reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Olk@24 @Kurcia @Never give up możecie mi napisać jakie badania zleca Dr P?
Chciałabym te badania mieć zrobione nawet na wyrost bo do Wawy czy Łodzi kawałek.
Ja już po 4 szczepieniach limfocytami męża i uzyskaliśmy w kwietniu br 40 % .
Nk,test cytotoksyczny,kir zrobionę.
Czy te kiry się zmieniają czy są stałą wartością?
Dr S zalecił tylko Accofil i na tym koniec.Mimo podawania przy dwóch transferach nie powiodło się.
Co dr P.zaleca więcej oprócz encortonu,acard czy heparyny?
Ja miałam zlecone badania ANA, IMK, czynnik V Leiden, czynnik V, MTHFR, PAI-1, cytokiny TH1/TH2, przeciwciała przeciwjądrowe.
Ale co mi zaleci na wynik tych badań to jeszcze nie wiem, bo dopiero jestem przed wizytą.

reklama
Po tym co mowisz jak mala juz sie zachowuje w brzuszku to juz ewidentny ognisty znak czyli wlasnie lew :D Co ma byc to bedzie, natura zdecyduje :*

Moja szefowa odkąd wie, że termin porodu mam na wrzesień obstawia 10.09, bo Ona ma wtedy urodziny :p i że na bank będzie podobna do niej :-D więc Ją tylko proszę, nie wtedy! :-D

@Olk@24 @Kurcia @Never give up możecie mi napisać jakie badania zleca Dr P?
Chciałabym te badania mieć zrobione nawet na wyrost bo do Wawy czy Łodzi kawałek.
Ja już po 4 szczepieniach limfocytami męża i uzyskaliśmy w kwietniu br 40 % .
Nk,test cytotoksyczny,kir zrobionę.
Czy te kiry się zmieniają czy są stałą wartością?
Dr S zalecił tylko Accofil i na tym koniec.Mimo podawania przy dwóch transferach nie powiodło się.
Co dr P.zaleca więcej oprócz encortonu,acard czy heparyny?
Kiry sie nie zmieniaja, mi brakuje 9 z 27 , biore na to granocyty czyli wasz Accofil.

Ja już miałam wczesniej zrobiona tromboflilie wrodzona zrobiona a jego zalecania to przeciwciała ana 1 ana 2 ASA , cytokiny th1 th2 oraz immunofenotyp ( test imk ) - to musiałam zrobić między 18 a22 dniem cyklu na wynik czekalam dzień , najdłużej się czeka na te cytokiny

Dziewczyny m miał mieć komplet badan nasienia ale zbyt mała koncentracja plemnikow w próbce i zrobią tylko podstawę. Co może być przyczyną? Abstynencja 5 dni mówili żeby być miedzy 3 a 5 .
Może zdarzyła się taka sytuacja któremuś z Waszych meżów?

Ja już miałam wczesniej zrobiona tromboflilie wrodzona zrobiona a jego zalecania to przeciwciała ana 1 ana 2 ASA , cytokiny th1 th2 oraz immunofenotyp ( test imk ) - to musiałam zrobić między 18 a22 dniem cyklu na wynik czekalam dzień , najdłużej się czeka na te cytokiny
A czy te badania można zrobić w Diagnostyce czy tam gdzie robią Allo,kir czy nk?

reklama
Dziewczyny poradzcie jak myslicie najlepiej zrobic. Od Pasnika mam zelecony intralipid, dwa juz mialam 2 tyg przed i w dniu transferu, a trzeci mam zrobic 4tyg po transferze. Czy jak zrobie 2 dni pozneij to aie cos stanie? Moge jeszcze zrobic 2 dni wczesniej. To chyba nie ma az takiego znaczenia, co myslicie?

Do góry