reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czasem mam wrażenie ,ze mój M patrzy się na mnie już nie tak jak kiedyś
Czyje od niego takie trochę zimno ,a jak przytulam się i mowie mu ,ze czuje się jak bańka to on ze to minie
Czasem boli mnie ,ze jak idzie jakaś laska on aż szyje skręca hmmm No nie powiem ,ze ja gruba jestem i trędowata ,ale coś się zmieniło mój wygląd to na bank
Ale jak sama zauwazylas” to tylko wrazenie” . Cale leczenie zmienia czlowieka, zabiera intymnosc i dodaje poczucie nisprawiedliwosc i tego ze jestesmy wybrakowane. Czesto tak kobiety o sobie mysla. Bo przeciez zadne nie pomysli” zajebiscie , ze nie moge byc matka” . Zaczynasz na siebie tez inaczej patrzec, porownywac jak bylo wczoraj i jak jest dzisiaj. Zastanawiac sie jak twoj zwiazek na tym ucierpial,nakrecac , ze seks juz nie taki i maz jakos inaczej na ciebie patrzy.Zanim wpadniesz w kolejny emocjonalny dołek, warto porozmawiac, nie dokladac sobie kolejnego „kamienia” . Mezczyzni sa rozni, ale tak samo jak wy mysla o leczeniu, skupiajac sie na tym ze to wy musicie brac na bary to wszystko, czuja sie czesto niepotrzebni i niezrozumiali, boja sie pytac...rozmawiajcie, pokazcie ze jestescie otwarte na rozmowe,nie budujcie sztucznego muru ze zludzen i wrazen.
Kochaja was , tylko nie zawsze potrafia to okazac❤️❤️❤️

reklama
Kurcze ja bym chyba mojemu oczy wadrapała gdyby się patrzył na inne w mojej obecności. Każdy patrzy, kobiety też, trzeba z jakimś taktem. Weź powiedz wprost ze ci to przeszkadza.
My ostatnio idziemy i moj obejrzał się za Pania i mówi " ooo zobacz jaką fajną bluzkę miała - chodziła byś w takiej ?" odpowiadam mu " ta quwa jakbym sobie z 2 rozmiary cycków odcięła" odpowiedz M
" eee wcale nie taka fajna ta bluzka , nic nie bedziemy odcinać bo jest idealnie" noo i takie zakończenia lubię :p

A to wiesci z mojej wizyty nasz maly 10cm czlowieczek jest juz na 100% dziewczynka czyli doczekalam sie i wymodlilam sobie coreczke Oliwke. Emek skisl ;) bo lekarz powiedzial i zreszta tez pokazal ze z warg sromowych juz fujarka nie urosnie [emoji16][emoji16]
Wczoraj odbieralam wyniki Papa ktore wyszly rewelacyjnie ryzyko wad bardzo odlegle :)
Po krwiaku ani sladu i nic niepokojacego nie widac ;)
Lekarz zgodzil sie na cc choc na wszelki wielki mam wziasc zalecenia od neurologa gdyby zdarzylo sie ze bylby wczesniejszy porod i trafilabym na dyzur innego lekarza
I pod obstawa lactovaginalu moge smigac na basen dla dobra kregoslupa bo sama wiem ze gdybym nie zaczela chodzic to juz za miesiac chyba bym nie mogla wstac z lozka bo juz codziennie mnie boli

[emoji7][emoji7][emoji173][emoji173][emoji179][emoji179]Zobacz załącznik 893282
Wspaniałe wieści, gratulacje! ☺️

Kochana ale jak będziesz laska to i tak się obejrzy za inna - tak natura - ale wybrał Ciebie i to przy Tobie się rano budzi, a wieczorem zasypia !!! A co my nie oglądamy sie za facetami ? Myyy ja tak - zawsze chciałam za męża zbudowanego bruneta , a mam wysokiego chudego bladyna w okularach - ale za nic w świecie bym go nie oddała !!! A co do czucia troche zimna - niunia to naprawdę nie to. Ja przy tej procedurze też miałam takie wrażenie - powiedziałam to M i wiesz co usłyszałam " że to nie tak , że on sie poprostu boi mnie dotykać bo jestem tak posiniaczona i obolala , że nie chce mnie bardziej uszkodzić" Także poprostu o to zapytaj Dlaczego czujesz to zimno od Niego? uwierz odpowiedz będzie zapewne miła. To tylko facet - sam się nie domyśli !

Mój tez nie okazał się ryanem goslingiem, ale jest najlepszy na swiecie!!! Kochany, cierpliwy i wyrozumiały. Do tego bardzoooook pracowity. Poza tym dwa lata się za mną uganiał, wiec naprawdę sobie mnie wybrał i to czuje, ze on chce na zawsze i takie tam pierdoklety.

Kurcze ja bym chyba mojemu oczy wadrapała gdyby się patrzył na inne w mojej obecności. Każdy patrzy, kobiety też, trzeba z jakimś taktem. Weź powiedz wprost ze ci to przeszkadza.

