reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jejkuś, ale Wy zasuwacie. Nie nadążam Was czytać a co dopiero pisać:laugh2: Widzę, że piszecie o lekach do stymulacji. Może i mi coś podpowiecie kochane moje... bo lekarz się zastanawia nad dopasowaniem ich do kolejnej mojej 4 stymulacji. W pierwszej byłam na długim protokole i miałam menopur w dawkach 225 x 3 i potem po 150 i do tego gonapeptyl. Było10 pęcherzyków z tego 4 dobre komórki zapłodnione i do blastocysy został 1 zarodek. W 2 stymulacji miałam krótki protokół na takich samych lekach i dawkach i było 8 pęcherzyków, znowu 4 komórki dobre zapłodnione, no i znowu do 5 dnia został 1 zarodek. 3 stymulacja na krótkim protokole z menopurem i gonapeptylem, z tym, że menopuru miałam dawkę 225 x 2 i resztę po 150. Skończyło się koszmarnie, z 10 pęcherzyków było 4 komórki, zapłodniły się 2 i zostało 0. Do 4 stymulacji, chyba podejdę początkiem września, lekarz zaproponował menopur 225 x 3 i później po 150 i zamiast gonapeptylu tym razem cetrotide. Ale już sama nie wiem. Strasznie się boję, że znowu będzie kicha. Jak by ktoś miał jakąś sugesitę, to będę zobowiązana. I jeszcze pytanie do wrocławskich forumowiczek, gdzie można zrobić badanie allo mlr, bo mąż podzwonił dzisiaj i nigdzie nie znalazł:confused2:
Może się nie znam ale ja mi nic nie zmniejszali w trakcie stymulacji, codziennie po 200 menopur a ostatni dzień 300. Gonapeptyl codziennie jedna ampułka. Efekt dość dobry 16 jajek, 9 zapładniałam, zostały dwie blastki.

Dlugi jest wtedy kiedy jest gonapeptyl lub inny wyciszacz menopauzowy :)
Antyki czasami sa tez przy krotkim

@Ewunka no widzisz a u nas jak endomenda to dlugi ;)
O widzisz, a ja glupia myslalam, ze jak antyki przed to tez dlugi.
Cale zycie sie czlowiek uczy [emoji4]
U nas jak widac nie ma reguly, bo ja szlam dlugim i sie sprawdzil [emoji4]

Może się nie znam ale ja mi nic nie zmniejszali w trakcie stymulacji, codziennie po 200 menopur a ostatni dzień 300. Gonapeptyl codziennie jedna ampułka. Efekt dość dobry 16 jajek, 9 zapładniałam, zostały dwie blastki.
Dziękuję Motylku :) Zapytam lekarza o taką kombinację. A co się stało z resztą zarodków?

reklama
Do góry