reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

haha, to ja się wolę umówić jak wiem, że któras ma wizytę tam gdzie ja i w tym samym dniu ;) i tym sposobem juz kilka cudownych kobitek poznałam :D c'nie? @Murawa @Mieciu85 @Felia @waleczna @adansonia?
a i krakowskie spotkanko z @Vorreiavereunbimbo @Kurcia @JoannaRak było wspaniałe :D Nie wiem czy kogoś nie pominęłam ;)
No ba! Ja sie chetnie zalape na jakies krakowskie spotkanie, aby zaczerpnac pozytywnej energii haha.
Ale fakt, ja tez czesto siedzac w klinice myslalam, czy ten ktos obok mnie moze razem z nami na forum jest. Choc chyba w moim przypadku to raczej malutki procent bylby, bo wiekszosc z was w innych klinikach sie leczy.
Czasem tak dopatruje sie, wytrzeszczam oczka, ale nikogo nie kojarze :)

reklama
Kochane miałam dziś pierwszą betę po crio transferze, przy pobieraniu krwi jak położna zapytała jak się czuje to zaczęłam ryczeć, fontanna łez nie do zatrzymania, jeszcze przez jakieś 30minut tak mi te łzy leciały pod gabinetem jak czekaliśmy na wyniki badań - czlowiek jest rozwalony emocjonalnie. A na wizycie dobra wiadomość beta 60,87 po transferze piątkowym ):):):) Nie mogę uwierzyć. Progesteron mam podobno za mały bo 21, a estradiol 2686 i teraz to sporo dawki leków dostałam.
Cudowne wieści dziś na forum ☺️ oby tak dalej ☺️

Kochane macie czasami po usg dopochowym lekkie plamienia? ja po dzisiejszym usg bylam w toalecie i troche sluzu zabarwionego na rozowo. Ja mam stara nadzerke to chyba z tego moze byc prawda? Bo pamietam po transferze mi lekarka mowila ze moze byc plamienie po bo mogla przy trabsferze naruszyc nadzerke to moze teraz to samo? Do tego takie ukrwione to wszystko tam. Co myslicie?
Po USG nigdy nie miałam tak w ciąży i poza okresem ciąży. Obserwuj dalej, jak w następnych dniach nie bedzbę znaczy ok.

Kochane macie czasami po usg dopochowym lekkie plamienia? ja po dzisiejszym usg bylam w toalecie i troche sluzu zabarwionego na rozowo. Ja mam stara nadzerke to chyba z tego moze byc prawda? Bo pamietam po transferze mi lekarka mowila ze moze byc plamienie po bo mogla przy trabsferze naruszyc nadzerke to moze teraz to samo? Do tego takie ukrwione to wszystko tam. Co myslicie?
Tak może być. Wszystko jest bardzo ukrwione. Odpocznij sobie. [emoji8]

Mi lekarz powiedział że mogą być lekkie plamienia po wysokiej dawce progesteronu i żeby się nie przejmować.

Dziewczyny, wsumie to juz kiedys pytalam o to, czy jest wsrod was ktos kto zna sie na prawie pracy i kojarze, ze ktoras z was odpowiedziala, ze chyba jest kadrowa czy cos w tym stylu...ale nie chcialam wtedy tylka zaprzatac, bo myslalam, ze sytuacja sie rozwiazala. Niestety, nie rozwiazala sie, chcialabym zatem powrocic do tematu. Czy ktoras z was moglaby wytlumaczyc mi kilka rzeczy z prawa pracy? Priv w razie czego :)
Pisz - może wspólnie coś uradzimy

reklama
na pewno po badaniu - nie denerwuj kropka :)

Do góry