reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Raz dziennie! To chyba musisz sie w aparat do mierzenia cisnienia zaopatrzyc :) Mnie tez kazali kontrolowac, jak narazie cisnienei bylo ok ale tak od przypadku sprawdzam jak mam okazje. Pewnie nie zaszkodzi.Moze skonsultuj jeszcze z lekarzem z kliniki? Pasnik mi powiedzial, ze jesli sa jakies problem zakrzepowe to moga ujawnic sie na pozniejszym etapie ciazy, niekoniecznie na samym poczatku, wiec moze dobrze babeczka radzi.
U mnie ma to związek z chorobami w rodzinie. Tata zmarł na zawał, mama na wylew.
Ja mam ciśnienie trochę podwyższone normalnie. Więc mierzyć będę.
Ciśnieniomierz mam właśnie po mamie.
Pokazał. Mi dziś 129 /77 jest ok a czuje się jak bym miała zaraz usnac na stojąco.
[emoji4]

reklama
Dziewczyny wszystkim gratuluję dzisiaj dobrych wiadomości i życzę by było ich jak najwięcej ❤️❤️❤️❤️❤️

Rozmawiałam z lekarzem i nadal mam brać leki i zrobić trzecią weryfikację w czwartek bo mogła być późna implantacja. Szanse są kilkuprocentowe ale dopóki wyniki tego nie potwierdzą szansa jest. Ja straciłam wiarę ale mój mąż nie odpuszcza........
Kochana to czekamy razem z toba z zacisnietymi kciukami, moze akurat!

Dziewczyny wszystkim gratuluję dzisiaj dobrych wiadomości i życzę by było ich jak najwięcej ❤️❤️❤️❤️❤️

Rozmawiałam z lekarzem i nadal mam brać leki i zrobić trzecią weryfikację w czwartek bo mogła być późna implantacja. Szanse są kilkuprocentowe ale dopóki wyniki tego nie potwierdzą szansa jest. Ja straciłam wiarę ale mój mąż nie odpuszcza........
Gonia a ile km masz do Pragi?

U mnie ma to związek z chorobami w rodzinie. Tata zmarł na zawał, mama na wylew.
Ja mam ciśnienie trochę podwyższone normalnie. Więc mierzyć będę.
Ciśnieniomierz mam właśnie po mamie.
Pokazał. Mi dziś 129 /77 jest ok a czuje się jak bym miała zaraz usnac na stojąco.
[emoji4]
O jejku przykro mi :(
U mnie w rodzinie ze strony taty choroby cisnieniowo-sercowe/wiencowe, dlatego wydaje mi sie, ze moga tak jak ja miec PAI / MTHFR, tylko o tym nikt nei wie bo nikt sie tak szczegolowo nie badal. Ja mam acard do 36 tygodnia ciazy brac, heparyne do 4 tyg po porodzie wiec mysle, ze taka dawka aspiryny ci nie zaszkodzi a moze pomoc, lepiej dmuchac na zimne.

Kurcze ja nie wiem bo nie biorę estrofemu. Napisalam Ci na priv że Ci wyślę 3 op.

Co do innych leków to z tego co pamiętam to wszystko prawie brałam do 12 tyg a potem już łożysko przejmuje funkcje i można stopniowo ale bezpiecznie schodzić.
Nie kupuj tego dużo kochana, tak na miesiąc max. W razie czego to Ci dokupie.

A tak a propos schodzenia z leków, jak schodzilyscie i kiedy z encortonu? Ja mam 10 i lekarz kazał do 8tyg. @annemarie mnie poinstruowala, dziękuję bardzo - ale nadal się boję go redukować jeszcze. Mamy 7tydz ciąży dopiero.
Dziekuje jeszcze raz kochana. no wlasnie tak kupie do 14/15 tygodnia, najwyzej komus odstapie jak zostanie, glownei to o lutinus chodzi bo dziod drogi ;)

moja dzidzia to dziewczynka :), wszystkie narządy przepływy prawidłowe, ale dzidzia trochę malutka :( martwię się i chyba z paniki pójdę gdzieś jeszcze powtórzyć badanie... :( zawsze coś
Ferrari, na pewno z dzidzia jest wszytsko dobrze, ale skoro druga opinia tylko Cie uspokoi to idz, ja mam dokladnie tak samo, jak czegos nie wymagluje I nie sprawdze na wszystkie strony, zeby miec pewnosc to sie nie uspokoje. Ale jesli lekarz nic nie mowil to pewnie po porstu kruszynka jest.

Zignoruj pytanie ktore walsnei wyslalm ;) dopiero zobaczylam Twoja odpowiedz, dzieki :) Czyli nawet wczeniej niz ja schodzilas z estrofemu, bo ja jutro poczatek 10 tygodnia I schodze na 2 tabletki.

To bylo o encortonie, z estrofemu jeszcze nie schodze, dopiero bede badac estradiol i na tej podstawie moj lekarz podejmie decyzje. Podobno estrofem mozna odstawic w ciagu 2-3 dni (szybko sie z tego schodzi)

Ferrari, na pewno z dzidzia jest wszytsko dobrze, ale skoro druga opinia tylko Cie uspokoi to idz, ja mam dokladnie tak samo, jak czegos nie wymagluje I nie sprawdze na wszystkie strony, zeby miec pewnosc to sie nie uspokoje. Ale jesli lekarz nic nie mowil to pewnie po porstu kruszynka jest.
Pan dr był w kiepskiej formie więc też jakoś tak mnie nie uspokoil ech... Umówiłam dziś jeszcze jedną wizytę ... Dla mojego świętego spokoju.

To bylo o encortonie, z estrofemu jeszcze nie schodze, dopiero bede badac estradiol i na tej podstawie moj lekarz podejmie decyzje. Podobno estrofem mozna odstawic w ciagu 2-3 dni (szybko sie z tego schodzi)
Aa rozumiem, dziekuje. Mnie wlasnie nic nie kazali badac ale widze, ze moj lekarz znowu powoli odstawia bo ta zredukowana dawke do 2 tabletek mam brac przez kolejne 2 tyg.

reklama
Pan dr był w kiepskiej formie więc też jakoś tak mnie nie uspokoil ech... Umówiłam dziś jeszcze jedną wizytę ... Dla mojego świętego spokoju.
Doskonale Cie rozumiem, gdyby w UK wizyty byly bardziej przystepne cenowo to bym pewnie raz w tygodniu co najmniej biegala, ale przy wizycie za £140 moja paranoja szybko by mnie wykonczyla finansowo ;)

Do góry