reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Nadzieja Jest jesteś młodziutka uszy do góry uda się napewno tylko widocznie nie tym razem. Spokojnie będziesz mamą tylko trzeba jeszcze trochę powalczyć. W kt klinice jesteś?

reklama
Ja przechodzilam przez immunosepresje w czerwcu (wiec taki malo infekcyjny miesiac) i normalnie chodzialam do pracy. Zrezygnowalam z komunikacji publicznej (na szczescie mam w miare blisko do pracy) oraz jakichkolwiek zakupow w galeriach/marketach. Bylam tez umowiona z moim szefem, ze w razie czego moge pracowac z domu.
We wrzesniu roznie bywa, u mnie w pracy dalej nie ma sezonu infekcyjnego, nie wiem jak u ciebie. A masz mozliowsc pracy z domu? To moze byc najlepsza opcja.
Ty tez masz to ryzyko, ze dziecko moze cos przyniesc z przedszkola, wiec musisz sie bardziej chronic przed zarazkami

tak mysle ze w pierwszym tygodniu zobacze jak praca z domu na 50% zadziala, zwolnienie na 50% to wezme na pewno tylko zastanawialam sie co z druga polowa zrobic!

Ja melduję się po wizycie. Wygląda na to, że owu będzie, wg moich skromnych wyliczeń transfer powinien być w okolicach 21-22.09. A jak będzie, się zobaczy. Teraz szybka kawka na otrzeźwienie i mykam w trasęnso domku. Muzyczka w glośniki i pełen relaks na trasie :)
Hej kochana to super w takim razie mamy w transfer w tym samym dniu

tak mysle ze w pierwszym tygodniu zobacze jak praca z domu na 50% zadziala, zwolnienie na 50% to wezme na pewno tylko zastanawialam sie co z druga polowa zrobic!

A nie masz mozliwosci potem 100% z domu? U mnie nie byloby z tym problemu, bo moj szef woli jak jednak ktos pracuje (wszystko jedno czy z domu czy z biura) niz idzie na zwolnienie.
Nawet ostatnio sam mi zaproponowal, ze moge czesciej pracowac z domu, bo widzi, ze biegam po lekarzach (jeszcze nie wie o ciazy)
Ogolnie po wprowadzeniu w mojej firmie mozliowsci pracy z domu ilosc zwolnien lekarskich spadla o 20% ;)

Dziewczyny proszę o pomoc jestem w 11dc i piersi mnie pobolewaja... Czy to możliwe że od estrofemu? Napiszcie cos bo się boje

Już po podglądaniu. Ponoc ale nie do konca do pewne MAŁA ma się świetnie heh tak na 90 procent dziewczynka. ma prawie 9cm i jest bardzo ruchliwa nie dało się żadnej fajnej foci zrobic. Cały czas zgodnie idzie 14+6 .Od kiedy jestem w ciąży przytyłam 0,8 kg :D Wyniki książkowe , troszkę mogę odsapnąc o_O
Ale super [emoji173][emoji173][emoji173] dzidzius zdrowy i jeszcze dziewczynka [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Rosnijcie zdrowo kochane [emoji9][emoji9][emoji9][emoji9][emoji9]

reklama
Dziękuję za cenną poradę[emoji4]

Moja lekarka wielu rzeczy niestety nie mówi, dzisiaj 2dpt i rano czułam że coś tam mam skurczone i zaciśnięte w środku pomimo próby zluzowania brzucha. Po kontakcie z dr okazało się że tak może być o żeby wziąść nospe. Świetnie tylko szkoda że wcześniej nie uprzedzila...

Zatem mam drogie dziewczyny drugie pytanie: czy nospe bralyscie tylko doraźnie czy tez stale dawki w ciągu dnia zapobiegawczo? Czy może magnez w dawce dziennej 400 mg- Tak jak napisała @gosia321 wystarczy zamiast nospy?

Jestem totalnie zielona a na moja lekarka średnio mogę liczyć więc będę wdzięczna za pomoc [emoji5]

Ja bralam magne b6 x 3 a pare razy doraznie spasmoline, to tak dziala jak nospa.

Do góry