reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To zależy ile tych zarodków masz. Jak masz dwa zarodki to im wcześniej podasz tym lepiej. Jak 6 takich samych to często hodują 5 dni.

W pierwszej procedurze były 3 i 1 przetrwał do 5 doby
w drugiej były 2 i 1 do 4 doby(tylko w tym przypadku świeżak i decyzja była na 4 dobę bo w 3 i 5 lekarza po prostu nie było wtedy w klinice.

reklama
Pickup to zabieg pobrania komórek. NK mi spadło, ale transfer i tak się nie udał, a miałam zarodek przebadany genetycznie. Mi akurat zostało trochę skutków ubocznych po tym leku, więc teraz mam już trochę więcej ostrożności do tego. I co gorsza wcześniejszy immunolog nie powiedział, żeby przerwać na czas stymulacji. Dopiero Paśnik zwrócił na to uwagę. I teraz wiem dlaczego po ostatniej stymulacji nie miałam ani jednego zarodka. Najprawdopodobniej to właśnie steryd brany długotrwale, w dużych dawkach i tuż przed stymulacją :frown:

Czyli też robiłaś PGS -u mnie też nie pomogło ani allo 40 po szczepieniach ani accofil,każdy przypadek inny ale trzeba walczyć bo jak widzę na forum większość to ciężarówki :)
Jaki teraz kolejny krok?

Ja miałam encorton 5 dni przed kriotransferze ale baaaardzo źle się po nim czułam. Nie mogłam nawet spać porostu budziła się w nocy i tak do rana. To jest ster i moja teściowa lekarz ogólny mówi że jest po nim mnóstwo skutków ubocznych w dzień transferu lekarz dał mi rozpiskę z lekami i oczywiście był tam encorton się podobno czerwona zrobiłam ale nic się nie odezwała, myślę sobie trudno jakoś to będzie skoro mus to mus. Na szczęście zaraz to mój mąż zobaczył i tak zwyczajnie do lekarza mówi że żona źle się czuję po encortonie i czy jest on konieczny na co mój lekarz: nie zasadzie nie jest konieczny! I tak porostu mi go wykreslil:) dziwne to wszystko

reklama
@Agonia777 w kalendarzu zobaczyłam ,że będziesz miała histeroskopie-możesz mi napisać z jakiego powodu będziesz ją mieć?U mnie jedni kazali laparo ,inni zabronili co finalnie nie zrobiłam i mysle moze nad histeroskopia o której nic nie wspomniał.Czytam Wasze forum i sama dochodzę do jakiś kolejnych kroków.Na jednej komórce miałam jakieś zacieki i podejrzenie endometriozy.
Jakie badania trzeba zrobić do histeroskopi?W jakim dniu cyklu się ją wykonuje?
Ile musi być przerwy pomiędzy transferem a histero?
Dziękuje za info!
Ja mam typową histeroskopię diagnostyczną by sprawdzić czy w mojej macicy jest wszystko ok przed transferem. Będę miała w 7 dc. Będę już w trakcie przygotowań do transferu.

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze bety i jajcobrania✊✊✊✊❤️❤️❤️❤️❤️ Powodzenia i czekamy na wieści.

Moja @ mnie posłuchała no więc od jutra estrofem i metypred i przygotowuję się do transferu a boję się cholernie. Co teraz powinnam brać na ładne endo oprócz cudnego czerwonego soczku:D?

Do góry