reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jest na razie spokój. Ale tak po trochu krwawilam od 15 do 18. Zobaczymy jutro dziewczynki. Już się uspokoiłam.
[emoji173]️
Będzie dobrze .Ja krwawilam od 6 tyg do 10t w między czasie okazało się że jest niewielkie odklejenie się kosmówki ,i być może krew byla od tego tak dr powiedziała zaleciła leżenie i nic więcej i odpoczywać . A później po 10 tc leciały brudy brązowe co jakiś czas ,ale wszystko dobrze się skończyło i ciąża donoszona do 38t potem tylko cc i witanie synka na świecie i zaraz będzie 6 miesięcy ;) Bardzo dużo dziewczyn krwawi i kończy się wszystko dobrze i tak będzie u ciebie na pewno

Laurka, ja tez mam ta mutacje, ale jesli w jednym allelu to chyba znaczy, ze heterozygota, a nie homozygota czyli ta ‘lepsza’ wersja. Hetetozygotyczna mutacje tego genu chyba ma polowa spoleczenstwa. Sprawdzalas sobie poziom homocysteiny? Bo z tego co sie orientuje jesli ma sie mutacje MTHFR to moze to oznaczac, ze nie przyswajasz syntetycznego kwasu foliowego i przez to mozesz miec problem z wysoka homocysteina co trzeba zbijac. Przy wysokiej homocysteinie zalecane sa metylowane suplementy.
Ale niekoniecznie musisz miec ten problem bo u mnie ta mutacja w hetetozygocie, a homocysteina na dobrym poziomie. Podobno jesli tak jest to nieuszkodzona czesc genu rekompensuje prace tej zmutowanej.

Odkad sprawdziłam wyniki online cały czas wertuje internet co to jest i spisuje badania o które muszę lekarza zapytać, bo o wielu z tych co tutaj pieszecie nigdy nie słyszałam. Lekarz zlecił tylko te mutacje i kwas foliowy na ostatniej wizycie.
Kwas foliowy mam ciut poza górną granicą, więc jednak go przyswajam? Sama nie wiem jak to interpretować. Wizyta za tydzień więc zapytam lekarza czy uzupełnić diagnostykę o homocysteine i Wit B, bo one muszą być uzupełniane profilaktycznie przy tej mutacji tak dr Google radzi. Czym bardziej się posuwalam z procedura to wychodzą coraz to nowe rzeczy i coraz więcej pytań...

No właśnie @Agniecha1508 to samo z witaminą D - masz dvitum i w ferti formula (jeśli bierzesz 2x1) łącnie 8tys jednostek. Trochę dużo. Pozmniejszaj już te dawki rzed transferem. Teraz bym się przerzuciła już tylko na jedne witanimy dla kobiet w ciąży (jakiś femibion czy inną pregnę).
Ja wcześniej zamiast czystego kwasu foliowego brałam ovarin, ale lekarz mi go odradzil. Podobno są tam składniki, które ostatnio budzą kontrowersje. To tak tylko z ciekawostek.

reklama
Miłego dnia dziewczynki :-)
Za te które pamiętam czyli
@Biedroneczka83, @Felia kochane [emoji110][emoji110][emoji110] za owocne przeloty do bazy aby kropki zostały z Wami na całe 8 miesięcy;)[emoji173][emoji173][emoji177]
@Agniecha1508 dzwon do kliniki - mają Ci przekazać same dobre informacje !!!! :* [emoji176]
@Sol mam nadzieję że krwawienie ustalo a testy dalej będą wychodzić pozytywnie. Chyba że ten kraj Angielski da Ci możliwość skorzystania z USG wtedy byłaby pewność:*
@Ozis jeśli dziś ruszysz na bęte to życzę wyniku marzeń [emoji7][emoji173]
@lafatynka abyś ujrzała cud o który walczyłas z bijacym [emoji7][emoji173][emoji173]
Za pozostałe transferujace, betujace [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Do góry