reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Niezapominajka2018 gratuluje !!!Co za radość!!
@annemarie nigdy nie słyszałam o fostimon.U mnie zdecydowanie mniej komórek i również transfery kończą się niepowodzeniem :/
@Olk@24 Paśnik przyjmuję też w Warszawie?Właśnie myślę o umówieniu się do niego ale jeszcze tego nie ogarnęłam.Jestem po szczepieniach u dr S. w Krakowie ale wszystkie dziewczyny polecają Paśnika.Tylko pytanie czy wizyta którą chcesz odstąpić jest pierwszą czy kolejną wizytą?Bo z reguły na pierwszą wizytę rezerwują więcej czasu i dłużej się czeka.
Nie, w przypadku doktora P., nie ma to znaczenia.
@tina35 doktor na codzień przyjmuje w Łodzi, w nieliczne soboty przyjmuje w Warszawie, z tym, że wizyta w Łodzi kosztuje 150zł a w Warszawie 300zł.

reklama
U mnie było wszystko widoczne na ekranach. Na tych samych ekranach miałam wcześniej pokazane badanie dot. skurczy macicy (nie pamiętam jak to się nazywa) i wtedy mi położna mówiła, że to się nagrywa. Przy transferze wyglądało to podobnie, jedna osoba z personelu w ten sam sposób obsługiwała sprzęt stojący obok. Jak będę miała okazję, to dopytam o to jeszcze.
No i tak powinno być, podoba mi się to.

Nie, w przypadku doktora P., nie ma to znaczenia.
@tina35 doktor na codzień przyjmuje w Łodzi, w nieliczne soboty przyjmuje w Warszawie, z tym, że wizyta w Łodzi kosztuje 150zł a w Warszawie 300zł.
Dziękuje za informację!Spora różnica cenowa ale w Wawie przyjmuje w sb więc nie straciłabym dnia z pracy.
Muszę to przeanalizować.
Ja u S.w Krakowie byłam godzinę na pierwszej wizycie..

Ja już nie mam krwiaka, musiał się oczyścić podczas plamienia, które trwało chyba 2 tygodnie.
Mamy wstępnie ugadane, że będzie Ziemowit i Florentyna, ale jest to jeszcze sprawa dyskusyjna. ;)
Tak, zmieniają się, już ruchliwe z nich kluseczki.

Bardzo pięknie, że jesteś po USG genetycznym i wszystko jest dobrze. :* Od razu człowiek lżej oddycha. :D
O kurcze ale ciekawe imiona!! Suuuuper!
Kciuki za wizyte!!

Ja już nie mam krwiaka, musiał się oczyścić podczas plamienia, które trwało chyba 2 tygodnie.
Mamy wstępnie ugadane, że będzie Ziemowit i Florentyna, ale jest to jeszcze sprawa dyskusyjna. ;)
Ale faaaajne :D U nas nikt by nie umial ich wymowic [emoji23] Ale oni nawet Kasia nie potrafia - mowia "Kasza", "Kasja" albo nawet "Kejsza" [emoji16]

@Olk@24 @Kurcia @Never give up możecie mi napisać jakie badania zleca Dr P?
Chciałabym te badania mieć zrobione nawet na wyrost bo do Wawy czy Łodzi kawałek.
Ja już po 4 szczepieniach limfocytami męża i uzyskaliśmy w kwietniu br 40 % .
Nk,test cytotoksyczny,kir zrobionę.
Czy te kiry się zmieniają czy są stałą wartością?
Dr S zalecił tylko Accofil i na tym koniec.Mimo podawania przy dwóch transferach nie powiodło się.
Co dr P.zaleca więcej oprócz encortonu,acard czy heparyny?

@Olk@24 @Kurcia @Never give up możecie mi napisać jakie badania zleca Dr P?
Chciałabym te badania mieć zrobione nawet na wyrost bo do Wawy czy Łodzi kawałek.
Ja już po 4 szczepieniach limfocytami męża i uzyskaliśmy w kwietniu br 40 % .
Nk,test cytotoksyczny,kir zrobionę.
Czy te kiry się zmieniają czy są stałą wartością?
Dr S zalecił tylko Accofil i na tym koniec.Mimo podawania przy dwóch transferach nie powiodło się.
Co dr P.zaleca więcej oprócz encortonu,acard czy heparyny?

przy moim nk 17% , hashimoto i niedoczynnosci tarczycy
ja mialam cykl przed crio leczenie 14dni equarelem czy jakos tak + encorton 5mg
2tyg przed transferem intralipid , dzien przed transferem i 4 tyg po udanym crio
accofil wlew domaciczny 5 dni przed crio
od 2dc encorton 10mg
acard + heapryna+ metyl kwasu foliowego + femibion1
ale ja bez szczepień

@martuska09 a robiłaś allo mlr? czemu nie miałaś szczepień?
Jedni mówią,że jak ma się 0 i nigdy się nie było w ciązy (mój przypadek )to nie trzeba szczepień a inni i lekarz tak stwierdzi,że może byłam w ciąże ale nigdy się nie utrzymywało i dlatego miałam się szczepić.
Chętnie bym tego już nie robiło bo były dla mnie bardzo bolesne.

reklama
@martuska09 a robiłaś allo mlr? czemu nie miałaś szczepień?
Jedni mówią,że jak ma się 0 i nigdy się nie było w ciązy (mój przypadek )to nie trzeba szczepień a inni i lekarz tak stwierdzi,że może byłam w ciąże ale nigdy się nie utrzymywało i dlatego miałam się szczepić.
Chętnie bym tego już nie robiło bo były dla mnie bardzo bolesne.

@tina35 nie robilam tych badań bo nie kazął , na świeżym zarodku wyszła mi biochemiczna , u nas myśleliśmy że jest tylko przyczyna ze strony męskiej ale po 3 nieudanych transferach gdzie w dwóch nic nie ruszyło wyszło że coś też ze mna jest nie halo . szczepień nawet nie proponował , miałam badania na trombofilie to wyszły dwie mutacje , lct i ana i one wyszły ok .

Do góry