reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki , czy po encortonie miałyście jakiś objawy, np. bóle głowy , zawroty itd.. Od wczorajszego południa, mam takie zawroty, że się bałam dziś do pracy jechać autem.
I tak się zastanawiam- czy to od encortonu czy hormonów, a może to już "starość"

Hej Dziewczyny, piszę przede wszystkim z pytaniem do mam bliźniakowych. Byłam dzisiaj u innego gina (szukam dobrego, który pracuje też w szpitalu, gdzie będę rodzić) i ten z dzisiaj dał mi do myślenia. Dzisiaj gin pomierzył tylko CRL i według jego pomiarów pomiędzy dziećmi jest różnica tygodnia. Nie strasząc powiedział, że to jest do kontroli (wiadomo), żeby sprawdzać czy nie dochodzi do hipotrofii jednego z dzieci. Jak to było u Was? Jakie były różnice w wieku prenatalnym dzieci?
Wczoraj mój gin sprawdzał przepływy i wszystko jak na razie niby gra. Według tego z dzisiaj też, ale ja już myślę, co to będzie dalej.
Kochana napisz tez może w wątku ciąża blizniacza - tam mam bliźniaków juz bardziej zaawansowanych jest dużo, może któraś miała podobna sytuacje...

Ok. :) a mogłabyś napisać jaka jest u Ciebie różnica pomiędzy maluchami? :)
U mnie jest jeden dzień różnicy. Waga identyczna, tylko jeden jest większy o 0,4 cm. Mi lekarz mówił ze ten parametr Pl jest ważny chociaz nie pamietam co znaczy ale u mnie jest 0,85 przy obu a to podobno bardzo dobrze.. mój jeden Maluch na początku był 5 dni młodszy, nawet lekarz liczył się z tym ze ciaza może oburzec pamiętasz? A teraz zobacz jak ładne wyrównał. Spokojnie, poczekaj do prenatalnych może więcej się wyjaśni. ..

Dziewczynki , czy po encortonie miałyście jakiś objawy, np. bóle głowy , zawroty itd.. Od wczorajszego południa, mam takie zawroty, że się bałam dziś do pracy jechać autem.
I tak się zastanawiam- czy to od encortonu czy hormonów, a może to już "starość"
Ja biorę encorton i nie odczuwam żadnych skutków ubocznych.

U mnie jest jeden dzień różnicy. Waga identyczna, tylko jeden jest większy o 0,4 cm. Mi lekarz mówił ze ten parametr Pl jest ważny chociaz nie pamietam co znaczy ale u mnie jest 0,85 przy obu a to podobno bardzo dobrze.. mój jeden Maluch na początku był 5 dni młodszy, nawet lekarz liczył się z tym ze ciaza może oburzec pamiętasz? A teraz zobacz jak ładne wyrównał. Spokojnie, poczekaj do prenatalnych może więcej się wyjaśni. ..
Jutro mam prenatalne, to się więcej dowiem. [emoji4] u mnie jest różnica we wzroście maluchów ponad 1 cm.

reklama
Do góry