Nie, bo przy braku tych kirow u mnie nie dojdzie do zagniezdzenia tak mowil Pasnik, tylko ja mialam kilka inseminacji, ivf nie mialam. A Ty tez masz z tym problem ?To super, ja też mam nadzieję, że Paśnik pomoże... A miałaś kiedykolwiek zagnieżdżenie czy beta nie ruszyła?
reklama
annemarie
Fanka BB :)
Uzupelnie troche wypowiedz, odnosnie estradiolu oprocz hamowania owulacji dzieki niemu rosnie endometrium w ktorym po implantacji zakopuje sie zarodek,z tym progestronem to nie do konca tak jak piszecie , chociaz tez w tym duzo racji...lekarz podejmuje decyzje o wlaczeniu progesteronu po zmierzeniu endometrium , na podstawie tego jak szybko rosnie mowi kiedy zaczac brac prg, dlaczego ? Prg hamuje wzrost endometrium, w endometrium ktore jest przerosniete i zbyt grube nie zaimplantuje sie zarodek , musi miec odpowiednia grubosc bo tylko wtedy aktywne sa receptory ktore implantuja zarodek, otwiera sie tzw okno implantacyjne( okol 72godz) po tym okresie spadaja badz wzrastaja wartosci hormonow, np . leci na leb estradiol a endometrium zluszcza sie przygotowujac do okresu.Mozecie miec zarodki 3 dniowe i jesli endometrium rosnie bardzo szybko lekarz wlaczy wam prg juz nawet 6 dni wczesniej zeby je wyhamować, tak samo moze slabo rosnac wtedy wlaczy go pozniej.Tina. Estrofemu nie podaje się w celu poprawy jakosci jajek, tylko żeby zahamować owulację przed criotransferen. Nazywa się to wtedy cyklem sztucznym. Estrofem bierze się od drugiego dnia cyklu, lekarz bada grubość endometrium i jak jest odpowiednie dokłada progesteron. Bierze się go tyle dni przed transferem ilu dniowy jest zarodek.
Jeżeli nigdy nie brałaś estrofemu tzn że podchodzisz na cyklu naturalnym. Wtedy decydujący jest dzień owulacji. Jeżeli masz zarodek 3dniowy to 3 dni po owulacji masz transfer, jeżeli 4dniowy to 4 dni po. A to iludniowe masz zarodki zależy od polityki kliniki, ilości i jakosci zarodków.
Mam badzieje ze ktos cos z mojego wywodu zrozumial
annemarie
Bo masz najgorszy z genotypow , chyba AA pisalas, ja mam AB brakuje mi 9 , nie martw sie sa na to sposoby chociaz to ciezka walka nie dajaca zadnej pewnosci ze sie uda.Odnosnie tego ze nie dojdzie do zagniezdzenia...duzo znam kobiet ktore sie z tym tematem borykaja, zachodza w ciaze z lekami, bez lekow albo wcale. Ja mam doroslego syna, a wtedy nie mialam pojecia ze mam tak nababrane w immunologi.udalo sieNie, bo przy braku tych kirow u mnie nie dojdzie do zagniezdzenia tak mowil Pasnik, tylko ja mialam kilka inseminacji, ivf nie mialam. A Ty tez masz z tym problem ?
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
SIERPIEŃ to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :*
Shake it up baby, twist and shout
Będzie sie działo
Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz
2018-08-23 Agniecha1508 podglądanie jajek w trakcie stymulacji
2018-08-23 Barburka podglądanie maluszka [emoji173]️
2018-08-23 lafantynka beta !!
2018-08-23 Niezapominajka2018 wizyta po transferze
2018-08-24 Szczescie1986 wizyta przed crio
2018-08-24 motylek24 beta !!
2018-08-25 redferrari wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-08-25 Never give up wizyta w klinice przed rozpoczęciem IVF
2018-08-27 Felia transfer !! [emoji110][emoji110]
2018-08-28 Never give up wizyta u dr Paśnika
2018-08-28 adansonia badanie prenatalne
2018-08-28 sunrisea badanie prenatalne
2018-08-29 Agonia777 histeroskopia
2018-08-30 gosia321 wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-08-31 Olk@24 wizyta przed crio
2018-09-04 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka [emoji173]️
2018-09-06 martuska09 podglądanie maluszka [emoji173]️
2018-09-08 Iskra_82 termin porodu
2018-09-11 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka [emoji173]️
2018-09-17 tina35 pierwsza wizyta u Lewego
2018-09-22 RedHotChiliPepper28 termin porodu
2018-09-29 Barburka termin porodu
2018-09-30 shaggy termin porodu
2018-10-02 nadziejaprzedewszystkim termin porodu
2018-10-19 Maryanka termin porodu
2018-11-01 mmileczkaa termin porodu
2018-12-11 Malinka1989 termin porodu
2018-12-12 tamiza termin porodu
2018-12-19 limoncia1 termin porodu
2018-12-26 ona232 termin porodu
2019-01-01 Pat1980ka termin porodu
2019-01-04 Netiaskitchen termin porodu
2019-01-17 Gosia892 termin porodu
2019-01-21 Koniczyna82 termin porodu
2019-02-14 redferrari termin porodu
Czy na wrzesień to można już się dopisywać?
