reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ozis kochana ja 3 razy miałam embrioglue i zawsze beta ruszyła. Przy 4 transferze nie miałam i była lipa, nawet nie drgnęło. Więc dla mnie to póki co oczywista i konieczna.

Sol jakbyś mialaroblem to dawaj znać, ja mam kilka opakowań w domu i mogę przesłać :)

Wg tego artykułu mamyginekolog w takim razie pęcherzyk żółtkowy powinien być widoczny 35-38dc, a zarodek ok 3 dni później :)
Dziękuję kochana. Na razie bez alarmu, mam na 3 tyg. Potem będę kombinować :)

reklama
Ozis kochana ja 3 razy miałam embrioglue i zawsze beta ruszyła. Przy 4 transferze nie miałam i była lipa, nawet nie drgnęło. Więc dla mnie to póki co oczywista i konieczna.

Sol jakbyś mialaroblem to dawaj znać, ja mam kilka opakowań w domu i mogę przesłać :)

Wg tego artykułu mamyginekolog w takim razie pęcherzyk żółtkowy powinien być widoczny 35-38dc, a zarodek ok 3 dni później :)
No to u mnie już powinien być widoczny :(

Mi lekarz powiedział odnośnie embrioglue zeby nie brać , coś mi tam gadał ze przy moim endometrium to może zaszkodzić a nie pomóc ( ile w tym prawdy to nie wiem )
Mój transfer stoi pod znakiem zapytania , lekarz zadzwonił dzisiaj ale muszę ochłonąć z tej rozmowy :realmad: stanęło na tym ze to ja mam podjąć decyzję czy chcę transfer czy nie :realmad:
Byłam tez dzisiaj u endokrynologa z mojego pakietu luxmed, dała mi skierowanie na powtórzenie tsh ( powiedziała ze ten wynik może być zafałszowany ponieważ ta dawka która brałam mało różniła się od poprzedniej i nie może być aż takiego skoku tsh z 0.138 na 4 ) no nic idę jutro na badanie noi zobaczę.
Jeszcze m mnie dzisiaj wkurzył bo mu opowiadam co mnie lekarz zirytował a on mi na to żeby lepiej nie marnować tych zarodków i tak mnie dół złapał ponieważ wiem ze on mi nie pozwoli przejść kolejnej stymulacji a już napewno punkcji i musze rozsądnie się rządzić zarodkami:-p
Uważam że, nie ma reguły ja podeszłamdk transferu z tsh 2,90 i lekarz nic nie mówił endokrynolog też że ok bo w panice poleciałam. Tłumaczył mi że zwiększająć dawke eutyroxu niedoczynność zmieni się w nadcxynność, ft4 na granicy normy i musi zostać tak jak jest. W ciąże zaszłam.

Mi lekarz powiedział odnośnie embrioglue zeby nie brać , coś mi tam gadał ze przy moim endometrium to może zaszkodzić a nie pomóc ( ile w tym prawdy to nie wiem )
Mój transfer stoi pod znakiem zapytania , lekarz zadzwonił dzisiaj ale muszę ochłonąć z tej rozmowy :realmad: stanęło na tym ze to ja mam podjąć decyzję czy chcę transfer czy nie :realmad:
Byłam tez dzisiaj u endokrynologa z mojego pakietu luxmed, dała mi skierowanie na powtórzenie tsh ( powiedziała ze ten wynik może być zafałszowany ponieważ ta dawka która brałam mało różniła się od poprzedniej i nie może być aż takiego skoku tsh z 0.138 na 4 ) no nic idę jutro na badanie noi zobaczę.
Jeszcze m mnie dzisiaj wkurzył bo mu opowiadam co mnie lekarz zirytował a on mi na to żeby lepiej nie marnować tych zarodków i tak mnie dół złapał ponieważ wiem ze on mi nie pozwoli przejść kolejnej stymulacji a już napewno punkcji i musze rozsądnie się rządzić zarodkami:-p
A ile masz zarodeczkow?

