reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kawy niech się napije to maluchy będą bardziej pobudzone ;)
Niezapominajeczko, spokoju teraz. Już o niczym nie myśl, co ma byc to będzie. Oby transfer odbył się w czwartek i niech maluchy zdrowo się dzielą :) Mocne kciuki!! A teraz marsz do spania, wypocznij, żeby ci się jajki nie stresowały :D
Bardzo dziękuję za słowa wsparcia. Niby się aż tak bardzo nie stresowalam bo poprzednią punkcje wspominam bardzo dobrze, ale chyba jakiś niepokój mnie bierze

Pięciodniowy to dalsze stadium rozwoju zarodka i większe szanse na ciążę. Cześć zarodków z reguły 30 do 60 procent nie dotrwa do piątej doby. Mi do trzeciej doby dotrwały wszystkie 8 a potem 6 wypadło. U Ciebie chyba lepiej hodować do trzeciej doby, choć jeśli będziesz miała dużo jajeczek to i zarodków w trzeciej dobie powinno być sporo. Wiąże się to z szukaniem TEGO zarodka i transferami. Myślę że jeśli będziesz miała dużo zarodków to mogą zaproponować hodowle mieszaną, część zarodków zamrozić w trzeciej dobie a resztę hodować do piątej. Myślę że w klinice wiedzą co robić i będą reagować wedle rozwoju sytuacji.
Powodzenia jutro.
Dziękuję za info i słowa wsparcia.

@Niezapominajka2018 dużo jajec i dużo zarodków! :)
Dawaj znać ile niezapominajek mamy :)
W Novu.m zarodki mrożą z reguły w 3 dobie, podobno lepiej im w macicy, więc wolą by tam się dzieliły. Tak mi mówiono.
Ja z dwóch trzydniowych mrożaków miałam 2 ciąże, więc potencjał jest :)
Mi też lekarz powiedział że może u mnie im będzie lepiej. Dam znać po punkcji.

O Macierzyństwie krąża ty niezbyt pichlebne opinie. Kosztuje Cię to dużo psychicznie i finansowo. Naprawde pomyśl o innej klinice a nie wyrzycać kasę w błoto. Ja dojeżdżałam 250 km a są dziewczyny które pokonują pół Polski. Jesteś młoda wiem co mówie jesteśmy w tym samym wieku :p potrzebujesz dobrego labo.

a tez niektore samolotami lataja z zagranicy, kilka nas takich tez jest!

reklama
Do góry