reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czesto mnie ta mysl nachodzi gdy widzę bliźniaki. U nas jeszcze te zastanowienia bo ja jestem z bliźniaków i kazdy sie dziwi no jak to mi sie bliźniaki trafiły, jak to przecież co drugie pokolenie idzie[emoji23][emoji23][emoji85][emoji85]
Akurat tutaj to nie prawda z tym drugim pokoleniem kolezanka jest z bliźniaków i urodziła bliźniaki naturalnie
Ja mam dwa zarodki jeszcze i czym bliżej transferu to mam cykora i jak uda się Nam z dwoma to nikt się nie kapnie bo mój to z bliźniaków

reklama
@Sol, gratuluję i jeszcze raz oficjalnie strzelam otwartą dłonią przez łeb i to przy wszystkich :) :) :)
@motylek24,cieszę się że wszystko ok. Bo badaniu może być plamienie, więc się nie przestrasz.
@anett96, @Kurcia - ja też jestem nienormalna. Nie jestem w stanie rozważyć nd ani kd. Psycha mi tego nie przejdzie - ma być albo obojga albo niczyje. AZ chyba też nie wchodzi w grę - jeśli już to zwykła adopcja, bo sam fakt bycia w ciąży mnie aż tak nie pociąga... ktoś tu napisał, że każdy musi sobie rozważyć, co jest w stanie udźwignąć. Ja jestem słaba i wiem że to nie są opcje dla mnie... choć może być tak, że zamknę sobie tym drogę do macierzyństwa :/.
Ja widze ze moja granica bardzo szybko sie przesuwa. Kiedys nie chcialam ivf i szybciutko zmienilam zdanie jak trzeba było o kd nie bylo mowy ale juz o tym mysle wiec tak to...

Ja tak was podczytuje i widze ,ze lama ma dylemat czy zwiększyć dawkę czy zostać przy tej 10? Jestem tez ciekawa czy zaszkodzi i co to wogole daje bo ja tez jestem na dawcę 10 i co byłoby żebym zwiększyła Np do 15?zaraz transfer a wiadomo każdy chce miec większe te szanse w tym dniu

@annemarie kciuki jak stąd do końca galaktyki !!!!!
Dziewczyny z KD. Przepraszam jeśli pytanie jest zbyt bezpośrednie czy niedelikatne. Ale sama myślę nad tą kwestią, bo nie wiem czy przez endomendę nie stanę kiedyś przed taką decyzją.
Wiem, że genetyka nie jest najważniejsza, że dziecko jest noszone pod sercem, kochane i Wasze na 250%. Mnie tylko jedno zastanawia. U nas o IVF wiedzą tylko moi rodzice. I gdybyśmy się kiedyś zdecydowali na KD to nie wiem czy z jednym umiałabym sobie poradzić - słuchania od wszystkich i doszukiwania się do kogo dziecko podobne. Jak sobie w sercu poradzić z tym, że na pewno nie do mnie, że nie ma co "szukać" mojego nosa czy charakteru.
Wybaczcie jeśli pytanie jest niedojrzałe. Ja sama na pewno jeszcze nie dojrzałam do tego, żeby taki krok podjąć.
@Kurcia - kochana znam 2 dziewczyny po KD
(sama też to rozważam i coraz bliżej jestem) Jedna mówiła, ze w połowie ciąży dylematy minął jak zaczęła plamić i przyszedł mega strach o córcie. Druga , ze jak zobaczyła pierwsze usg. Obie stwierdzily , ze po trudzie porodu i nieprzespanych nocach i strachu o dziecko i w ciazy i potem nie masz tych myśli. Wrecz cieszą się , i na sercu radość jak ludzie mówią " córcia wykapana mamusia". Kama miała dylemat inny - ale to już zależy od więzi zona- mąż. Kucia obie sa zakochanymi po uszy mamami. Także głowa do góry.

@NadziejaJest zabieraj malucha z zimowiska na całe 9miesięcy
emoji173.png
emoji173.png
Jasne!! Taki mam plan:):) dziekuje:)

reklama
Do góry