reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Sol pięknego przyrostu bety :) oby ty razem wynik dali trochę wcześniej bo się wykończymy tu na forum :)
@Agniecha1508 niech się okaże, że żeluś rośnie w siłę i będzie pięknym bejbikiem daj znać bo już nie trzeba pazurków obcinać ;)
@annemarie @gosia321 kciukasy za dobre wieści na wizytach
Wszystkim innym samych dobrych wiadomości i miłego dnia! :D

reklama
Dziekuje motylku [emoji8] wlasnie wydaje mi sie, ze ta infekcja z mojego ciaglego chodzenia do toalety o podcierania sie zeby zobaczyc czy nie plamie, moze za bardzo zatarlam i baktetie sie wprowadzily, do tego encorton, ktory uposledzil realcje obtonna i byla rzez niewiniatek w toalecie. A jak ty sie kochana czujesz? Plamienia ustaly zupelnie?
Pij i jeszcze raz pij. Urolog poradził mi kiedyś że mocz nie może być żółty tylko bezbarwny. Ponoć bardzo wspomaga proces leczenia. U mnie było tak, ze w badaniu ogólnym moczu nic nie wychodziło w posiewie dopiero e-coli ale stężenie 10do 4 i ginekolog z kliniki odradził antybiotyk.
Co do mojego różu to dziś czysto, wczoraj po wizycie na IP dosłownie troszeczkę. Ja też ciągle oglądam czy czegoś nie ma nowego. Muszę lecieć białe majty kupić dotychczas nie był to mój kolor :)

U mnie na IP lekarz powiedział i napisał również na wypisie , że za każdym razem jak wystąpi plamienie mam się do nich zgłosic.
A co do ginekologów na NFZ.. w najbliższej obok mnie przychodni ostatnia wisiała kartka " z powodu urlopu nie czynne do " .. :o
No mnie nie zachęcali do kolejnych wizyt ale przyjęli i oprócz dłuuuugiego czekania nic przykrego mnie tam nie spotkało. Więcej żalu mam do mojej prywatnej przychodni, chodzę tam na kartę z pracy ale też przez wiele lat prywatnie i zostałam olana po całosci. Przez telefon próbowałam umówić się na pilna wizytę, niestety bez szans pomimo tłumaczenia mojej sytuacji. Chodzę tam od 15 lat. Chyba czas na zmiany.

Dziewczynki. Może mi któraś powiedzieć jak wygladaja wizyty w Ciechocinku podczas długiego protokolu? Mam się zglosic pod koniec brania antyków. Ile jest tych wizyty później? I na którą godzinę? Przyjezdza się dowolnie rano albo po poludniu czy trzeba się umawiać na wizytę? Czy lekarz wyznacza np ze trzeba być ok 12. Jestem u dr G. Musze zaplanować urlop jakoś :-/

No mnie nie zachęcali do kolejnych wizyt ale przyjęli i oprócz dłuuuugiego czekania nic przykrego mnie tam nie spotkało. Więcej żalu mam do mojej prywatnej przychodni, chodzę tam na kartę z pracy ale też przez wiele lat prywatnie i zostałam olana po całosci. Przez telefon próbowałam umówić się na pilna wizytę, niestety bez szans pomimo tłumaczenia mojej sytuacji. Chodzę tam od 15 lat. Chyba czas na zmiany.
No to rzeczywiscie , ja po powrocie z IP. Wysłałam smsa do lekarza , też chodzę prywatnie .Oddzwonił zaprosił na wizytę - tzn chciał skontrolowac czy wszystko ok. Przyjął mnie jako pierwszą i nie skasował ani zeta.I sam mówił , że jak coś się dzieje śmigac do szpitala a jak w dni jego pracy to do niego.
Ja czekałam może z 15 min ale w tym czasie położna wypisała papiery , zmierzyła temp i ciśnienie a potem by nie czekac na dyzurującego wysłała na patalogię tam też był gin.

