reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak mowisz Kasiu... u znajomej ( tak to nazwijmy) byl ostatnio chrzest dziewczynki z in vitro, rodzice poszli do spowiedzi, nie dostali rozgrzeszenia, na mszy nie wilno im bylo do Komunii isc. To jest kur****a chore. Bylo im strasznie przykro.
Ja nie rozumiem jak można spowiadac się z poczęcia swojego dziecka. To cud, a nie grzech. Jak idzie się do spowiedzi to trzeba żałować za grzechy. To teraz pytanie do tych co mają te rozterki: Czy żałujecie decyzji o in vitro? Czy żałujecie że macie piękne dzieci? Bóg dał nam mózg i możliwość rozwijania się. To cud a nie grzech.

reklama
No to daliście mi do myślenia dziewczyny. Lada chwila mam być chrzesna synka i mojej siostry i będę musiała pójść do spowiedzi ( a rzadko mi się to zdarza) i co teraz nie dostanę „ karteczki” od księżulka? Bo w ciazy z invitro jestem??

Ja dziecka z in vitro nie uwazam za grzech, a za cud od Boga ktory mi to in vitro na drodze postawil❤️W zyciu nie bede sie z tego spowiadac, w zyciu:unsure:

Dziewczyny....tak mysle jednak, ze przez tych naszych gosci dzis i jutro to bety chyba raczej nie zrobie w weekend, dopiero w poniedzialek. Jak dzis pojade z M na krew, albo jutro do szpitala to beda mega pytania, bo samych w domu ich zostawic po prostu nie mozna.

Chyba nic sie nie stanie, jak po prostu w poniedzialek pojde? Bylby wtedy 7 dpt, a sikacz wyszedl pozytywny w 5 dpt juz.
Zrob w pon . to nie bedziesz miala juz zludzen❤️❤️❤️

@Felia jak Ci bliżej na Galla to tam tez diagnostyka calodobowa jak w Zeromskim ;)
Bo krecha u Ciebie piekniutka.

@Sol powiedzialas mezowi???

Laski jedno mnie zastanawia. Skoro komorki NK mam teraz kolo 8(w cyklu bezowulacyjnym). Ostatnio mialam 12.
I Wujo pozwolil brac koenzym w ogole a jednoczesnie zwiekszyl mi encorton z 10 na 15... ciekawe czemu... nie dopytywalam bo mi chlopina odpisuje np o 23:05 wiec z niego aniol a nie lekarz. Ale ciekawa jestem.

Ja bardzo długo zastanawiałam się czy się z tego spowiadac czy nie... Ale któregoś razu jednak postanowiłam. Podkreśliłam, że nie żałuję absolutnie tego i podejdę po raz kolejny - to w konfesjonale płakałam ja i prawie ksiądz.
Jasno mi powiedział że Kościół nie ma nic przeciwko in vitro... chodzi bardziej o "niszczenie" zarodków. A to, że nie którzy księża wypowiadają się tak na temat in vitro to po prostu ich wymyślony podgląd i brak wiedzy na temat IVF

@Felia jak Ci bliżej na Galla to tam tez diagnostyka calodobowa jak w Zeromskim ;)
Bo krecha u Ciebie piekniutka.

@Sol powiedzialas mezowi???

Laski jedno mnie zastanawia. Skoro komorki NK mam teraz kolo 8(w cyklu bezowulacyjnym). Ostatnio mialam 12.
I Wujo pozwolil brac koenzym w ogole a jednoczesnie zwiekszyl mi encorton z 10 na 15... ciekawe czemu... nie dopytywalam bo mi chlopina odpisuje np o 23:05 wiec z niego aniol a nie lekarz. Ale ciekawa jestem.

Kurcia a ty jestes na etapie...?

Zaczne drukowac kalendarz i na lodowce powiesze:)

Ja bardzo długo zastanawiałam się czy się z tego spowiadac czy nie... Ale któregoś razu jednak postanowiłam. Podkreśliłam, że nie żałuję absolutnie tego i podejdę po raz kolejny - to w konfesjonale płakałam ja i prawie ksiądz.
Jasno mi powiedział że Kościół nie ma nic przeciwko in vitro... chodzi bardziej o "niszczenie" zarodków. A to, że nie którzy księża wypowiadają się tak na temat in vitro to po prostu ich wymyślony podgląd i brak wiedzy na temat IVF
Ale przecież nie można niszczyć zarodków, to jest zabronione ustawowo.

reklama
Do góry