chlopkers
Fanka BB :)
Justyna, a jakie masz cisnienie?Dziękuję. [emoji8] jestem przerażona, dopiero zaczynam 18 tydzień. :/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Justyna, a jakie masz cisnienie?Dziękuję. [emoji8] jestem przerażona, dopiero zaczynam 18 tydzień. :/
Kurcze oby tego Justyna nie miala. Moja mama miala ze mna pilna cc 3 tg przed terminem, przez przypadlosc zwana 30sci lat temu zatruciem ciazowym.. oprocz puchniecia towarzyszylo temu bardzo wysokie cisnienie i drgawki, ale zakladam, ze teraz juz medycyna poszla na tyle do przodu, ze sie ogarnia takie rzeczy farmakologicznie. Zreszta na samaym poczatku ciazy czytalam, ze teraz juz nie ma ma takiej jednostki chorobowej, dlatego sie dziwie, ze jednak lekarz to podejrzewa [emoji53]Oooo kurczaki! Justynko a co to oznacza te "zatrucie ciążowe "? Jakie mogą być skutki i leczenie?![]()
Oby optymizm doktorki nie byl bezpodstawny. Asia mocne kciuki [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji173][emoji173][emoji173]No to teego - w koncu cos rosnie, ale nierowno, male itp. Estradiol cos kolo 950, wiec szalu nie ma, w prawym kilka wiekszych ale wlasnie.nierowne, w lewym jeden "normalny" a reszta to jakas sieczka. Punkcja w poniedzialek. Po takiej dlugiej stymulacji to ja szczerze watpie ze cokolwiek uda sie zebrac i ze cos sie bedzie nadawalo. Doktorra w siodmym niebie ze ruszylo, ponoc po nocach nie mogla spac. Ale ja z radosciami poczekam do tej punkcji i zobacze czy w ogole bedzie co hodowac.
Oj Bido Ty nasza [emoji9] Asia ma racje. Te stresy Cie tak wymeczyly ze sie az potykasz. Bierzemy to za dobry znak! [emoji173]K@$$#@ dziewczyny a ja jutro na ta punkcje pojadę, chyba, ze śliwą, guzem i w siniakach [emoji35][emoji35]
Schodzilam na dół po koszulę na jutro i tak zawalilam w drzwi, że mam na pół czoła już guza, nad zębami i na nosie czerwone jak cholera, cipka zabolała, a kolano całe zdarte![]()
Nigdy nie sądziłam że rzeczy martwe mają taką moc![]()
![]()
Cholera wie. Byłam w labie dać mocz do analizy i przy okazji wszystkie inne badania zrobiłam. Jak nie będzie białka, to będę spokojniejsza ale dzisiaj znowu po nocy opuchlizna mi nie zeszła z nóg, więc mnie to martwi, zwłaszcza, że to tak nagle się stało i nie chce odpuścić.Kurcze oby tego Justyna nie miala. Moja mama miala ze mna pilna cc 3 tg przed terminem, przez przypadlosc zwana 30sci lat temu zatruciem ciazowym.. oprocz puchniecia towarzyszylo temu bardzo wysokie cisnienie i drgawki, ale zakladam, ze teraz juz medycyna poszla na tyle do przodu, ze sie ogarnia takie rzeczy farmakologicznie. Zreszta na samaym poczatku ciazy czytalam, ze teraz juz nie ma ma takiej jednostki chorobowej, dlatego sie dziwie, ze jednak lekarz to podejrzewa [emoji53]
Mysle ze tu nie ms roznicy no sa dziewczyny ktore mialy immunosupresje przez 7-10 dni i tez musialy miec 2 tygodnie przerwy od immunosupresji do transferua jak moj ma 3 tygodnie to tez tyle? No ja to i tak chyba bede wywolywac ... ale normalnie to moze byc ze po tygodniu @ przyjdzie!