reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja będę pod wieczór więc wolałam dzisiaj. Gratuluję pięknej drużyny❤️❤️❤️ a na którą masz transfer?

Rano do hotelu przychodz dziewczyna z akupunktura, o 10 mam byc w klinice czyli pewno o 11 zaczniemy dyskutowac, embriolog pokazuje z monitoringu rozwoj komorek i o kazdej opowiada, potem transfer i wlew i znowu akupunktura. Wiec do 14 mam co robic;)

reklama
I tyle z mojej przygody z Parens...
"
Witamy,
Dzisiaj jest dzień 6 rozwoju Państwa zarodków oraz zakończenie ich hodowli.
W ciągu trwania hodowli nie zamrożono zarodków
Pozostałe w hodowli zarodki nie osiągnęły odpowiedniego stadium i nie zostały zamrożone,
a w dniu 6 zdegenerowały."
Karmenka, przyyykro jak nie wiem, ale trzeba zacisnąć tyłek i zęby i działać dalej. :*

Wg mojej kliniki hodowla do 6 doby to zbrodnia. Tylko bardzo dobre laboratoria moga sie na takie cos odwazyc.
Ale dlaczego zbrodnia? Jeśli zarodek ma potencjał, ale w 5tej dobie nie osiągnął jeszcze stadium blastocysty to to normalne, że trzymają dobę dłużej, a czasem nawet do 7ej doby jest hodowla. Przecież to nie tak, że zarodek w 5tej dobie jest blastką wychodzącą z otoczki a hodują dalej ;)

@Akatombo u mnie nie wiadomo co było przyczyną. Kumulusy były puste, to na pewno przez źle dobraną stymulację, a to, że zarodki się zatrzymały - nie wiem, czy przez tą stymulację czy przez szczepienia. Może dowiem się za 2 tygodnie. Tylko, że tak czy siak zanim się dowiedziałam o skutkach ubocznych szczepień to byłam już po pullowanym doszczepieniu, czyli teraz znowu od szczepienia do punkcji będzie ok 5 tygodni. Mam nadzieję, że tamta wpadka była z winy stymulacji.
Jeden immunolog ze Śląska nie widzi związku między szczepieniami a niemożnością zajścia w ciążę u dziewczyny, która wcześniej nie miała z tym problemu (ma jedną córeczkę z naturalnej, bezproblemowej ciąży a teraz walczy o drugie dziecko i jest po 6ciu poronieniach, ostatnio ma problem, żeby w ogóle zajść).

Kochana strzykawki od menopuru nie mogą być.ok bo.menopur podaje się podskornie a pregnyl domiesniowo. Kogo pytałaś czy są Ok? Jak podalas sobie ten pregnyl?
Położna mi tak powiedziała, ja wzięłam normalnie zastrzyk w brzuch. Przecież inaczej to sama bym nie zrobiłabym. Na ulotce były dwie opcje: domiesniowo lub podskornie.

Jutro mam punkcje o 9:40, a potem stres i oczekiwanie. Powiedzcie czym się różnią 3 dniowe od 5 dniowych zarodków. Wcześniej miałam 5 dniowy, ale tylko 1 zarodek, teraz mają trzymać do 3 dnia?
Drugie pytanie to o jutrzejszy dzień. Ja, to wiadomo bez picia i jedzenia, a czy coś poradzicie dla mojego męża?

Umówmy się, że nie otruje się podając pregnyl podskornie ale z jakiegoś tytułu producent podał metodę iniekcji. Może to kwestia rozpuszczalnika, może szybkość działania- nie wiem ale mi zawsze kazano podawać pregnyl domiesniowo choć wolałabym ten drugi sposób bo o wiele mniej bolesny [emoji3]
Sprawdziłam przed chwilą jeszcze raz ulotkę i jest tam możliwość podanie podskornie.

reklama
Jutro mam punkcje o 9:40, a potem stres i oczekiwanie. Powiedzcie czym się różnią 3 dniowe od 5 dniowych zarodków. Wcześniej miałam 5 dniowy, ale tylko 1 zarodek, teraz mają trzymać do 3 dnia?
Drugie pytanie to o jutrzejszy dzień. Ja, to wiadomo bez picia i jedzenia, a czy coś poradzicie dla mojego męża?
Kawy niech się napije to maluchy będą bardziej pobudzone ;)
Niezapominajeczko, spokoju teraz. Już o niczym nie myśl, co ma byc to będzie. Oby transfer odbył się w czwartek i niech maluchy zdrowo się dzielą :) Mocne kciuki!! A teraz marsz do spania, wypocznij, żeby ci się jajki nie stresowały :D

Do góry