reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja o calym leczeniu powiem i wytlumacze ze lekarze pomogli w pojawieniu sie dzieci na swiecie. Jednak chyba o nd wspominac nie bede bo to jednak bedzie dziecko ktore nie koniecznie moze zrozumiec ze jego tata to nie jest prawdzisy tata. I jesli rodzina nie wie to tez lepiej niech nie wie dziecko bo znajac zycie dziecko nieswiadomie zie wygada i wtedy to doiero moze byc dym w rodzinie [emoji44][emoji44] ja juz sobie wyobrazam moich tesciow ktorzy sie o tym dowiaduja. Wole oszczedzic tego dziecku i emkowi

@gosia321, swieta prawda bo dzieci wszystko lubia opowiadac. Widze po moim, on wszystko co uslyszy Pani nauczycielce i dzieciom w szkole opowiada [emoji33]

No i chyba sie w koncu pojawi ... wyglada na to ze moze juz jutro zaczne leczenie immunosupresyjne.

I teraz pytanie co mnie nurtuje ... pracowac czy nie pracowac???

To super Asiu, a moze na poczatku pracuj, apo tygodniu jak juz organizm soe oslabi przez leki idz na zwolbienie albo pracuj z domu bo chyba mowilas, ze masz taka opcje? Albo ktotsze dni w pracy?

To super Asiu, a moze na poczatku pracuj, apo tygodniu jak juz organizm soe oslabi przez leki idz na zwolbienie albo pracuj z domu bo chyba mowilas, ze masz taka opcje? Albo ktotsze dni w pracy?

myslalam 50% zwolnienia i 50% pracy w pierwszym tygodniu, potem zobaczymy! Tylko moja terapia to az 3 tygodnie to sie obawiam ze to troche dlugo, nie chcialabym isc do biura bo po pierwsze pracuje w duzym biurze gdzie jest kolo 500 ludzi albo i wiecej a poza tym jezdze komunikacja miejska do pracy! a ze teraz okres przeziebien to sie troche tego obawiam.

No i chyba sie w koncu pojawi ... wyglada na to ze moze juz jutro zaczne leczenie immunosupresyjne.

I teraz pytanie co mnie nurtuje ... pracowac czy nie pracowac???

Ja przechodzilam przez immunosepresje w czerwcu (wiec taki malo infekcyjny miesiac) i normalnie chodzialam do pracy. Zrezygnowalam z komunikacji publicznej (na szczescie mam w miare blisko do pracy) oraz jakichkolwiek zakupow w galeriach/marketach. Bylam tez umowiona z moim szefem, ze w razie czego moge pracowac z domu.
We wrzesniu roznie bywa, u mnie w pracy dalej nie ma sezonu infekcyjnego, nie wiem jak u ciebie. A masz mozliowsc pracy z domu? To moze byc najlepsza opcja.
Ty tez masz to ryzyko, ze dziecko moze cos przyniesc z przedszkola, wiec musisz sie bardziej chronic przed zarazkami

Bedzie dobrze sloneczko [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️ Do poniedzialku szybko zleci! ja kolejne usg w przyszly piatek lub sobote. Bylam we wtorek u poloznej, wiamomo glownie wypelnianie papierow na wizycie i wyslala formularz o skan w 12 tyg wiec czekam na list. Jak czesto masz zamiar do Polskiego gin chodzic tutaj? Bo ja jak narazie co 2 tyg chodze, jest to troche uzalezniajace ;) ale jesli po 12 tygodniu byloby ok to chyba do na co 4 tyg zmienie.
Mam taki sam plan. Na początku co 2 tyg a potem raz w miesiącu jak wszystko będzie dobrze.

£120 wizyta też dosyć kosztowna ale co zrobić jak na nasz NHS to ciężko liczyć.
Dziekuje za kciukasy. X

Już po podglądaniu. Ponoc ale nie do konca do pewne MAŁA ma się świetnie heh tak na 90 procent dziewczynka. ma prawie 9cm i jest bardzo ruchliwa nie dało się żadnej fajnej foci zrobic. Cały czas zgodnie idzie 14+6 .Od kiedy jestem w ciąży przytyłam 0,8 kg :D Wyniki książkowe , troszkę mogę odsapnąc o_O

reklama
Do góry