reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzięki dziewczyny. Przykro mi trochę i nie chcę się tu rozpisywać, dużo gorzkich słów dziś padło :(

@Forget-me-not... jedź do dr Cz jak wszystko logistycznie ustawione, bierz ten termin bo zaraz i on zniknie. A na wizytę startową umówisz się do kogoś innego jeśli on Ci nie przypasuje i tyle.

@Vorreiavereunbimbo fajnie, że jesteś po wakacjach. Mi beta stała na 182 przez 5 dni, a potem poleciała na łeb na szyję, czego i Tobie życzę! Kciuki za czyste pole!

@Biedroneczka83 ale sobie horrory fundujesz... ja wierzę w Twoją biedronę, motylek gadała tak samo a zobacz jak się jej kropek umościł.

@motylek24 pięknych widoków!

reklama
Ale Ty masz pamięć Kochana! ♡ Wróciliśmy w niedzielę w nocy. Byliśmy w miejscu bez zasięgu i neta,więc próbuję nadrobić czytanie. Wakacje były rewelacyjne,tydzień z naturą i końmi,a powrót do pracy bolesny. Atmosfera już niezbyt fajna,nastresuję się niepotrzebnie. Szkoda słów. :/ Właśnie jestem w drodze do Ciechocinka,jadę na kontrolne USG. Beta nie spada,zatrzymała się na 180 mimo,że okres już miałam. Aż się boję co doktor powie. Strasznie chciałabym już z czymkolwiek ruszać. I jak najszybciej przygarniać moje dwa Maluszki.
Aniu tylko napisz co po wizycie. Będzie dobrze. Zobaczysz. A koni to zazroszczę, kiedyś ostro jeździłam aż spadłam z oskórowaną głową i lęk już nie pozwala.

kochana każdy dołek na dno od którego można się odbić! główka do góry będziesz mamą mówię Ci
Ja już też po wizycie w klinice. Mam zielone światło na kriotransfer we wrześniu. Na 13.09 mam wizytę monitorujacą cykl. Wszystko fajnie, tylko rano pokłóciłam się strasznie z mężem i siadłam psychicznie :/. I jakoś nie wierzę, że kiedykolwiek będę w normalnej ciąży...

Pewnie kazda z nas ma gorsze chwile kiedy ta wiara ze sie uda drastycznie spada, ale to tylko chwilowy spadek formy kochana. Jutro bedzie nowy dzien i inne nastawienie. Trzeba patrzec do przodu i nie ogladac sie za siebie co bylo.

U mnie tez lipa. Myslalam ze zadzwonie do novum i zaraz bedzie wizyta w koncu tylu lekarzy mi polecilyscie. A tu brak terminow na najbliższy czas. Tylko doktor Cz. ktory ma raczej slabe opinie wolny w przyszlym tyg. A moj partner tylko w przyszlym tyg ma urlop a później dopiero pod koniec pazdziernika. Na pierwsza wizyta trzeba raczej razem. I nie wiem czy isc do tego lekarza na wizyte a pozniej moze zmienic, czy co radzicie?
Forget na pierwszej wizycie byłam sama. Miałam trochę badań typu amh fsh lh i wyniki badań nasienia. Na drugiej wizycie ( już inne terminy) bylam z m. Wtedy doniosłam brakujące badania i dostalam recepty do stymulacji oraz podpisanie dokumentów. Według mnie idź sama ale do tych lekarzy z naszej listy na drugą wizytę już dopasowują do twojego cyklu.

Dziewczyny przeszły mi bole takie okresowe I teraz mam takie klucia w macicy. Miała tak któraś? Denerwuje się cholerka no...Dziś 19dpt. Właśnie wzięłam. Nospe max.
miałam takie praktycznie do wizyty serduszkowej teraz mało kiedy mi sie zdarza a ja sie sie stresuje czy to aby napewno dobrze ze nie boli ...

Dzięki dziewczyny. Przykro mi trochę i nie chcę się tu rozpisywać, dużo gorzkich słów dziś padło :(

@Forget-me-not... jedź do dr Cz jak wszystko logistycznie ustawione, bierz ten termin bo zaraz i on zniknie. A na wizytę startową umówisz się do kogoś innego jeśli on Ci nie przypasuje i tyle.

@Vorreiavereunbimbo fajnie, że jesteś po wakacjach. Mi beta stała na 182 przez 5 dni, a potem poleciała na łeb na szyję, czego i Tobie życzę! Kciuki za czyste pole!

@Biedroneczka83 ale sobie horrory fundujesz... ja wierzę w Twoją biedronę, motylek gadała tak samo a zobacz jak się jej kropek umościł.

@motylek24 pięknych widoków!
Skoro przykre słowa które padły bolą to nie jest tak źle. Organizm żyje. Surykatko ja mam co drugi dzien kaca moralnego za rzeczy które powiem, ale kusi oj kusi czasami coś skomentować. Będzie dobrze i będziesz mamą. Spokojnie.

Można jeśli wszystko się ładnie oczyści i tak zazwyczaj jest, jednak ja nadal myślę, że nie powinnaś tracić wiary. :*
Beta była wczoraj niska ale przecież mogło dopiero co dojść do implantacji, a pamiętaj, że od implantacji do produkcji beta hcg mija do 48 godzin. Ropuszka miała jeszcze niższą betę a ma przecudowną, przesłodką córeczkę.
Nie martw się jak będzie do doopy, to Ci o tym powiemy. :p

Wy jestescie wszystkie cudowne osobki! [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Brałam castagnus jednocześnie z bromergonem, który jest już na receptę w celu obniżenia poziomu prolaktyny (utrudnia podobno zajście w ciążę). Zaczęłam trzy miesiące przed pierwszą procedura, a przestałam na początku ciąży, łącznie ponad pół roku bez przerwy w różnych dawkach w zależności od tego na jakim poziomie była prolaktyna :-)
Kochana, czy dobrze rozumiem, że brałaś castagnus razem z lekami do stymulacji? Opinie na temat castagnusa są różne, z przewagą dobrych. Spotkałam się nawet z informacją, że oprócz regrlowania cyklu i likwidacjil NPM, obnizenia prolaktyny, również może dobrze wpływać na dojrzewanie jajek. Troszkę się obawiam, żebym nie namąciła sobie przed stymulacją. Ale jak piszesz, że Ty brałaś i nic złego się nie działo, to może warto. Paps.

reklama
@Margit2018
Dziękuje Ci. Wszystkie takie odp i porady odnosnie leczenia w novum teraz u mnie na wage zlota[emoji6]

Kurcze troche ciężko mi to bedzie zorganizowac. Pasowalo by mi wrzesien pazdziernik podejść do ivf bo tu mi latwiej o urlopy w tym czasie. Jak bede czekala z wizyta do pazdziernika a ivf listopad grudzien to wtedy w pracy nie damy rady. Wiec trzeba bedzie czekac do stycznia a sama pewnie wiesz jak czekanie na nas wszystkie dziala....[emoji1]
Ale jak nie bede miala wyjscia to juz trudno. W rejestracji mi powiedziala ze mozna pozniej zmienic lekarza chyba tylko dr Z. tego nie akceptuje. Bede jeszcze dzwonila moze cos sie zwolni.

Do góry