Twój mąż najzwyczajniej w świecie boi się o Ciebie, a to bardzo dobrze ;)
Megi, ja bym chyba podeszła, chociaż nie chce Ci w żadnym wypadku "podpowiadać". Może ostatecznie poczekaj na ten wynik tsh i jeśli będzie mniejszy niż 4 to na loozie idź, skoro juz się przygotowujesz. Ja zawsze podaję przykład mojej bratowej, która "wpadła" w noc poślubną, a jak jej dr kazał zrobić pierwsze ciążowe tsh to się okazało że miała bagatela ponad 26. Endokrynolozka wybałuszyła gały jak to możliwe. A jednak. Mały zdrowy, przedszkolanki chwalą, że ponadprzeciętnie inteligentny (ale to zapewne po matce chrzestnej :D :D :D).
Co do embrioglue - nigdy nie słyszałam, żeby miało to jakiś negatywny wpływ, hmmmm:confused:
Ale ostatnio dowiaduję się różnych "ciekawych" rzeczy, więc i w tym może jednak coś jest...

Zawsze trzeba brać poprawkę te kilka dni. U niektórych dziewczyn zarodek był widoczny dopiero w 7tc. Może wina sprzętu, może lekarz nie bardzo się przyłożył, a może maluch schował sie zawstydzony w kąciku. Póki beta rośnie i tak nie można nic zrobić. Kochana, wiem jakie to ciężkie, przechodziłam to, na razie tylko spokój i cierpliwość, wiadomo, nie można sie załamywac, bo to jeszcze zdecydowanie za wcześnie ale nie ma co skakać z radości. Czas, czas, czas... :baffled:

Natalia a lekarz coś komentował o tym pęcherzyku żółtkowym? szukał i nie widział? Nie podałaś wymiaru pęcherzyka ciążowego, lekarz wykonał pomiar?
Naprawdę nie martw się na zapas, beta rośnie, masz jeszcze chwilę na USG wyjaśniające. Zarodka może jeszcze nie być i to jest jak najbardziej prawidłowe.

Twój mąż najzwyczajniej w świecie boi się o Ciebie, a to bardzo dobrze ;)
Megi, ja bym chyba podeszła, chociaż nie chce Ci w żadnym wypadku "podpowiadać". Może ostatecznie poczekaj na ten wynik tsh i jeśli będzie mniejszy niż 4 to na loozie idź, skoro juz się przygotowujesz. Ja zawsze podaję przykład mojej bratowej, która "wpadła" w noc poślubną, a jak jej dr kazał zrobić pierwsze ciążowe tsh to się okazało że miała bagatela ponad 26. Endokrynolozka wybałuszyła gały jak to możliwe. A jednak. Mały zdrowy, przedszkolanki chwalą, że ponadprzeciętnie inteligentny (ale to zapewne po matce chrzestnej :D :D :D).
Co do embrioglue - nigdy nie słyszałam, żeby miało to jakiś negatywny wpływ, hmmmm:confused:
Ale ostatnio dowiaduję się różnych "ciekawych" rzeczy, więc i w tym może jednak coś jest...
:-Ddomyślam się kto jest matką chrzestną :D:D;););)
Tak poczekam na wynik jutrzejszy , nie podpowiadasz mi kochana;)ja potrzebuje osób które myślą tak jak ja:tak:ta świadomość upewnia mnie w podjęciu słusznej decyzji:tak:
A jak będę potrzebowała kolejnej stymulacji to ja już coś wymyśle z Tym moim m:D
A ile masz zarodeczkow?
Mam 6 zarodków :biggrin2:

reklama
:-Ddomyślam się kto jest matką chrzestną :D:D;););)
Tak poczekam na wynik jutrzejszy , nie podpowiadasz mi kochana;)ja potrzebuje osób które myślą tak jak ja:tak:ta świadomość upewnia mnie w podjęciu słusznej decyzji:tak:
A jak będę potrzebowała kolejnej stymulacji to ja już coś wymyśle z Tym moim m:D

Mam 6 zarodków :biggrin2:
To ładnie :)

Do góry