reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej odebrałam betę i już nie wiem bo mi wyszło 10.73 jest to 8 dpt jeśli beta przyrost co dwa dni to przedwczoraj miałam 4.2, dalej myślicie że to ciąża biochemiczna? Ja już wczoraj się z tym prawie pogodzilam ale dzisiejszy wynik znowu mi dał do myślenia tylko ten Progesteron mi spadł dwa dni temu było 19 a teraz 17?
Wiesz co ja to się nie znam za bardzo. Robiłam pierwsza betę 14dpt. Wiec nie wiem jakie wartości mogą być wcześniej. Niby powyżej 5 to ciąża! Ja bym poczekała jeszcze ze 4 dni i powtórzyła. No i później 14 dnia ewentualna powtórka czy dobrze przyrasta. Trzymam kciuki bardzo bardzo!!!

reklama
Wiesz co ja to się nie znam za bardzo. Robiłam pierwsza betę 14dpt. Wiec nie wiem jakie wartości mogą być wcześniej. Niby powyżej 5 to ciąża! Ja bym poczekała jeszcze ze 4 dni i powtórzyła. No i później 14 dnia ewentualna powtórka czy dobrze przyrasta. Trzymam kciuki bardzo bardzo!!!
Dzięki kochana. Najgorzej jest to że się czuje jak na okres... Mam czasami takie skurcze że aż mnie noga boli no i od wczoraj mnie już cycki zaczęły bolec

Hej odebrałam betę i już nie wiem bo mi wyszło 10.73 jest to 8 dpt jeśli beta przyrost co dwa dni to przedwczoraj miałam 4.2, dalej myślicie że to ciąża biochemiczna? Ja już wczoraj się z tym prawie pogodzilam ale dzisiejszy wynik znowu mi dał do myślenia tylko ten Progesteron mi spadł dwa dni temu było 19 a teraz 17?
Progesteron to hormon który podlaga wahaniom i myślę że różnica 3 jednostek nie ma znaczenia.
Wracając do bety. Nadal nie wygląda dobrze jest na niskim poziomie. Miałam podobnie w 7 pt 15.7
9 dpt 24
11 dpt 58
13 dpt 173
16 dpt 810
21 dpt 3870
Ciąża jest, serduszka nie widać. Mam jeszcze chwilę.
Jesteś skazana na powtórki bet. Może jesteś w grupie kobiet z prawidłową ciążą z niską beta? Poczytałam trochę angielskich artykułów naukowych i niestety wyglądało to średnio. Trzeba to przetrwać. U mnie okaże się ostatecznie za tydzień. Powodzenia.

Progesteron to hormon który podlaga wahaniom i myślę że różnica 3 jednostek nie ma znaczenia.
Wracając do bety. Nadal nie wygląda dobrze jest na niskim poziomie. Miałam podobnie w 7 pt 15.7
9 dpt 24
11 dpt 58
13 dpt 173
16 dpt 810
21 dpt 3870
Jesteś skazana na powtórki bet. Może jesteś w grupie kobiet z prawidłową ciążą z niską beta? Poczytałam trochę angielskich artykułów naukowych i niestety wyglądało to średnio. Trzeba to przetrwać. U mnie okaże się ostatecznie za tydzień. Powodzenia.
Tobie również życzę powodzenia... Trudno się nie stresować, najgorsza ta niewiadomą a ja znowu narobił sobie nadziei, trudno zobaczymy

A myślicie że zwiększając encorton z 10mg na 20mg od 1dc i od 1dpt relanium. Prolutex. Lutinus3*1 oraz duphastan 3*1 nospa i magnez 3*1 . Clexane 40 i Acard sa jakieś sZanse?
Ja miałam dodany przy crio encorton 20mg, fraxiparine 0,3 relanium i się udało! Ale wiadomo każda z nas jest inna i u każdej coś innego siedzi. Ale może warto spróbować. Jak nie zaszkodzi to może pomoze:)

9 dpt 24
11 dpt 58
13 dpt 173
16 dpt 810
21 dpt 3870
Trzymam za was kciuki! Żeby okruszek dał rade! I żeby było ❤️!

reklama
Do góry