reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczynki. W niedzielę wieczorem pojawił się Janek❤...miłość mojego życia. Kawał chłopa: 60cm, 4100g. Łatwo nie było i skończyło się cc, ale to nieważne. Tatuś oszalał ze szczęścia, mamusia w siódmym niebie. 6 lat starań - było warto. Nie poddawajcie się:biggrin2:. Za wszystkie trzymam mocne kciuki✊✊.

Gratulacje, witamy Janka!!! :)
Duzo zdrowia dla mamy i Maluszka!

reklama
No dobra mój Misiek ma się dobrze. Rośnie zgodnie z wiekiem ciąży, dziś juz 8 tyg i 3 dni. Plamienia nie wiadomo od czego, nic nie ma takiego co może je powodować. Mięśniak na razie daleko od malucha. Dziś odetchnęłam z ulgą. Następna wizyta za 2.5 tyg.
Motylku super! Bardzo sie ciesze, ze dzidzius sie pieknie rozwija. Te plamienia to faktycznie dziwne, ale jesli nic nie widac to moze po prostu podraznienia. Rosnijcie zdrowo. Ja teraz mam stres przed sobota. Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale pare dni po usg jestem spokojna, a pozniej znowu zaczynam sie martwic, ze cos sie stalo I wydaje mi sie dziwne wrecz nierealne, ze cos tam sie moze w srodku we mnie rozwijac bez zadznych symptomow.. Czy tylko ja mam takie spaczenie psychiczne? ;)

Kurcze ja nie wiem bo nie biorę estrofemu. Napisalam Ci na priv że Ci wyślę 3 op.

Co do innych leków to z tego co pamiętam to wszystko prawie brałam do 12 tyg a potem już łożysko przejmuje funkcje i można stopniowo ale bezpiecznie schodzić.
Nie kupuj tego dużo kochana, tak na miesiąc max. W razie czego to Ci dokupie.

A tak a propos schodzenia z leków, jak schodzilyscie i kiedy z encortonu? Ja mam 10 i lekarz kazał do 8tyg. @annemarie mnie poinstruowala, dziękuję bardzo - ale nadal się boję go redukować jeszcze. Mamy 7tydz ciąży dopiero.

Ja mialam tak, ze po skonczonym 7 tygodniu zejsc do dawki 5mg (wczesniej mialam 10mg) i tak brac przez tydzien a po skonczonym 8 tyg zejsc na dawke 2.5 mg i tak przez tydzien potem odstawic.

moja dzidzia to dziewczynka :), wszystkie narządy przepływy prawidłowe, ale dzidzia trochę malutka :( martwię się i chyba z paniki pójdę gdzieś jeszcze powtórzyć badanie... :( zawsze coś

Gratuluje córeczki!
Nie martw się, pewnie w nastepnych tygodniach nadrobi albo po prostu z natury jest kruszynką :)

Ja mam co 2 tygodnie badac progesteron, zeby zdecydowac o zejsciu z luteiny i dupka, ale moj lekarz dzisiaj powiedzial,z e prawdopodobnie i tak do 14-15 tyg bede musiala brac
Dzieki Ilmenau, u mnie narazie lutinus I dupek bez zmian wiec czekam na dalsze instruckcje, ale z lekami zabezpiecze sie wlasnie tak do 15 tygodnia.A z estrofemu juz schodzisz? Jedyne co mnie zaniepokoilo jesli chodzi o ta konsultacje mailowa to w zeszla srode powiedzial, ze estrofem dalej brac po 3 tabletki przez kolejne 2 tygodnie,a teraz zmienil zdanie I mam po 2 juz brac. Czy przy schodzeniu z estrofemu trzeba estradiol badac?

Ja mialam tak, ze po skonczonym 7 tygodniu zejsc do dawki 5mg (wczesniej mialam 10mg) i tak brac przez tydzien a po skonczonym 8 tyg zejsc na dawke 2.5 mg i tak przez tydzien potem odstawic.
Zignoruj pytanie ktore walsnei wyslalm ;) dopiero zobaczylam Twoja odpowiedz, dzieki :) Czyli nawet wczeniej niz ja schodzilas z estrofemu, bo ja jutro poczatek 10 tygodnia I schodze na 2 tabletki.

Motylku super! Bardzo sie ciesze, ze dzidzius sie pieknie rozwija. Te plamienia to faktycznie dziwne, ale jesli nic nie widac to moze po prostu podraznienia. Rosnijcie zdrowo. Ja teraz mam stres przed sobota. Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale pare dni po usg jestem spokojna, a pozniej znowu zaczynam sie martwic, ze cos sie stalo I wydaje mi sie dziwne wrecz nierealne, ze cos tam sie moze w srodku we mnie rozwijac bez zadznych symptomow.. Czy tylko ja mam takie spaczenie psychiczne? ;)
Mieciu ja przed każdym USG myślę o najgorszym. Potem tydzień spokoju i znowu coś mi się nakręca. Dziś ginekolog chciała wyznaczyć mi wizytę na prenatalne czyli za miesiąc, ubłagałam ją i mam wizytę za 2.5 tyg. Śmiała się że wiek ma swoje prawa i wpisała wizytę. Nie odstawiła mi heparyny ani niczego. Progesteron w wysokości 24.5 uznała za dobry, a nospe za przeżytek, ktory nic nie daje.

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie ta doktor u której byłam na usg i która będzie mi prowadzić ciąże powiedziała, że ze względu na mój wiek 37 lat i na wsmczesniejsze przejścia dobrze byłoby włączyć.
Mój lekarz nic nie mówił.

No i jeszcze kazała mi mierzyć ciśnienie 1 x dziennie! OMG!
Raz dziennie! To chyba musisz sie w aparat do mierzenia cisnienia zaopatrzyc :) Mnie tez kazali kontrolowac, jak narazie cisnienei bylo ok ale tak od przypadku sprawdzam jak mam okazje. Pewnie acard nie zaszkodzi.Moze skonsultuj jeszcze z lekarzem z kliniki? Pasnik mi powiedzial, ze jesli sa jakies problem zakrzepowe to moga ujawnic sie na pozniejszym etapie ciazy, niekoniecznie na samym poczatku, wiec moze dobrze babeczka radzi.

Do góry