poki mam ten pakiet medyczny i on zdziwiony, ze ta baba wczoraj nie dala mi antybiotyku. Astma swoja droga, ale ja mam ewidentnie zapalenie zatok i gornych drog oddechowych. Mozliwe ze na tle alergicznym, ale nie az w tym stopniu, jeszcze jak przy tym goraczka jest. No i leze plackiem, charcze, smarkam, i wogole, do dupy :/
No i smiech na sali, 3 lekarze, 3 opinie, 3 diagnozy a jak dla mnie wszystko ze soba powiazane.
Witaj też choruję na astmę oskrzelową nabzaostrzenia najlepszybjest encorton i steryd wziewny miflonide 400 a na rozkurczenie oxodil 12 wziewne w proszku pomaga wiem co znaczy duszność a te leki mnie wyleczyły jak coś pisz wyśle ;) pozdrawiam i dužo zdrówka

Coraz czesciej sie zastanawiam co w tej waszej klinice jest takiego zajebis***jesli ciagle doopy daja a jesli nie to , to zachowują sie tam wszyscy jakby za kare pracowali. Jakies duze nieporozumienie.
I pomyslec , ze ta klinika to taka” slawa” kiedys byla.
Leczę się w tej klinice. Uważam że mają za dużo pacjentek. Przerasta ich ten przerób. Po punkcji dosłownie nie mogłam spokojnie poleżeć bo Pani już pościel wymieniała. Następne pacjentki czekały. Personel jest miły. Dr P. to jeden z fajniejszych lekarzy jakich spotkałam, pozostali też są ok. no może dr M. jest specyficzny ale skuteczny bo w ciąży jestem. Widocznie dziś mieli kumulację pacjentek i niestety porażka. Telefon do pacjenta z informacją o stanie zarodków to ich obowiązek.

Dziewczyny ja tez nie dotrę, ale bawcie się pysznie! I koniecznie alkoholowo te co jeszcze mogą :)
No to spotkanie odwołane. Zostałyśmy tylko z @Kurcia i stierdziłyśmy, że we 2 nie ma jakiegoś większego sensu - spędzamy wieczór pod kocami :p
A wy które chore to podleczcie gluty, poimrezujcie i następnym razem tak łatwo wam się nie upiecze babonki!
@Ela86 powodzenia jutro!

Leczę się w tej klinice. Uważam że mają za dużo pacjentek. Przerasta ich ten przerób. Po punkcji dosłownie nie mogłam spokojnie poleżeć bo Pani już pościel wymieniała. Następne pacjentki czekały. Personel jest miły. Dr P. to jeden z fajniejszych lekarzy jakich spotkałam, pozostali też są ok. no może dr M. jest specyficzny ale skuteczny bo w ciąży jestem. Widocznie dziś mieli kumulację pacjentek i niestety porażka. Telefon do pacjenta z informacją o stanie zarodków to ich obowiązek.
No i to właśnie mnie dziś wyprowadzilo z równowagi... bo czułam że ten embriolog zadzwonił aby tylko umówić transfer który moim zdaniem i tak jest pod znakiem zapytania, a jeśli sama nie zapytalabym o zarodki to gó@$@@no bym się dowiedziała.

To dobre pytanie... z tym ich podejściem dzisiaj do telefonu i informacji to przegieli paleczke - sama się zastanawiam na co jestem bardziej zła, na to że mamy "tylko" 4 zarodki , czy, w jaki sposób zostało to mi przekazane....
Nie chciałam @annemarie zmieniać kliniki po pierwszym protokole.
Jak teraz nie wyjdzie to na pewno uciekam... zobaczymy co będzie dalej...
To nie tylko u ciebie... coraz czesciej sie slyszy ze , Bocian zszedl na psy i ludzie zmieniaja klinike.

reklama
To nie tylko u ciebie... coraz czesciej sie slyszy ze , Bocian zszedl na psy i ludzie zmieniaja klinike.
Oni chyba są od prostych przypadków... wszystkie dziewczyny prócz @Ropuszka666 które poznałam, a które się tam leczyly zaszły w ciążę za pierwszym razem.
Ja po 4 transferach niestety nie :/
Ale czy to wina kliniki...???? Nie mam pojęcia.
Dziś na pewno wina jest embriologa że popsuł mi wieczór

Do góry