reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dużo nauki przede mną jak widzę ;)Tak dziękuje za informację!
Czyli skoro u mnie marnej jakości jajka według lekarza taki estrofen jest u mnie wskazany tylko czemu nikt mi go przy dwóch procedurach nie zaproponował?
U mnie hiperka chyba niemożliwa.Encortonu tez nie miałam a Nk 16%-myślałam,że intralipid jest na obniżenie NK. sporo tego i miesza mi się.Jedynie Accofil miałam na Kiry podawany.
Czyli Encorton podaję się jeszcze przed stymulacją?A podaje się go przy przed czy po transferze?Bo mam wrazenie ze znajoma miała go wtedy ale nie pamiętam kiedy dokładnie.

Tina. Estrofemu nie podaje się w celu poprawy jakosci jajek, tylko żeby zahamować owulację przed criotransferen. Nazywa się to wtedy cyklem sztucznym. Estrofem bierze się od drugiego dnia cyklu, lekarz bada grubość endometrium i jak jest odpowiednie dokłada progesteron. Bierze się go tyle dni przed transferem ilu dniowy jest zarodek.
Jeżeli nigdy nie brałaś estrofemu tzn że podchodzisz na cyklu naturalnym. Wtedy decydujący jest dzień owulacji. Jeżeli masz zarodek 3dniowy to 3 dni po owulacji masz transfer, jeżeli 4dniowy to 4 dni po. A to iludniowe masz zarodki zależy od polityki kliniki, ilości i jakosci zarodków.

reklama
spadło Ci NK?!! wow!kurcze lekarz mi o tych lekach nie mówił a ewidentnie też powinnam je brać.
Co oznacza pickup?W jakiej jesteś klinice?
Pickup to zabieg pobrania komórek. NK mi spadło, ale transfer i tak się nie udał, a miałam zarodek przebadany genetycznie. Mi akurat zostało trochę skutków ubocznych po tym leku, więc teraz mam już trochę więcej ostrożności do tego. I co gorsza wcześniejszy immunolog nie powiedział, żeby przerwać na czas stymulacji. Dopiero Paśnik zwrócił na to uwagę. I teraz wiem dlaczego po ostatniej stymulacji nie miałam ani jednego zarodka. Najprawdopodobniej to właśnie steryd brany długotrwale, w dużych dawkach i tuż przed stymulacją :frown:

No to super! A co Ci powiedział? Gdzie leży problem??
Dużo Kirow mi brakuje (kir AA) i mam wysokie NK. Plus mam jeszcze zrobić dodatkowe badania i bedzie wszystko wiedzial. W żadnej klinice nie wspominali mi o immunologii tylko kazali probowac dalej. A doktor powiedzial ze przez te kiry nie bylo szansy na powodzenie takze 4 lata faszerowania sie hormonami na darmo... ale mowil ze mozna sobie z tymi kirami i nk poradzic

Do blendera wrzucasz płatki i blendujesz aż zrobi się z nich proszek. Później dodałam jajko ( co prawda nie było w oryginalnym przepisie ale martwiłam się czy mi się nie rozpadną;)) i wodę zamieniłam na mleko 2% ( mleka to tak na oko:happy2:) pokroiłam w drobna kostkę: żółta paprykę, cukiernie i cebulkę no i przyprawy : sól, pieprz, kurkuma, czosnek kolorowy. I na patelnie! Przepyszne!!!
A takie suche dalu sir zmiksowac czy wczesniej je moczylas? Bedzie na kolacje[emoji4][emoji4]

Kurcze no właśnie dziewczyny kiedy odstawia się ten encorton? Ja najpierw brałam 20 teraz zeszłam do 10. 6 tydzień ciazy! Długo jeszcze będę musiała się tym faszerować??
Ja przed transferem na encortonie dostałam zalecenia, żeby do 10-12 tygodnia ewentualnej ciąży, a odstawienie po wizycie u immunologa. Ale to były zalecenia mojego poprzedniego immunologa. Może lepiej skonsultować z Paśnikiem?

Ja jestem w Bocian ie, ale w Warszawie. Byłam u lekarza tydzień temu i miałam 32, to powiedział że jest dobrze. Zobaczymy co jutro powie.
Nic nie czytaj kochana. Dosłownie się nie da. Ja mialam podobne uczucie przy pozytywnych i przy ujemnych transferach. Raz mocniej, raz mniej... Wiem, że dosłownie idzie zwariować...
Mnie też bolało mocniej podbrzusze wcześniej i piersi też aż ciężko było chodzić. Teraz piersi mniej i brzuch co jakiś czas się tylko odzywa chociaż cały czas go czuje ale czy to dobrze czy nie dobrze to tak individualna sprawa i ani jedno ani drugie nic nie przesądza. Pozostaje nam czekać....
Damy radę do jutra i jeszcze trochę.
Z każdą godziną bliżej bety zaczynam wariować. Boje się ze przestałam czuc bol w piersiach i brzuchu. Tylko kręgosłup został obolały. :(

Dużo Kirow mi brakuje (kir AA) i mam wysokie NK. Plus mam jeszcze zrobić dodatkowe badania i bedzie wszystko wiedzial. W żadnej klinice nie wspominali mi o immunologii tylko kazali probowac dalej. A doktor powiedzial ze przez te kiry nie bylo szansy na powodzenie takze 4 lata faszerowania sie hormonami na darmo... ale mowil ze mozna sobie z tymi kirami i nk poradzic
To super, ja też mam nadzieję, że Paśnik pomoże... A miałaś kiedykolwiek zagnieżdżenie czy beta nie ruszyła?

reklama
Do góry