@Sol kciuki zaciśnięte baaaardzo mocno! ✊Będzie dobrze!❤️ Czekam na wieści z niecierpliwością:)
@Agniecha1508 kciuki za transfer! Myślami z Toba! Odzywaj się jak się czujesz:)
@annemarie Oby wszystko potoczyło się po Twojej myśli!! ✊✊✊ dawaj znac jak poszło!;)
@gosia321 kochana daj znac jak maluszek po wizycie❤️ Liczę na foto!!:)Ps. Na kiedy masz termin??

Podpinam sie i kciukasy za same dobre wiesci dzis :)

Dziewczyny, czy tym ktorym sie udalo zawsze towarzyszyly jakies objawy? Klocie jajnikow, bole piersi, itd?
Ostatnim razem mialam wszystko, a teraz absolutnie nic. Pocieszcie mnie, czy ktorejs z was udalo sie bez jakichkolwiek objawow po transferze?

Jedyne co dzis moze mam w 3 dpt to lekkie bole w pachwinie prawej tzn. takie ciagniecie. Ogolnie wypada mi dzis 24 dc, wiec mozliwe ze na @.

Dziewczynki. Może mi któraś powiedzieć jak wygladaja wizyty w Ciechocinku podczas długiego protokolu? Mam się zglosic pod koniec brania antyków. Ile jest tych wizyty później? I na którą godzinę? Przyjezdza się dowolnie rano albo po poludniu czy trzeba się umawiać na wizytę? Czy lekarz wyznacza np ze trzeba być ok 12. Jestem u dr G. Musze zaplanować urlop jakoś :-/
Mi kazali przyjeżdżać co dwa dni na kontrole czy jajka dobrze rosna

Pij i jeszcze raz pij. Urolog poradził mi kiedyś że mocz nie może być żółty tylko bezbarwny. Ponoć bardzo wspomaga proces leczenia. U mnie było tak, ze w badaniu ogólnym moczu nic nie wychodziło w posiewie dopiero e-coli ale stężenie 10do 4 i ginekolog z kliniki odradził antybiotyk.
Co do mojego różu to dziś czysto, wczoraj po wizycie na IP dosłownie troszeczkę. Ja też ciągle oglądam czy czegoś nie ma nowego. Muszę lecieć białe majty kupić dotychczas nie był to mój kolor :)

Dzieki motylku, tak ja wlasnie zawsze pije ok 2l wody dziennie plus inne plyny,kiedys malo pilam ale tez zrobilam psotanowienie i trzymam sie tego. Tak z bialymi majtami dobry pomysl, jeszcze najlepiej kupie takie w stylu bridget jones [emoji12]zeby bylo wygodnie. Mam nadzieje, ze ten antybiotyk nie zaszkodzi ciazy ale jak mowia ze jest ok do 34 tyg to musialam zaufac, nie mialam wyboru bo takie skrzepy lecialy ze jelsi by mi sie zablokowalo ujscie to jeszcze cewnik mjie czekal. Ale po antybiotyku lepiej i pije. To dobrze, ze ten roz sie skonczyl, kurka zawsze cos musi byc, kiedy ruszasz na kolejne usg?

reklama
Dziewczyny, czy tym ktorym sie udalo zawsze towarzyszyly jakies objawy? Klocie jajnikow, bole piersi, itd?
Ostatnim razem mialam wszystko, a teraz absolutnie nic. Pocieszcie mnie, czy ktorejs z was udalo sie bez jakichkolwiek objawow po transferze?

Jedyne co dzis moze mam w 3 dpt to lekkie bole w pachwinie prawej tzn. takie ciagniecie. Ogolnie wypada mi dzis 24 dc, wiec mozliwe ze na @.

Kochana ja mialam praktycznie zero objawow, minimalna tkliwosc piersi prwnie po progesteronie, ale to tez tak, ze musialam sie doszukiwac. Wiekszosc dziewczyn nic nie ma. Cokolwiek z objawow to i tak beda leki.m najprawdopodobniej.

Do góry