reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie jestem na L4 tylko po prostu nie pracuje. Ale musimy niebawem zrobic z tym porządek. Po prostu nie było mi to potrzebne. Od dawna leczę się tylko i wyłącznie prywatnie. Ale teraz wiadomo inna sytuacja wiec będziemy się tym zajmować.
a mąż Cię do ubezpieczenia nie zgłosił? to by wystarczyło albo z biura pracy ubezpieczenie - po co masz dwudziestokrotnie przepłącać

reklama
Klinika ma umowę z NFZ bo przecież wykupuje te leki do stymulacji za grosze i mam na to recepte. Ale glucophage czy luteinę dostaje już na Bez Rki. Nie wiem od czego zależy - po prostu dostaje bez R i tak podobno w tej klinice daja. Nie nie przepisuje nie mam na to siły, kupuję jak dają.
bez sensu luteinę to powinni przepisać z refundacją normalnie kochana... mi też przepisywali i też w klinice szkoda że nie mówiłaś wcześniej to bym wydębiła recepty na więcej i Ci odsprzedała za grosze wrrr... teraz już niestety nie biorę więc i podstaw do recept nie ma :( chyba, że byś brała tą pod język to mam zapas w domu... bo przez pomyłkę wykupiłam

No to się zalamalam. Wiem że to mój pierwszy raz ale boli jak cholera... Do tego mam cały czas bóle jak na okres i tak od pierwszego dnia od transferu
Kochana wiem przez co przechodzisz. Uważam że błędem jest robienie bety zbyt wcześnie. Ja sama też tak zrobiłam. Zaczekaj cierpliwie te dwa dni, może cud się jaki wydarzy. Szanse są naprawdę niewielkie. Na nic nie mamy wpływu.
Co do norm bety to poziom 5 w 5 tygodniu dotyczy kobiet które mają długie cykle. My dokładnie wiemy kiedy podano nam zarodek i nas to nie dotyczy.

Powiem wam, ze jak tak czytam o porodach w szpitalach (panstwowych) to az mnie ciarki przechodza. Znajoma wstawila na FB wlasnie post tej dziewczyny na przestroge https://www.facebook.com/sara.gozdziewska

Normalnie groza....jakie chamstwo buraczane mozna spotkac w szpitalu. Zastanawiam sie po co tacy ludzie wogole obrali zawod lekarza ginekologa. Lepiej niech dziecko umiera, bo duma lekarska zabrania wykonania CC. Chora sytuacja.

Przy czym zastanawia mnie faktycznie, czy zespol downa nie da sie wykryc podczas badan prenatalnych, czy po prostu ci lekarze byli jacys konowale?
w badaniach prenatalnych masz tylko ryzyko nigdy nie ma 100% pewności masz wynik np: 1:1000 co oznacza, że jedna na 1000 kobiet z takim wynikiem jednak rodzi dziecko z zespołem downa mało ale jednak

@anett96 - ocieram smarki i walczymy dalej Dziewczyno !!! chwilka przerwy i znów się podnosimy czy to z Naszych jajek czy KD - uda się Wszystkim Nam się kiedyś uda - qurwa musi - co nie forumowa koleżanko @Never give up - uda się - prawda !!!
Kufa kiedy kiedy a juz chyba nie mam silki. Jeszcze tak nie mialam odkad walczymy. Obawiam sie ze jakas depresja sie przypaletowywuje..

Nie narzekamy:);) bardziej martwi mnie ze sam poród. Chociaż jeszcze nie rozmawiałam z mężem. Może po prostu w prywatnej klinice. No nie wiem już sama. Ale ubezpieczenie jakieś by się przydało.
Ubezpieczenie sie przyda w razie czego. Wystarczy ze sie zarejestrujesz w up.
Porod w pryw.klinice to niezly koszt, ale bogatemu wszystko wolno[emoji4] jezeli nie chcesz naturalnego wystarczy wizyta u psychiatry on moze dac wskazanie do cc ze wzgledu na mega tuebo stres przed porodem

reklama
Do góry