reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć Dziewczynki. W niedzielę wieczorem pojawił się Janek❤...miłość mojego życia. Kawał chłopa: 60cm, 4100g. Łatwo nie było i skończyło się cc, ale to nieważne. Tatuś oszalał ze szczęścia, mamusia w siódmym niebie. 6 lat starań - było warto. Nie poddawajcie się:biggrin2:. Za wszystkie trzymam mocne kciuki✊✊.
Iskkra gratulacje faktycxnie pięknie donoszone dziecko.

No dobra mój Misiek ma się dobrze. Rośnie zgodnie z wiekiem ciąży, dziś juz 8 tyg i 3 dni. Plamienia nie wiadomo od czego, nic nie ma takiego co może je powodować. Mięśniak na razie daleko od malucha. Dziś odetchnęłam z ulgą. Następna wizyta za 2.5 tyg.
Super wieści. Mówiłam, że będzie dobrze!

Dziewczyny wszystkim gratuluję dzisiaj dobrych wiadomości i życzę by było ich jak najwięcej ❤️❤️❤️❤️❤️

Rozmawiałam z lekarzem i nadal mam brać leki i zrobić trzecią weryfikację w czwartek bo mogła być późna implantacja. Szanse są kilkuprocentowe ale dopóki wyniki tego nie potwierdzą szansa jest. Ja straciłam wiarę ale mój mąż nie odpuszcza........

Dzięki. To chyba działanie podobne maja?
Trochę się boję bo nie lubię aspiryny no ale spróbuję.
Acard to chyba mala dawka aspiryny, tu w uk chyba na to mowia baby aspirin. Lacinska nazwa na opakowaniu acardu Acidum acetylsalicylicum. To dopiero teraz ci ta wlaczyli? Ja biore to I heparyne od paru dni przed transefrem. Masz jakies konkretne wskazania?

Dziewczyny wszystkim gratuluję dzisiaj dobrych wiadomości i życzę by było ich jak najwięcej [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Rozmawiałam z lekarzem i nadal mam brać leki i zrobić trzecią weryfikację w czwartek bo mogła być późna implantacja. Szanse są kilkuprocentowe ale dopóki wyniki tego nie potwierdzą szansa jest. Ja straciłam wiarę ale mój mąż nie odpuszcza........
Jeju. To trzymamy nadal kciuki![emoji110]

Acard to chyba mala dawka aspiryny, tu w uk chyba na to mowia baby aspirin. Lacinska nazwa na opakowaniu acardu Acidum acetylsalicylicum. To dopiero teraz ci ta wlaczyli? Ja biore to I heparyne od paru dni przed transefrem. Masz jakies konkretne wskazania?
No właśnie ta doktor u której byłam na usg i która będzie mi prowadzić ciąże powiedziała, że ze względu na mój wiek 37 lat i na wsmczesniejsze przejścia dobrze byłoby włączyć.
Mój lekarz nic nie mówił.

No i jeszcze kazała mi mierzyć ciśnienie 1 x dziennie! OMG!

no podpytam a jeszcze jedno a to juz bedziecie wiedziec. czy po kuracji immuno bralyscie przerwe od encortonu i potem na nowo po transferze. Ja mam tak wypisane i troche zglupialam. Teraz biore 5mg przez 21 dni a potem mam wypisane aby po transferze brac 10mg do konca 3 miesiaca! A jak Wy mialyscie? Robi sie przerwe od lekow?

Ja mialam przerwe - najpierw baralam przez 14 dni po 5mg, przerwa do nastepnego cyklu i od 10 dc nastepnego bralam 10mg do konca 8 tyg

reklama
Dziewczyny, kiedy/jak schodzilyscie z estrofemu. Ja aktualnie biore 3 x 1 i troche mnie zaniepokoila konsultacja z klinika, bo w zeszlym tygodniu jak podeslalam im zdjecie usg i pytalam co dalej z lekami to dr powiedzial, ze wszystkie dalej tak samo. Pozniej zapytalam koordynatorki czy moze zapytac lekarza jak bedziemy schodzic z lekow zebym sobie mogla zamowic konkretna ilosc, bo nie chce za malo zeby tego ciagle z Polski nie wysylac, a za duzo tez przy lutinusie za 170zl nie chce zeby mi 10 opakowan tego zostalo. Miala sie zapytac w moim imieniu, a dziesiejszy mail brzmi estrofem zreduklowac do 2 tabletek (jeszcze pare dni temu mowil zeby brac jak dotychczas po 3) przez 2 tygodnie i dac znac jak sie czuje i jak wynik usg i bedziemy sie zastanawiac nad dalszym postepowaniem. Lutinus i duphaston brac bez zmian. Mam napisac ile potrzebuje to mi wystawia recepty...no kurr!!! O to mi wlasnie chodzilo, zeby oni mi napisali na jak dlugo jeszcze potrzebuje zebym mogla sobie to jakos zaplanowac. No nic bede kupowac na wyczucie. Myslicie, ze zejscie do tych 2 tabletek estrofemu bedize ok ? Jutro 10 tydzien sie zaczyna.

Ja mam co 2 tygodnie badac progesteron, zeby zdecydowac o zejsciu z luteiny i dupka, ale moj lekarz dzisiaj powiedzial,z e prawdopodobnie i tak do 14-15 tyg bede musiala brac

Do góry