reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja o calym leczeniu powiem i wytlumacze ze lekarze pomogli w pojawieniu sie dzieci na swiecie. Jednak chyba o nd wspominac nie bede bo to jednak bedzie dziecko ktore nie koniecznie moze zrozumiec ze jego tata to nie jest prawdzisy tata. I jesli rodzina nie wie to tez lepiej niech nie wie dziecko bo znajac zycie dziecko nieswiadomie zie wygada i wtedy to doiero moze byc dym w rodzinie [emoji44][emoji44] ja juz sobie wyobrazam moich tesciow ktorzy sie o tym dowiaduja. Wole oszczedzic tego dziecku i emkowi

@gosia321, swieta prawda bo dzieci wszystko lubia opowiadac. Widze po moim, on wszystko co uslyszy Pani nauczycielce i dzieciom w szkole opowiada [emoji33]

No i chyba sie w koncu pojawi ... wyglada na to ze moze juz jutro zaczne leczenie immunosupresyjne.

I teraz pytanie co mnie nurtuje ... pracowac czy nie pracowac???

To super Asiu, a moze na poczatku pracuj, apo tygodniu jak juz organizm soe oslabi przez leki idz na zwolbienie albo pracuj z domu bo chyba mowilas, ze masz taka opcje? Albo ktotsze dni w pracy?

To super Asiu, a moze na poczatku pracuj, apo tygodniu jak juz organizm soe oslabi przez leki idz na zwolbienie albo pracuj z domu bo chyba mowilas, ze masz taka opcje? Albo ktotsze dni w pracy?

myslalam 50% zwolnienia i 50% pracy w pierwszym tygodniu, potem zobaczymy! Tylko moja terapia to az 3 tygodnie to sie obawiam ze to troche dlugo, nie chcialabym isc do biura bo po pierwsze pracuje w duzym biurze gdzie jest kolo 500 ludzi albo i wiecej a poza tym jezdze komunikacja miejska do pracy! a ze teraz okres przeziebien to sie troche tego obawiam.

No i chyba sie w koncu pojawi ... wyglada na to ze moze juz jutro zaczne leczenie immunosupresyjne.

I teraz pytanie co mnie nurtuje ... pracowac czy nie pracowac???

Ja przechodzilam przez immunosepresje w czerwcu (wiec taki malo infekcyjny miesiac) i normalnie chodzialam do pracy. Zrezygnowalam z komunikacji publicznej (na szczescie mam w miare blisko do pracy) oraz jakichkolwiek zakupow w galeriach/marketach. Bylam tez umowiona z moim szefem, ze w razie czego moge pracowac z domu.
We wrzesniu roznie bywa, u mnie w pracy dalej nie ma sezonu infekcyjnego, nie wiem jak u ciebie. A masz mozliowsc pracy z domu? To moze byc najlepsza opcja.
Ty tez masz to ryzyko, ze dziecko moze cos przyniesc z przedszkola, wiec musisz sie bardziej chronic przed zarazkami

Bedzie dobrze sloneczko [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️ Do poniedzialku szybko zleci! ja kolejne usg w przyszly piatek lub sobote. Bylam we wtorek u poloznej, wiamomo glownie wypelnianie papierow na wizycie i wyslala formularz o skan w 12 tyg wiec czekam na list. Jak czesto masz zamiar do Polskiego gin chodzic tutaj? Bo ja jak narazie co 2 tyg chodze, jest to troche uzalezniajace ;) ale jesli po 12 tygodniu byloby ok to chyba do na co 4 tyg zmienie.
Mam taki sam plan. Na początku co 2 tyg a potem raz w miesiącu jak wszystko będzie dobrze.

£120 wizyta też dosyć kosztowna ale co zrobić jak na nasz NHS to ciężko liczyć.
Dziekuje za kciukasy. X

Już po podglądaniu. Ponoc ale nie do konca do pewne MAŁA ma się świetnie heh tak na 90 procent dziewczynka. ma prawie 9cm i jest bardzo ruchliwa nie dało się żadnej fajnej foci zrobic. Cały czas zgodnie idzie 14+6 .Od kiedy jestem w ciąży przytyłam 0,8 kg :D Wyniki książkowe , troszkę mogę odsapnąc o_O

reklama
Do góry