reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

JoannaRak a miałaś tak wcześnie w ciąży? czy dopiero po 24 tc. Ja już jestem gotowa na insulinę, wolę się zabezpieczyć. Zresztą już wszystko wiem, dadzą mi glukometr i dzienniczek do zapisywania cukru. Potem kontrola i decyzja czy dają mi hormon czy też idę dalej dietą.

hmm dobre pytanie ... to juz bylo 7 lat temu, na prwno nie bylo pozno ale jakos kolo 12 tygodnia jak dobrze pamietam!

reklama
Zapomniałam że dostałam kartę informacyjna z której wychodzi, że podany zarodek był w stadium: 9-16 bl (9B), a ten co już został zamrozony: 7 bl (7B). Szkoda że instrukcji do tego nie dali. Mam też rozwój każdego zarodka. Czy któraś z Was coś z tego kuma?

Zasada jest jedna, jesli zarodek podzielil sie na dwa blastomery to musza byc na nast dzien z nich 4 a nie 5 czy 7 . To sie nazywa liniowy rozwoj , wszelkie odchyly nie wroza raczej niczego dobrego. Tez nie wyglada dobrze jak sie dzieli liniowo ale osiąga stadium moruli w 5 a nie w czwartym dniu, z tego na szczescie rzadziej ale rodza sie zdrowe dzieci. Morfologicznie dobrze rokujacy zarodek w czwartym dniu musi byc morula z 16 blastomerami, w 5 blastocysta a w 6 wychodzic z otoczki.
Gdzies mam w kompie to po angielsku przedstawione , znajde to wam wrzuce, moze kogos zaciejawi.
Az zajrzałam w papiery .
Moja Marcelina chyba tej zasady nie znała ....
W 2 dniu miała 4 komórki i 15% fregmentacji typ B
W 3 dniu 7 komórek roznych rozmiarów 15 % fregmentacji typ C
W 5 dniu blastka wychodząca z otoczki .
Dzis zdrowa 9 miesięczna dziewczynka .....

no i mi niby tez sie zaczal ale sama nie wiem co myslec bo zamiast powodzi stulecia po braku @ przez trzy miesiace to straszna slabizna, leci potem znow slabo i tak w kolko. Ale chyba juz wiecej nie bedzie, planuje jutro zaczac immunosupresje! jest wiecej niz plamienie ale to nie jest typowe krwawienie!!

Sama nie wiem co myslec, moze dlatego ze to wywolane? ale wczesniej bylo spoko!
Co do pracy to postanowilam ze nie bedzie mnie tam przez trzy tygodnie ... a wiec zaczynam jutro przygode! [emoji120]
Powodzenia ze wszystkim Joasia!

[ QUOTE="dżoasia, post: 17134651, member: 172922"]Raczej chodziło mi o to czy aby na pewno beta spada przy tym krwawieniu.[/QUOTE]

Nie sprawdzam Asiu. Doktor powiedział ze nie trzeba.

reklama
Witajcie gretuluję z całego serducha pozytywnych betek teraz opiekujcie siė swoimi dzieciaczkami a reszcie kobitek jak również sobie pozytywnych betek również dziś startuję z gonapeptyl daily 1 zastrzyk raz dziennie i pytanie do was o ktorej godzinie robiłyście pikupiku i czy godzina ma coś do znaczenia dziékujé i pozdrawiam

Do góry