Eee tam, bez przesady :-D ja czasem mojemu mówię patrz jaka ładna babka :p i zdarza się, że specjalnie dłużej wodzi wzrokiem za kobitką, a potem szybko na mnie zobaczyć reakcje heh

Ale jak sama zauwazylas” to tylko wrazenie” . Cale leczenie zmienia czlowieka, zabiera intymnosc i dodaje poczucie nisprawiedliwosc i tego ze jestesmy wybrakowane. Czesto tak kobiety o sobie mysla. Bo przeciez zadne nie pomysli” zajebiscie , ze nie moge byc matka” . Zaczynasz na siebie tez inaczej patrzec, porownywac jak bylo wczoraj i jak jest dzisiaj. Zastanawiac sie jak twoj zwiazek na tym ucierpial,nakrecac , ze seks juz nie taki i maz jakos inaczej na ciebie patrzy.Zanim wpadniesz w kolejny emocjonalny dołek, warto porozmawiac, nie dokladac sobie kolejnego „kamienia” . Mezczyzni sa rozni, ale tak samo jak wy mysla o leczeniu, skupiajac sie na tym ze to wy musicie brac na bary to wszystko, czuja sie czesto niepotrzebni i niezrozumiali, boja sie pytac...rozmawiajcie, pokazcie ze jestescie otwarte na rozmowe,nie budujcie sztucznego muru ze zludzen i wrazen.
Kochaja was , tylko nie zawsze potrafia to okazac❤️❤️❤️
Oj zgadza się leczenie zabiera bardzo dużo. Nawet uporczywe, naturalne starania zabierają radość z seksu. Ja już byłam tak wymęczona że miałam dosyć seksu pod dyktando dni płodnych. Ostatnie pół roku to już zero przyjemności. Już nawet in vitro wydawało mi się wybawieniem od tego naturalnego starania. In vitro miałam jak na razie raz i też nie jest kolorowo. Trudne to wszystko i poplątane.

Eee tam, bez przesady :-D ja czasem mojemu mówię patrz jaka ładna babka :p i zdarza się, że specjalnie dłużej wodzi wzrokiem za kobitką, a potem szybko na mnie zobaczyć reakcje heh
Nie no ja rozumiem przy twojej akceptacji ale serio mi akurat średnio to się widzi aby natarczywie moj mąż gapił się na inne w mojej obecności. Ja też patrzę się bo mam oczy i męża już po 40 ale to trzeba jakoś z taktem.
Choć doczytałam że autorka która pisała to o swoim mężu jest w trakcie stymulacji może jej się wydaje. Wiadomo hormony w tym czasie nie wpływają na nas dobrze.

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
SIERPIEŃ to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-08-31 Olk@24 wizyta przed crio
2018-08-31 Szczescie1986 wizyta przed crio
2018-08-31 Gosia892 badanie połówkowe
2018-08-31 NadziejaJest wizyta przed crio
2018-09-03 Agonia777 wizyta przed crio
2018-09-03 Monika2311 transfer !! ✊✊
2018-09-04 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka ❤️
2018-09-06 Barburka podglądanie maluszka ❤️
2018-09-06 martuska09 podglądanie maluszka ❤️
2018-09-07 chlopkers wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-09-08 Iskra_82 termin porodu
2018-09-10 lafantynka podglądanie maluszka ❤️
2018-09-11 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka ❤️
2018-09-11 Pralinqa wizyta przed rozpoczęciem stymulacji
2018-09-12 chlopkers wyniki Nifty i podglądanie maluszka ❤️
2018-09-12 nadziejaprzedewszystkim termin porodu
2018-09-17 tina35 pierwsza wizyta u Lewego
2018-09-20 Gosia892 wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-09-22 RedHotChiliPepper28 termin porodu
2018-09-29 Barburka termin porodu
2018-09-30 shaggy termin porodu
2018-10-19 Maryanka termin porodu
2018-11-01 mmileczkaa termin porodu
2018-12-11 Malinka1989 termin porodu
2018-12-12 tamiza termin porodu
2018-12-19 limoncia1 termin porodu
2018-12-26 ona232 termin porodu
2019-01-01 Pat1980ka termin porodu
2019-01-04 Netiaskitchen termin porodu
2019-01-17 Gosia892 termin porodu
2019-01-21 Koniczyna82 termin porodu
2019-02-14 redferrari termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

reklama
Hejka :D
Dzisiaj dzień pełen wizyt przed crio.
@Olk@24, @Szczescie1986 , @NadziejaJest powodzenia dziewczyny, obyście dostały zielone światło na te ostatnie, bo tym razem szczęśliwe transfery. Dajcie znać później jak się sytuacja rozwija. :*
@Gosia892 już połówkowe? Ale że jak? Wow! :D Miłego podglądania maluszka, pokaż później zdjęcia swojego szkraba. ❤️ Trzymam kciuki za same dobre wieści. ✊✊✊

Do góry