reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tych leków jest tyle, że już nie ogarniam. Na to, na tamto, włożyć tu, włożyć tam :szok:

Pregnyl czy Ovitrelle czy psia kosc , wszystko to samo to takie turbodoladowanie dla pecherzykow, sprawia ze pecherzyk dojrzewa , peka i uwalnia komorke. Potocznie tak sie tu przyjelo ze to na pekanie. Tez tak 3 lata myslalam

Pregnyl czy Ovitrelle czy psia kosc , wszystko to samo to takie turbodoladowanie dla pecherzykow, sprawia ze pecherzyk dojrzewa , peka i uwalnia komorke. Potocznie tak sie tu przyjelo ze to na pekanie. Tez tak 3 lata myslalam
Właśnie jak jeszcze nie byłam w klinice tylko leczylam się u ginekologa zwykłego to on mówił, że na pęknięcie. Widzisz, tak mówią i nie wytłumacza.

Dziewczyny co mogę jeszcze zrobić biorę magznez 2x1 100 mg ale drży mi powieka łapią mnie skurcze stóp i łydek. Zwiększam od dziś dawkę magznezu do 400mg wiem też że potas pomaga na skurcze zaczęłam pić sok pomidorowy jem jedno awokada coś jeszcze mogę brać?
Aspargin 3x1.
Czesc dziewczyny. W poniedzialek mam wizyte kontrolna z usg, aby sprawdzic czy wszystko ok i dlaczego progesteron tak skacze. Do poniedzialku leki bez zmian. Takze zobaczymy, czy bedzie widac cokolwiek, bylby 14 dpt. Ciesze sie, ze nie olewaja tego i ze jednak to sprawdzimy.

Co mnie martwi, chyba faktycznie robie sie chora. Chetnie wzielabym cos na flegme i kaszel, ktory sporadycznie sie pojawil, ale tyle naczytalam sie o flegaminie, ze nie wolno, ze lepiej zrezygnuje z niej. Czy ktoras z was na tym etapie co ja brala cos odkrztusnego jak acc? Albo co innego klepnietego przez lekarzy mozecie polecic?
Tantum verde do psikania, woda z solą do płukania.

Właśnie jak jeszcze nie byłam w klinice tylko leczylam się u ginekologa zwykłego to on mówił, że na pęknięcie. Widzisz, tak mówią i nie wytłumacza.

Bo on juz do efektu koncowego przeszedl:D
Mi to chyba jeden jeden lekarz logicznie wytlumaczyl.
A nie zauwazylas ze im to nie na reke jak za duzo wiesz i za duzo pytasz;)

Załączniki

• CD6BFD60-50FC-43C7-B9B7-26F31974820E.jpeg
    CD6BFD60-50FC-43C7-B9B7-26F31974820E.jpeg
    570,7 KB · Wyświetleń: 78
Trzeba zawsze pamiętać, że godzinę przed pobraniem trzeba wypić minimum pół litra wody.
Kto ci takich rzeczy naopowiadal? Jesli chodzi o badania na czczo to nie mozesz pic wody bo rozcienczysz krew i wyniki wyjda niemiarodajne. Na bete nie trzeba byc ma czczo ale jak rozcienczysz krew to tez moze wyksc niszy poziom i bedzie stres, ze za niski przyrost. Najlepiej nawodnic siesię dobrze na wieczor i rano nic nie pic, ewentualnie jesli ktos ma duza potrzebe to 1-2 lyki przegotowanej wody (plyn najbardziej obojetny dla organizmu).
@Pandzia89 udanego podglądania maluszka, życzę pięknych widoków ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
@Iskra_82 lekkiego porodu byś mogła szybko tulić w ramionach swoje maleństwo ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Pozostałym życzę miłej i spokojnej soboty❤️❤️❤️❤️

Mam pytanie do dziewczyn robiących zastrzyki z heparyny co robicie z zużytą strzykawką wrzucacie do specjalnego pojemnika?
Ja skladam wszystko poki co do "specjalnego" pojemnika ;) nie wiem czy po to zeby kiedys sie przestraszyc co w siebie wpakowalam czy z lenistwa, bo nie chce mi sie latac do apteki oddawac. A jak juz mam wizyte i potem ide do apteki to nigdy nie pamietam zeby zabrac ;)
@@dżoasia zaciskam mocno [emoji110][emoji110][emoji110] za zielone światełko [emoji7][emoji172][emoji172][emoji175][emoji177]
Anetka jak u Ciebie? Lecimy z iglami, c'nie? :) co masz i jakie dawki?
Moje tsh z dzisiaj 2.71 , wiecie co? Ja nic nie kumam z tego , ciekawe jakbym zrobiła w poniedziałek ile by było :oo2:
Megi to chyba dobrze? Zabieraj bobo do domu w poniedzialek! :D

@Pandzia89 udanego podglądania maluszka, życzę pięknych widoków [emoji173]️ [emoji173]️ [emoji173]️ [emoji173]️ [emoji173]️ [emoji173]️
@Iskra_82 lekkiego porodu byś mogła szybko tulić w ramionach swoje maleństwo [emoji173]️ [emoji173]️ [emoji173]️ [emoji173]️ [emoji173]️

Pozostałym życzę miłej i spokojnej soboty[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Mam pytanie do dziewczyn robiących zastrzyki z heparyny co robicie z zużytą strzykawką wrzucacie do specjalnego pojemnika?
Tak wrzucam do pojemnika niech ci braciszek zalatwi ;)
A ja jak pytalam pani w aptece czy sie powinno wyrzucac do pojemnika to zarowno ona jak i moj szanowny maz popatrzyli na mnie jak na wariatke...
Wiec wrzucam do kosza :/ tylko porządnie zatykam, wkladam do tego plasticzku i wogole...

reklama
@Niezapominajka2018 idzie jak burza, bo w koncu musi być dobrze! :) Piękne jajca, idźcie na całość :)

@gosia321 widziałam gdzieś takie piękne zdjęcie dzidziusia i te wszystkie ampułkostrzykawki ułożone wokół niego w kształcie serca... prawie mi serce pękło jak na to patrzyłam, poryczałam się. Piękny widok. Ja jednakże moje wywalam, bo jeśli mi nigdy nie wyjdzie to byłby za duży ból potem.

Do góry