reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny zapytam jeszcze raz. Może któraś z Was coś mi więcej powie.
Dostałam kartę informacyjna z której wychodzi, że podany zarodek był w stadium: 9-16 bl (9B), a ten co już został zamrozony: 7 bl (7B).

reklama
Leze, krwawie, M popija wino, ryczymy, absurdalna sytuacja :)
Wiesz co, łyknij i ty tego wina małą lampkę. Przynajmniej chociaż odrobinę wyluzujesz spięte kopytka i lepiej zaśniesz. Wiem co piszę ;) Do jutra jakos zleci :*
Moim zdaniem będziesz mieć tak jak ja - za słaba odpowiedź organizmu na ciążę. Paśnik zleci szczepienia :/ Tylko nie wiem czy ja bym sie na nie teraz zdecydowała. No i czy Wyr.. będzie to akceptował, bo szlachta nie chciał nawet o nich słyszeć.

Mój mąż ciągle te lody je ;-)
Jestem cały czas, nie chciałam zmieniać kliniki po pierwszej procedurze... Zobaczymy co będzie teraz.
Nie mniej jednak czuje się tam dobrze i na wszystkie moje widzimisie lekarz mimo wszystko przytakuje...
Wizyty...hmmm ciągle kombinuje no ale nie ma wyjścia, wsiadam w auto i jadę ;-)
Ja zamieszkałam w Białymstoku na pełne dwa tygodnie a może nawet ciut dłużej. Z perspektywy czasu dobrze ich wspominam tylko ten młody embriolog jakoś wydawał mi się niedoświadczony. Ale jak widać wychodował dobry zarodek i ciąża jak na razie trwa:)

Ja zamieszkałam w Białymstoku na pełne dwa tygodnie a może nawet ciut dłużej. Z perspektywy czasu dobrze ich wspominam tylko ten młody embriolog jakoś wydawał mi się niedoświadczony. Ale jak widać wychodował dobry zarodek i ciąża jak na razie trwa:)
A z tego co wiem, to ten embriolog który najmłodziej wygląda ma największe z nich doświadczenie i jakieś dyplomy... :p

Ostatnia edycja:
To straszne, że musisz przez to przechodzić. Sercem jestem z Tobą. [emoji8]
Na domiar wszystkiego, niebawem jestem i bezrobotna haha. Wiec dziewczyny, jezeli ktos z was jest rekruterem i mialby cos dla mnie to priv xD Wiem ze in vitro tutaj troche przeszkadza, ale jestem pracowitym czlowieczkiem, poswiecam sie dla roboty i wspolpracownikow, bylabym sklonna wyslac M na tacierzynski i po ciazy wrocic zaraz do pracy. Polecam sie :D

Jezeli bedziesz pewna, ze nie bedziesz go potrzebowala to chetnie. Daj po prostu znac.

Tak, teraz w 19 dpt czyli 5 tydz 3 dni a poprzednio w 23 dpt wiec poczatek 6 tyg. Najbardziej dziwilo nas jednak, ze gdy podchodzilismy na 1 zarodku i encortonie pierwsze 2 razy beta ani drgnela. Teraz bez encortonu ale za to w dwupaku i ciaza byla. Jezeli chodzi o encorton pewnie tylko przypadek, a blastki coz moze nie implantowaly sie, ale nie bylo tez ah i scratchingu przy pierwszych dwoch transferach. Mozliwe wiec ze jest cos nie tak ze mna...z drugiej strony ja zawsze takim chorowitkiem bylam, za az trudno mi wyobrazic sobie, ze moge miec immunologie, ktora sie broni.

Co u ciebie Pasnik stwierdzil?

ja tez ogolnie zdarzam sie byc chora, ostatnio zlapalam cos i bylam dosc mocno chora przez dwa tygodnie ale to nie oznacza ze nie ma problemow z immunologia bo to wcale nie musi chodzic o przeziebienia, tak mi tlumaczono jak ostatnio sie pytalam bo tez zglupialam.

On mi powiedzial ze na podstawie wynikow to ewidentna wina immunologii i ze jestem typowym przypadkiem gdzie immunologia nie dopuszcza do rozwoju zarodka. Ja kompletnie mu zaufalam i nawet nie pamietam jakie badania dokladnie to pokazaly. Wiem ze mowil ze to raczej nie NK!

Wiesz co, łyknij i ty tego wina małą lampkę. Przynajmniej chociaż odrobinę wyluzujesz spięte kopytka i lepiej zaśniesz. Wiem co piszę ;) Do jutra jakos zleci :*
Moim zdaniem będziesz mieć tak jak ja - za słaba odpowiedź organizmu na ciążę. Paśnik zleci szczepienia :/ Tylko nie wiem czy ja bym sie na nie teraz zdecydowała. No i czy Wyr.. będzie to akceptował, bo szlachta nie chciał nawet o nich słyszeć.

@dzoasia, moze niekoniecznie szczepienia bo mi nie proponowal a wlasnie tylko leki.

Na domiar wszystkiego, niebawem jestem i bezrobotna haha. Wiec dziewczyny, jezeli ktos z was jest rekruterem i mialby cos dla mnie to priv xD Wiem ze in vitro tutaj troche przeszkadza, ale jestem pracowitym czlowieczkiem, poswiecam sie dla roboty i wspolpracownikow, bylabym sklonna wyslac M na tacierzynski i po ciazy wrocic zaraz do pracy. Polecam sie :D
haha ja mam kilka wolnych etatów na kuchni :D
jestem pracowitym czlowieczkiem - u mnie roboty pod dostatkiem
poswiecam sie dla roboty - życie prywatne też możesz poświęcić
i wspolpracownikow - dobrze, bo mi często trzeba wcześniej wyjść albo wziąć wolne ze względy na to, że podchodzę do ivf
bylabym sklonna wyslac M na tacierzynski i po ciazy wrocic zaraz do pracy - jak będziesz chciała wolne to wzamian możesz przysłać męża na swoje zastępstwo hahaha

reklama

w jakim zawodzie? jak cos z finansami to mozesz mi przeslac swoje cv ale praca w jezyku angielskim. Pracuje w firmie co ma oddzial w Krakowie i ciagle nam malo pracownikow a z rekrutacja problem.

Do góry