11go mam wizytę i rozpoczynam stymulację [emoji1]
Widzę, że trochę mamy podobną sytuację. Ja teraz jestem w trakcie robienia badań zleconych przez Paśnika. Trochę się na nie czeka niestety. A LCT jeszcze muszę zrobić w przyszłym tygodniu, bo antybiotyk brałam. Stymulację, którą mieliśmy zaplanowaną na wrzesień przesuwamy na październik. Chyba, że wyniki wyjdą tragiczne, to wtedy karniemy się znowu do Docenta. A jakie Ty masz teraz plany? Próbujesz jeszcze raz?Czyli też robiłaś PGS -u mnie też nie pomogło ani allo 40 po szczepieniach ani accofil,każdy przypadek inny ale trzeba walczyć bo jak widzę na forum większość to ciężarówki
Jaki teraz kolejny krok?
Napisałam skrótowo i standardowo To co Ty piszesz to już wyższa szkoła jazdy, aczkolwiek bardzo ładnie to opisałaśUzupelnie troche wypowiedz, odnosnie estradiolu oprocz hamowania owulacji dzieki niemu rosnie endometrium w ktorym po implantacji zakopuje sie zarodek,z tym progestronem to nie do konca tak jak piszecie , chociaz tez w tym duzo racji...lekarz podejmuje decyzje o wlaczeniu progesteronu po zmierzeniu endometrium , na podstawie tego jak szybko rosnie mowi kiedy zaczac brac prg, dlaczego ? Prg hamuje wzrost endometrium, w endometrium ktore jest przerosniete i zbyt grube nie zaimplantuje sie zarodek , musi miec odpowiednia grubosc bo tylko wtedy aktywne sa receptory ktore implantuja zarodek, otwiera sie tzw okno implantacyjne( okol 72godz) po tym okresie spadaja badz wzrastaja wartosci hormonow, np . leci na leb estradiol a endometrium zluszcza sie przygotowujac do okresu.Mozecie miec zarodki 3 dniowe i jesli endometrium rosnie bardzo szybko lekarz wlaczy wam prg juz nawet 6 dni wczesniej zeby je wyhamować, tak samo moze slabo rosnac wtedy wlaczy go pozniej.
Mam badzieje ze ktos cos z mojego wywodu zrozumial
W PL raczej nikt nie bada okna implementacyjnego, jadą schematem (przynajmniej w pierwszych kilku/nastu transferach). Nawet jak endo słabo rośnie (co się często zdarza) nie słyszałam żeby komukolwiek dali mniej dni na prg niż wiek zarodka.
Mieciu85
Ja przed transferem na encortonie dostałam zalecenia, żeby do 10-12 tygodnia ewentualnej ciąży, a odstawienie po wizycie u immunologa. Ale to były zalecenia mojego poprzedniego immunologa. Może lepiej skonsultować z Paśnikiem?
Ja mam takie zalecenia od Pasnika: encorton 10mg od drugiego dnia cyklu zakończonego transferem do końca pierwszego trymestru ciąży ze stopniową redukcją dawki (przedostatni tydzień 5 mg, ostatni tydzień 2.5 mg)
gosia321
Kochana ty masz histeroskopie i transfer tym w tym samym cyklu ?Ja mam typową histeroskopię diagnostyczną by sprawdzić czy w mojej macicy jest wszystko ok przed transferem. Będę miała w 7 dc. Będę już w trakcie przygotowań do transferu.
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze bety i jajcobrania[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ Powodzenia i czekamy na wieści.
Moja @ mnie posłuchała no więc od jutra estrofem i metypred i przygotowuję się do transferu a boję się cholernie. Co teraz powinnam brać na ładne endo oprócz cudnego czerwonego soczku?
Histeroskopie robi sie cykl przed transferem
reklama
Czy mam rozumieć, że lekarz zalecił Ci steryd bez żadnych badań? Ja też źle znoszę encorton i nie będę więcej przyjmować jeśli to nie będzie konieczne.Ja miałam encorton 5 dni przed kriotransferze ale baaaardzo źle się po nim czułam. Nie mogłam nawet spać porostu budziła się w nocy i tak do rana. To jest ster i moja teściowa lekarz ogólny mówi że jest po nim mnóstwo skutków ubocznych w dzień transferu lekarz dał mi rozpiskę z lekami i oczywiście był tam encorton się podobno czerwona zrobiłam ale nic się nie odezwała, myślę sobie trudno jakoś to będzie skoro mus to mus. Na szczęście zaraz to mój mąż zobaczył i tak zwyczajnie do lekarza mówi że żona źle się czuję po encortonie i czy jest on konieczny na co mój lekarz: nie zasadzie nie jest konieczny! I tak porostu mi go wykreslil dziwne to wszystko
Podziel się: