reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wlasnie ze nie , caly czas na takiej dawce dopiero po transferze mi zmniejszylio_Ozero logiki w tym bylo
No dziwne, rzeczywiście.
Tak się zastanawiam, czy następnym razem nie podejść na naturalnym cyklu. Zdarzało mi się mieć i 10 mm, a przy dwóch criotransferach na sztucznym nigdy tak nie miałam.. Mam wrażenie, że na lekach gorzej mi przyrasta to endo.

reklama
Dziewczyny proszę potwierdźcie że dobrze robię, bo mam listę leków na długi protokół. Do tej pory byłam na Gonapeptyl Daily 0,1,jutro 26go zaczynam swój właściwy cykl i za 2tyg Punkcja. Jutro przyjmuje Elonva150 i od poniedzialku27go Gonal f PEN i mam wątpliwość czy idziecie on razem z Gonapeptylem? Bo mam jeszcze 14 zastrzyków, a na liście od lekarza mam napisane Gonapeptyl codziennie, czy to znaczy że od poniedziałku do niedzieli(wizyta) mam po 2 zastrzyki dziennie? Boję się popełnić jakiś błąd, proszę doświadczone babeczki o pomoc.
Tak, 2 zastrzyki. Ja brałam nawet po 3 jeden po drugim ;)

O tak:) pogoda jest cudowna:) można w końcu iść z burkiem na spacer i nie zostać pożartym przez komary:)
Tylko teraz uważajcie na ślimactwo:baffled:

Mój pępuszek też bez zmian, dalej mam piękną dziurkę :p ale nie wszystkim się taki robi. Mnie się już brzuch obniżył, ale leżę, wytrwale leżę i staram się odpoczywać jak mi nakazano heh.

To Ty mnie jeszcze wyprzedzisz na tej porodówce:) Z jednej strony chciałabym już, a z drugiej boję się i bym to jeszcze w czasie odwlekła:)

To Ty mnie jeszcze wyprzedzisz na tej porodówce:) Z jednej strony chciałabym już, a z drugiej boję się i bym to jeszcze w czasie odwlekła:)

Są w sumie dwa znaczące plusy, aby przyszła na świat wcześniej: bardzo chce ją już przytulić (egoistyczne) i będzie mniejsza do rodzenia (egoistyczne) :p więc lepiej, żeby jeszcze grzecznie siedziała, gdzie siedzi :-) oprócz tego, że MUSI jeszcze tydzień, żeby nie uznali jej za wcześniaka, to mój mąż ma dwa tygodnie urlopu od 14.09 :-D macierzyński będzie dłuższy, gdy później wyjdzie heh, nie mam wyniku gbs :-D itd itd :p więcej argumentów przemawia za późniejszym porodem heh. Chociaż śmiejemy się z mężem, że córeczka tatusia. .. Mój M wszędzie jest zawsze przed czasem, bo On tak bardzo boi i nie lubi się spóźniać, więc mówimy ze idzie w Jego ślady :-D

No dziwne, rzeczywiście.
Tak się zastanawiam, czy następnym razem nie podejść na naturalnym cyklu. Zdarzało mi się mieć i 10 mm, a przy dwóch criotransferach na sztucznym nigdy tak nie miałam.. Mam wrażenie, że na lekach gorzej mi przyrasta to endo.
Jesli masz regularne cykle , czas na kontrole i transfer ktorego juz nie mozna wtedy ustawic to probuj jak najbardziej.W sumie to dla organizmu lepsza opcja, bo wszystko idzie droga naturalna. Moze akurat to lepsze bedzie dla ciebie.❤️

reklama
Do góry