reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczyny. Jesteśmy w komplecie. Termin cc mieliśmy na 12, ale urodziliśmy 6 września. Miałam mieć zwykle, kontrolne USG, a w ciągu godziny wylądowałam na stole, ponieważ jednemu groziła zamartwica. Na szczęście dzieci są zdrowe. Pierworodny to Janek. Ważył 3080, mierzył 56 cm, otrzymał 10 pkt. Józek 3150, 55 cm, 10 pkt. Ze szpitala wyszliśmy 10 września. Te wszystkie stresy (zagrożenie życia jednego z nich, cc do którego psychicznie jednak nie byłam przygotowana, brak pokarmu, nieobecność ojca dzieci) sprawiły, że każde niepowodzenie powodowało płacz. Jeszcze na koniec, gdy wracaliśmy z porodowki (już w pełnym komplecie) mieliśmy stluczkę pod szpitalem, którą złośliwie sprowokował facet na sąsiednim pasie - to była ta kropla, która sprawiła, że dostałam szału. Wysiadlam i bez słowa zaczęłam walić w jego szybę i przy okazji po nim. Mąż mówi, że kierowca był wręcz przerażony. Trudno. Jedyna korzyść z tej stłuczki jest taka, że pojawił się pokarm ;) a ja od wczoraj cieszę się macierzyństwem. Już bez strachu.
Śliczności. [emoji7][emoji7] Gratuluję. Mamusiu, już się nie stresuj. Mój dziadek Józek też był urodzony 6.09. i był wspaniałym człowiekiem. [emoji4]
Dużo sił Ci życzę. [emoji8]

reklama
@nadziejaprzedewszystkim ogromne gratulacje dzielna mamo!
@NadziejaJest powtórz za 2 dni... cuda się tu już zdarzały.

Dziewczyny, dotarłam do swojej kliniki. Czekam na wizytę. Poniżej fota zrobiona w drodze... oplułam szybę ze śmiechu :)

Załączniki

• 20180913_155026.jpg
    20180913_155026.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 128
Witaj w naszym gronie i rozgosc sie ;)
Kciuki mocno zacisniete za pozytywna bete [emoji110][emoji110][emoji110][emoji256][emoji256][emoji256]
Jedz magnez 3x2 dziennie. Dzienna dawka to 400mg wiec musisz przeliczyc ile tabsow mozesz wziasc w zaleznosci od tego jakie masz tabletki. On ma niwelowac ewentualne skurcze

Dziękuję za cenną poradę[emoji4]

Moja lekarka wielu rzeczy niestety nie mówi, dzisiaj 2dpt i rano czułam że coś tam mam skurczone i zaciśnięte w środku pomimo próby zluzowania brzucha. Po kontakcie z dr okazało się że tak może być o żeby wziąść nospe. Świetnie tylko szkoda że wcześniej nie uprzedzila...

Zatem mam drogie dziewczyny drugie pytanie: czy nospe bralyscie tylko doraźnie czy tez stale dawki w ciągu dnia zapobiegawczo? Czy może magnez w dawce dziennej 400 mg- Tak jak napisała @gosia321 wystarczy zamiast nospy?

Jestem totalnie zielona a na moja lekarka średnio mogę liczyć więc będę wdzięczna za pomoc [emoji5]

Cześć Dziewczyny. Jesteśmy w komplecie. Termin cc mieliśmy na 12, ale urodziliśmy 6 września. Miałam mieć zwykle, kontrolne USG, a w ciągu godziny wylądowałam na stole, ponieważ jednemu groziła zamartwica. Na szczęście dzieci są zdrowe. Pierworodny to Janek. Ważył 3080, mierzył 56 cm, otrzymał 10 pkt. Józek 3150, 55 cm, 10 pkt. Ze szpitala wyszliśmy 10 września. Te wszystkie stresy (zagrożenie życia jednego z nich, cc do którego psychicznie jednak nie byłam przygotowana, brak pokarmu, nieobecność ojca dzieci) sprawiły, że każde niepowodzenie powodowało płacz. Jeszcze na koniec, gdy wracaliśmy z porodowki (już w pełnym komplecie) mieliśmy stluczkę pod szpitalem, którą złośliwie sprowokował facet na sąsiednim pasie - to była ta kropla, która sprawiła, że dostałam szału. Wysiadlam i bez słowa zaczęłam walić w jego szybę i przy okazji po nim. Mąż mówi, że kierowca był wręcz przerażony. Trudno. Jedyna korzyść z tej stłuczki jest taka, że pojawił się pokarm ;) a ja od wczoraj cieszę się macierzyństwem. Już bez strachu.
Ale słodziaki!!❤️ Gratuluje dzielnej mamie!

Moja lekarka wielu rzeczy niestety nie mówi, dzisiaj 2dpt i rano czułam że coś tam mam skurczone i zaciśnięte w środku pomimo próby zluzowania brzucha. Po kontakcie z dr okazało się że tak może być o żeby wziąść nospe. Świetnie tylko szkoda że wcześniej nie uprzedzila...

Zatem mam drogie dziewczyny drugie pytanie: czy nospe bralyscie tylko doraźnie czy tez stale dawki w ciągu dnia zapobiegawczo? Czy może magnez w dawce dziennej 400 mg- Tak jak napisała @gosia321 wystarczy zamiast nospy?

Jestem totalnie zielona a na moja lekarka średnio mogę liczyć więc będę wdzięczna za pomoc [emoji5]

Ja bralam nospe forte 2x1 do 6 tygodnia, tak bardzo sie balam, zeby nie bylo jakichs skurczy. W tym samym czasie baralam tez magnez. Teraz zostalam z samym magnezem, nospe mam zawsze w torebce na wszelki wypadek ale na razie nie musialam na szczescie z niej korzystac.
Czytalam tez gdzies ze niby nie powinno sie brac nospy za dlugo bo moze powodowac obnizone napiecie miesniowe u dzieci ale to chyba dotyczy bardziej zaawansowanych ciaz i brania nospy przez kilka miesiecy...

Magnezu mozesz brac dziennie do 600 mg, jesli ci to nie pomoze przerzuc sie na nospe max 3x2, zaczelabym od 3x1 ...musisz wyprobowac jak bedziesz reagowac,moze juz po jednej tabletce brzuchol sie uspokoi.Bierz to doraznie.

reklama
Do góry