reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@annemarie a Ty jak tam się czujesz kochana?
Calkiem niezle❤️
Troche mnie progesteron z nog zbija, moj brzuch od zastrzykow wyglada jakby mnie stary skopal, ( mowie ze jak pojde z tym na policje to sie nie wywinie):Djest bardziej fioletowy niz w kolorze „ naturals”
W sumie jest ok. Wczoraj mnie tak okresowo pociagnelo, olalam temat i sie uspokoiło, a tak tu pociagnie, tam zakluje, gnoty zatrzeszcza:D:D:pwiesz jak u ryczacej czterdzieski:Dnie narzekam bo nie mam na co:wink:

[

ja rozumiem,

Nie rozwijaja sie tak jak trzeba, albo nie liniowo, albo sa opoznione cos musi byc nie tak. To wszystko wskazuje na bardzo mozliwe wady genetyczne, dlatego czekaja zeby zrobic selekcje i nie podawac ci do transferu chorych zarodkow.przerabialam ten temat dokladnie w poniedzialek. Moja klinika odrzuca wszystkie zarodki ktore odbiegaja od normy, sprawa dyskusyjna.
Jesli dobrze mysle jutro bedzie 5 dzien , pewno juz bedzie czarno na bialym co jest co.
Nie widze innej opcji jak te sytuacje wyjasnic tym bardziej ze telefonicznie cie zbyli zeby nie denerwowac.Znowu czekamy.
Jeszcze bardziej się teraz zestresowalam. Tam jest 15 zapłodnionych komórek . Jakaś masakra.

Jeszcze bardziej się teraz zestresowalam. Tam jest 15 zapłodnionych komórek . Jakaś masakra.
Dlatego trzeba odczekac, sami ci przez tel powiedzieli ze maja opoznienie, co nie jest jeszcze takie tragiczne jak zly podzial. Nic nie zrobisz kochana. Chcieli mrozic w 3 dobie, nie mrozili. Ja bym ich za jezor ciagnela bo bym sama wyszla z siebie w międzyczasie. Mysl o twoim kropku pod serduchem, na to drugie nie masz wplywu. ❤️

U mnie w 3 dobie te zarodki które przerodziły się blastki miały 2/6c i 3/6c a teoretycznie w trzecim dniu powinny być łamane prze 8 blastomerów wiec były opóźnione a wyszły z nich blastki 5BA, 4BB i 3BC. Za to równiez w trzecim dniu mieliśmy takie 2/10c czyli przyspieszone a nawet jedna morule i dr mi powiedział ze takie za szybkie podziały nie rokują za dobrze bo jeśli się znów za szybkie rozwijają to zwykle później degeneruja bo maja wadę genetyczna myśle ze Twoje hodują dalej bo chcą zobaczyć, w która strone pójdą żeby właśnie wykluczyć wady. Trzymam kciuki!

Zasada jest jedna, jesli zarodek podzielil sie na dwa blastomery to musza byc na nast dzien z nich 4 a nie 5 czy 7 . To sie nazywa liniowy rozwoj , wszelkie odchyly nie wroza raczej niczego dobrego. Tez nie wyglada dobrze jak sie dzieli liniowo ale osiąga stadium moruli w 5 a nie w czwartym dniu, z tego na szczescie rzadziej ale rodza sie zdrowe dzieci. Morfologicznie dobrze rokujacy zarodek w czwartym dniu musi byc morula z 16 blastomerami, w 5 blastocysta a w 6 wychodzic z otoczki.
Gdzies mam w kompie to po angielsku przedstawione , znajde to wam wrzuce, moze kogos zaciejawi.

reklama
Do góry