Dużo nauki przede mną jak widzę Tak dziękuje za informację!
Czyli skoro u mnie marnej jakości jajka według lekarza taki estrofen jest u mnie wskazany tylko czemu nikt mi go przy dwóch procedurach nie zaproponował?
U mnie hiperka chyba niemożliwa.Encortonu tez nie miałam a Nk 16%-myślałam,że intralipid jest na obniżenie NK. sporo tego i miesza mi się.Jedynie Accofil miałam na Kiry podawany.
Czyli Encorton podaję się jeszcze przed stymulacją?A podaje się go przy przed czy po transferze?Bo mam wrazenie ze znajoma miała go wtedy ale nie pamiętam kiedy dokładnie.
Tina. Estrofemu nie podaje się w celu poprawy jakosci jajek, tylko żeby zahamować owulację przed criotransferen. Nazywa się to wtedy cyklem sztucznym. Estrofem bierze się od drugiego dnia cyklu, lekarz bada grubość endometrium i jak jest odpowiednie dokłada progesteron. Bierze się go tyle dni przed transferem ilu dniowy jest zarodek.
Jeżeli nigdy nie brałaś estrofemu tzn że podchodzisz na cyklu naturalnym. Wtedy decydujący jest dzień owulacji. Jeżeli masz zarodek 3dniowy to 3 dni po owulacji masz transfer, jeżeli 4dniowy to 4 dni po. A to iludniowe masz zarodki zależy od polityki kliniki, ilości i jakosci zarodków.