reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No właśnie on mi nigdy nie proponował relanium. W 12 dniu cyklu tak jak poprzednio na sztucznym jadę. Tak rkzmyslalam nad słabszym zarodki em bo Wh wszystkie tutaj opowiadalyscie że z takimi się udało. Ja te dwa mam tej najlepszej klasy a ten poprzedni taki sam i wadliwy ? On sam był zdziwiony.
Kurcze kochana a on tak mówi wadliwy. Co tam on gada. Oczywiście, że mogło tak być ale mogło też być nie to okno implantacje, może endo nie było receptywne a może i jeszcze coś. Przecież wiemy, że to nie zawsze się udaje..
Ja myślę bierz po kolei kochana tak jak embriolog ci poradzi.

reklama
Tak pomyślalam, że muszę skombinowac ze 2-3 opakowania zanim pojadę do lekarza do Polski. Dajcie znać mi na priv dziewczynki jeśli dałoby się załatwić i nie byłby to problem ale w razie czego mogę spróbować skontaktować się też z lekarzem i kogoś poprosić żeby mi odebrał recepty, wykupił i przesłał.

Jakbys potrzebowala kochana na juz i by z Polski jeszcze nie pryzszlo to apteka mieciu moze cie poratowac, bo ja jeszcze musze policzyc ale mam chyba jeszcze na jakies 3 tygodnie zapas.

Nie robiłam, ale może jeszcze zrobię. Choć jak robiłam kwas foliowy, to wyszedl mi dobry. A jakie ty miałaś zalecenia od Pasnika?

Rozumiem, moze jesli kwas foliowy jest na dobrym poziomie to nie trzeba homocysteiny sprawdzac? Nie jestem pewna.
Zalezenia mialam litanie:
1. Encorton 1 x 10 mg od drugiego dnia cyklu zakończonego transferem do końca pierwszego trymestru ciąży ze stopniową redukcją dawki (przedostatni tydzień 5 mg, ostatni tydzień 2.5 mg)
2. Dożylne wlewy przez 3-4 godziny Intralipidu 20% 100 ml w 400 ml 0.9% Natrii chlorati:
a. dwa tygodnie przed transferem
b. w dniu transferu
c. cztery tygodnie po transferze w przypadku pozytywnej beta-HCG
3. Accofil 1 x 48 mln j. wlew domaciczny 5 dni przed kriotransferem
4. Heparyna drobnocząsteczkowa w dawce 40 mg/0.4 ml na kilka dni przed transferem do końca ciąży, przerwać na 24 godziny przed porodem i ponownie przez 4 tygodnie w okresie połogu
5. Acard 1 x 75 mg od owulacji do 36 tygodnia ciąży

@Sol mam opakowanie duphaston i teściowa lekarza także z recepta też nie ma problemu. A co myślicie o embrio glue czy warto po CB do następnego krio
Ozis kochana ja 3 razy miałam embrioglue i zawsze beta ruszyła. Przy 4 transferze nie miałam i była lipa, nawet nie drgnęło. Więc dla mnie to póki co oczywista i konieczna.

Tak pomyślalam, że muszę skombinowac ze 2-3 opakowania zanim pojadę do lekarza do Polski. Dajcie znać mi na priv dziewczynki jeśli dałoby się załatwić i nie byłby to problem ale w razie czego mogę spróbować skontaktować się też z lekarzem i kogoś poprosić żeby mi odebrał recepty, wykupił i przesłał.
Sol jakbyś mialaroblem to dawaj znać, ja mam kilka opakowań w domu i mogę przesłać :)

Po crio, w dniu transferu był 17dzien cyklu +podany 6dniowy zarodek
Wg tego artykułu mamyginekolog w takim razie pęcherzyk żółtkowy powinien być widoczny 35-38dc, a zarodek ok 3 dni później :)

Dziewczyny na co bierzemy acard którego ja nie mam przepisane ale tak z ciekawosci może też powinnam brac

Ja mam trombofilie, chyba lekka forme ale jednak. PAI i MTHFR C677T obydwie mutajce te lzejsze formy w heterozygocie. To chyba tak zeby jeszcze dopomoc heparynie w rozrzedzaniu krwi.

Ostatnia edycja:
Mi lekarz powiedział odnośnie embrioglue zeby nie brać , coś mi tam gadał ze przy moim endometrium to może zaszkodzić a nie pomóc ( ile w tym prawdy to nie wiem )
Mój transfer stoi pod znakiem zapytania , lekarz zadzwonił dzisiaj ale muszę ochłonąć z tej rozmowy :realmad: stanęło na tym ze to ja mam podjąć decyzję czy chcę transfer czy nie :realmad:
Byłam tez dzisiaj u endokrynologa z mojego pakietu luxmed, dała mi skierowanie na powtórzenie tsh ( powiedziała ze ten wynik może być zafałszowany ponieważ ta dawka która brałam mało różniła się od poprzedniej i nie może być aż takiego skoku tsh z 0.138 na 4 ) no nic idę jutro na badanie noi zobaczę.
Jeszcze m mnie dzisiaj wkurzył bo mu opowiadam co mnie lekarz zirytował a on mi na to żeby lepiej nie marnować tych zarodków i tak mnie dół złapał ponieważ wiem ze on mi nie pozwoli przejść kolejnej stymulacji a już napewno punkcji i musze rozsądnie się rządzić zarodkami:-p

reklama
Jakbys potrzebowala kochana na juz i by z Polski jeszcze nie pryzszlo to apteka mieciu moze cie poratowac, bo ja jeszcze musze policzyc ale mam chyba jeszcze na jakies 3 tygodnie zapas.
Dziekuje kochana. Na razie mam. Też chyba właśnie na 3tyg więc po usg będę kombinować oczywiście jeśli będzie trzeba [emoji110]

Do góry