reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy badałyście kiedyś progesteron przed transferem świeżaczka?
Bo badałam sobie w tym cyklu 21 dc progesteron i wyszedł mi 6 czyli co bez owulacji było?
a w poprzednim miesiącu krótki protokół ale badanie estradiolu i progesteronu miałam przed punkcją(wtedy progesteron wynosił 0,62 i ponoć taki niski ma być(?) ) i zaczęłam myśleć czy to możliwe ze może leki po punkcji (1 x crinone,1 x prolutex, 2x2 progesterone, 3x 1 dupek) pod transfer nie dały rady i nie podniosły mi odpowiednio progesteronu?
Niestety nie robiłam po transferze już badań progesteronu-dopiero teraz to mi przyszło na myśl.
Co miesiąc mam meeeega długie pms czyli ok 10 ,ponad 10 dni!!! jestem senna,zmeczona i ogólnie do kitu a ktoś w innym temacie napisał,że takie objawy mogą byc spowodowane niskim progesteronem.
Czy któras z Was też ma(miała) takie paskudne PMS????!!!!
Problem z zajściem w ciąze to jedno ale nie funkcjonuje przez te pms :sad::sad::sad:
Tina, przed unkcją progesteron musi być taki niski, bliski ), bo inaczej oznaczaoby to, że jajka za wcześnie popękały, była owulacja i transfer byłby odroczony (o ile nie pękłyby wszystkie jajca)

Nie zrobi ktoś inny bo mi wcześniej mówił że albo się uda w tym cyklu przed urlopem albo w następnym tylko że pisałam mu w 1 dc żeby ustalić leki mam luteine ale nie kazał jej brać tylko estrofem i encorton i umówić się na 23 na usg baby ustalić termin transferu
Spokojnie, jakby wpadł pod pociąg to tez ktoś inny by musiał ci zrobić transfer ;) Najważniejsze że twój cię prowadzi i porozpisuje co i jak, a komu nogi rozłożysz to już nieważna, ważne, żeby bobo wylądowało na swoim miejscu ;)

Tak, dokładnie :)

Chyba punkcje tylko robi dr M. Nie lubię go :p I z resztą nie cieszy się dobrymi opiniami.
Ja jestem u dr G. i jestem z niego bardzo zadowolona. Chociaż tego transferu on nie wykonywał, bo mi cykl tak się rozjechał, a on poszedł na urlop. Robił mi transfer taki młody z dr M. i nie byłam zadowolona w ogóle. Dlatego teraz boję się, że się nie udało.
Jak to się nie udało? Przecież beta jest pozytywna, więc się udało, transfer był zrobiony dobrze. A czy ta ciąża się rozwinie czy nie to już nie wina lekarza. Oczywiście wiadomo, że odczucia wzgledem lekarza moga być rózne, ale transfer akurat zrobił ok i o to chodziło. Nikt nie musi cię/nas trzymać za rączkę, głaskać i szeptać miłe słówka - od tego jest mąż w domu ;) lekarz ma zapewnić bezpieczne lądowanie bejbikowi

reklama
Kochana, to dobrze, ze pozytywne odczucia po wizycie :) LCT mozna zrobic w szpitalu w Prokocimiu, ale musialabys sie dopytac bo Pasnik mi powiedzial, ze tam trzrba lct z partnerem robic. Jak ja robilam to w APC robili ale wiem, ze jakis brak odczynnikow mieli wiec nie wiem czy juz robia znowu czy dalej przestoj. Bo w APC test LCT robia bez partnera.
Mieciu w APC dalej nie można zrobić testu LCT. O Prokocimiu dr mówił, tylko że to daleko dla nas. Najpierw poszukamy na miejscu, we Wrocku. Zaskoczyłaś mnie tą informacją, że można zrobić test bez partnera. Ja zrozumiałam, że zawsze z partnerem się robi. Ale całkiem możliwe, że coś nie dosłyszałem i se dopowiedziałam ;)

Witam wszystkie dziewczyny jestem tu nowa. Jestem drugi dzień po kriotransferze 5 dniowe blastocysty. Dzisiaj cały dzień odczuwam bóle jak na @. Aż mnie noga ciągnie. Proszę podzielcie się jak to u was było czy te bóle oznaczają że coś złego się dzieje albo że już po wszystkim?

Mieciu w APC dalej nie można zrobić testu LCT. O Prokocimiu dr mówił, tylko że to daleko dla nas. Najpierw poszukamy na miejscu, we Wrocku. Zaskoczyłaś mnie tą informacją, że można zrobić test bez partnera. Ja zrozumiałam, że zawsze z partnerem się robi. Ale całkiem możliwe, że coś nie dosłyszałem i se dopowiedziałam ;)

Mnie wlasnie Pasnik na wizycie mowil, ze u nich mozna bez partnera, a w prokocimiu z partnerem. Nie wiem jak oni to tobia w apc, moze jakies inne odczynniki albo mieszaja to z krwia dawcow. Juz na tym poziomie sie nie orientuje. Moze w klinikach mozna zrobic i oni to wysla, bo wiem, ze moja klinika wlasnie do prokocimia wysyla. Kochana tak na wszelki wypdek ci powiem uwazaj tylko na laboratoria diagnostyka, bo byla dziewczyna na watku kd z 2 miesiaxe temu, ktora tam oddala krew i mieli to do Apc wlasnie wyslac bo mieli jakies umowy z nimi, po czym ja poinformowali, ze sie zorientowali, ze im sie umowa skonczyla wiec tak na wszelki wypadek pisze zebys sie tez tam nie nadziala.

W piątek około 12stej bedzie chwila prawdy :) Nie mogę się doczekać, każdy objaw organizmu analizuje i się zastanawiam co tam się dzieje, jak te moje zarodeczki się mają. I się zasatanawiam czy nie zrobiłam czegoś źle. A jak u Ciebie, kiedy betowanie? :)
No to mamy w piątek chwilę prawdy bo ja testuje też. Tylko nie mam gdzie bety zrobić więc muszę sikac od rana i się modlić żeby sie kreseczki pokazały bo jak nie to będę znowu w smutku i niepewności.

To ja też się pochwalę po dzisiejszych badaniach: na 100% dziewczynka, więc moja córcia już się nie może doczekać siostry :), wszystko rozwija się prawidłowo, zaczął się 22 tc, termin porodu 1.01., mała waży już 370 gr :)
Świetne wieści i na pewno siostry będą super. Ja kocham moją strasznie, strasznie mocno.

reklama
Moje drogie panie no i zaczęły się zachcianeczki ciążowe hehe ostatnio obudziłam się o 2 w nocy i tak mi się zachciało pizzy z dagrasso obowiązkowo z kabanosami kupiłam zjadłam i potem było złe bo się za dużo najadłam na raz heheh a dzisiaj tak sobie właśnie leżę no i co zachciało mi się gulaszu z plackiem ziemniaczanym i sałata z śmietana hehe mięsko już wyciągnięte dzwonię do męża i mówię zrób jutro zakupy bo ja chce placka ziemniaczanego z gulaszem a on się śmiał i mówi no i się zaczęło hehe ;) a tym czasem dobranoc moje piękne panie życzę jutro miłego dnia bez wymiotów i mdłości ;)

Do góry