reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja będę pod wieczór więc wolałam dzisiaj. Gratuluję pięknej drużyny❤️❤️❤️ a na którą masz transfer?

Rano do hotelu przychodz dziewczyna z akupunktura, o 10 mam byc w klinice czyli pewno o 11 zaczniemy dyskutowac, embriolog pokazuje z monitoringu rozwoj komorek i o kazdej opowiada, potem transfer i wlew i znowu akupunktura. Wiec do 14 mam co robic;)

reklama
I tyle z mojej przygody z Parens...
"
Witamy,
Dzisiaj jest dzień 6 rozwoju Państwa zarodków oraz zakończenie ich hodowli.
W ciągu trwania hodowli nie zamrożono zarodków
Pozostałe w hodowli zarodki nie osiągnęły odpowiedniego stadium i nie zostały zamrożone,
a w dniu 6 zdegenerowały."
Karmenka, przyyykro jak nie wiem, ale trzeba zacisnąć tyłek i zęby i działać dalej. :*

Wg mojej kliniki hodowla do 6 doby to zbrodnia. Tylko bardzo dobre laboratoria moga sie na takie cos odwazyc.
Ale dlaczego zbrodnia? Jeśli zarodek ma potencjał, ale w 5tej dobie nie osiągnął jeszcze stadium blastocysty to to normalne, że trzymają dobę dłużej, a czasem nawet do 7ej doby jest hodowla. Przecież to nie tak, że zarodek w 5tej dobie jest blastką wychodzącą z otoczki a hodują dalej ;)

@Akatombo u mnie nie wiadomo co było przyczyną. Kumulusy były puste, to na pewno przez źle dobraną stymulację, a to, że zarodki się zatrzymały - nie wiem, czy przez tą stymulację czy przez szczepienia. Może dowiem się za 2 tygodnie. Tylko, że tak czy siak zanim się dowiedziałam o skutkach ubocznych szczepień to byłam już po pullowanym doszczepieniu, czyli teraz znowu od szczepienia do punkcji będzie ok 5 tygodni. Mam nadzieję, że tamta wpadka była z winy stymulacji.
Jeden immunolog ze Śląska nie widzi związku między szczepieniami a niemożnością zajścia w ciążę u dziewczyny, która wcześniej nie miała z tym problemu (ma jedną córeczkę z naturalnej, bezproblemowej ciąży a teraz walczy o drugie dziecko i jest po 6ciu poronieniach, ostatnio ma problem, żeby w ogóle zajść).

Kochana strzykawki od menopuru nie mogą być.ok bo.menopur podaje się podskornie a pregnyl domiesniowo. Kogo pytałaś czy są Ok? Jak podalas sobie ten pregnyl?
Położna mi tak powiedziała, ja wzięłam normalnie zastrzyk w brzuch. Przecież inaczej to sama bym nie zrobiłabym. Na ulotce były dwie opcje: domiesniowo lub podskornie.

Jutro mam punkcje o 9:40, a potem stres i oczekiwanie. Powiedzcie czym się różnią 3 dniowe od 5 dniowych zarodków. Wcześniej miałam 5 dniowy, ale tylko 1 zarodek, teraz mają trzymać do 3 dnia?
Drugie pytanie to o jutrzejszy dzień. Ja, to wiadomo bez picia i jedzenia, a czy coś poradzicie dla mojego męża?

Umówmy się, że nie otruje się podając pregnyl podskornie ale z jakiegoś tytułu producent podał metodę iniekcji. Może to kwestia rozpuszczalnika, może szybkość działania- nie wiem ale mi zawsze kazano podawać pregnyl domiesniowo choć wolałabym ten drugi sposób bo o wiele mniej bolesny [emoji3]
Sprawdziłam przed chwilą jeszcze raz ulotkę i jest tam możliwość podanie podskornie.

reklama
Jutro mam punkcje o 9:40, a potem stres i oczekiwanie. Powiedzcie czym się różnią 3 dniowe od 5 dniowych zarodków. Wcześniej miałam 5 dniowy, ale tylko 1 zarodek, teraz mają trzymać do 3 dnia?
Drugie pytanie to o jutrzejszy dzień. Ja, to wiadomo bez picia i jedzenia, a czy coś poradzicie dla mojego męża?
Kawy niech się napije to maluchy będą bardziej pobudzone ;)
Niezapominajeczko, spokoju teraz. Już o niczym nie myśl, co ma byc to będzie. Oby transfer odbył się w czwartek i niech maluchy zdrowo się dzielą :) Mocne kciuki!! A teraz marsz do spania, wypocznij, żeby ci się jajki nie stresowały :D

Do góry