Sol
Fanka BB :)
Ok 18dpt powinien być pęcherzyk. Tak bynajmniej miałam sugerowane. XDziewczęta, jak to jest, ile dni po udanym transferze widać zarodek/zarodki na USG?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ok 18dpt powinien być pęcherzyk. Tak bynajmniej miałam sugerowane. XDziewczęta, jak to jest, ile dni po udanym transferze widać zarodek/zarodki na USG?
Będzie dobrze .Ja krwawilam od 6 tyg do 10t w między czasie okazało się że jest niewielkie odklejenie się kosmówki ,i być może krew byla od tego tak dr powiedziała zaleciła leżenie i nic więcej i odpoczywać . A później po 10 tc leciały brudy brązowe co jakiś czas ,ale wszystko dobrze się skończyło i ciąża donoszona do 38t potem tylko cc i witanie synka na świecie i zaraz będzie 6 miesięcy Bardzo dużo dziewczyn krwawi i kończy się wszystko dobrze i tak będzie u ciebie na pewnoJest na razie spokój. Ale tak po trochu krwawilam od 15 do 18. Zobaczymy jutro dziewczynki. Już się uspokoiłam.
[emoji173]️
Laurka, ja tez mam ta mutacje, ale jesli w jednym allelu to chyba znaczy, ze heterozygota, a nie homozygota czyli ta ‘lepsza’ wersja. Hetetozygotyczna mutacje tego genu chyba ma polowa spoleczenstwa. Sprawdzalas sobie poziom homocysteiny? Bo z tego co sie orientuje jesli ma sie mutacje MTHFR to moze to oznaczac, ze nie przyswajasz syntetycznego kwasu foliowego i przez to mozesz miec problem z wysoka homocysteina co trzeba zbijac. Przy wysokiej homocysteinie zalecane sa metylowane suplementy.
Ale niekoniecznie musisz miec ten problem bo u mnie ta mutacja w hetetozygocie, a homocysteina na dobrym poziomie. Podobno jesli tak jest to nieuszkodzona czesc genu rekompensuje prace tej zmutowanej.
@dżoasia nie bój się - ja już o to naszą Biedroneczkę pytałam ze trzy razy
Dziś mi odpowiedziała i mega się ucieszyłam że już działa - no i chociaż wiem kiedy 3mać kciuki!!
Ja wcześniej zamiast czystego kwasu foliowego brałam ovarin, ale lekarz mi go odradzil. Podobno są tam składniki, które ostatnio budzą kontrowersje. To tak tylko z ciekawostek.No właśnie @Agniecha1508 to samo z witaminą D - masz dvitum i w ferti formula (jeśli bierzesz 2x1) łącnie 8tys jednostek. Trochę dużo. Pozmniejszaj już te dawki rzed transferem. Teraz bym się przerzuciła już tylko na jedne witanimy dla kobiet w ciąży (jakiś femibion czy inną pregnę).
Dziewczyny trzymam kciukiJa te jutro zaciazam biore tylko estrofem i progesteron i kwas foliowy.
Ech, dostalam zaparcia chyba od tych lekow. Zawsze cos przed transferem. Teraz ani leku na to nie wezme :/