reklama
motylek24
Fanka BB :)
Może się nie znam ale ja mi nic nie zmniejszali w trakcie stymulacji, codziennie po 200 menopur a ostatni dzień 300. Gonapeptyl codziennie jedna ampułka. Efekt dość dobry 16 jajek, 9 zapładniałam, zostały dwie blastki.Jejkuś, ale Wy zasuwacie. Nie nadążam Was czytać a co dopiero pisać Widzę, że piszecie o lekach do stymulacji. Może i mi coś podpowiecie kochane moje... bo lekarz się zastanawia nad dopasowaniem ich do kolejnej mojej 4 stymulacji. W pierwszej byłam na długim protokole i miałam menopur w dawkach 225 x 3 i potem po 150 i do tego gonapeptyl. Było10 pęcherzyków z tego 4 dobre komórki zapłodnione i do blastocysy został 1 zarodek. W 2 stymulacji miałam krótki protokół na takich samych lekach i dawkach i było 8 pęcherzyków, znowu 4 komórki dobre zapłodnione, no i znowu do 5 dnia został 1 zarodek. 3 stymulacja na krótkim protokole z menopurem i gonapeptylem, z tym, że menopuru miałam dawkę 225 x 2 i resztę po 150. Skończyło się koszmarnie, z 10 pęcherzyków było 4 komórki, zapłodniły się 2 i zostało 0. Do 4 stymulacji, chyba podejdę początkiem września, lekarz zaproponował menopur 225 x 3 i później po 150 i zamiast gonapeptylu tym razem cetrotide. Ale już sama nie wiem. Strasznie się boję, że znowu będzie kicha. Jak by ktoś miał jakąś sugesitę, to będę zobowiązana. I jeszcze pytanie do wrocławskich forumowiczek, gdzie można zrobić badanie allo mlr, bo mąż podzwonił dzisiaj i nigdzie nie znalazł
nieagatka
O widzisz, a ja glupia myslalam, ze jak antyki przed to tez dlugi.Dlugi jest wtedy kiedy jest gonapeptyl lub inny wyciszacz menopauzowy
Antyki czasami sa tez przy krotkim
@Ewunka no widzisz a u nas jak endomenda to dlugi
Cale zycie sie czlowiek uczy [emoji4]
U nas jak widac nie ma reguly, bo ja szlam dlugim i sie sprawdzil [emoji4]
tamiza
Zobacz załącznik 889034
DHA to cos innego nic DHEA. W klinice ten zestaw polecali bo mialam niska witamine D3 ale nie zapytalam ich wasnie czy to dalej brac.
Ja od transferu brałam 1x1 a po pozytywnej becie dr. M kazał sprawdzić poziom D3 (a że miałam sporo ponad normę to odstawić )
gosia321
Ale jestem slodziakiem i juz od poczatku swojego zycia na tym swiecie ide w slady mamy i jestem spiochem[emoji173]
Gratuluje misis piekny Hubercik [emoji173][emoji173]
Gosia892
Gratulacje kochana [emoji7] [emoji7] [emoji7]Kochane mamy się dobrze[emoji173] waze 3900 i mam 59 cm[emoji173] zdjęcie wrzucę wieczór
Dziękuję Motylku Zapytam lekarza o taką kombinację. A co się stało z resztą zarodków?Może się nie znam ale ja mi nic nie zmniejszali w trakcie stymulacji, codziennie po 200 menopur a ostatni dzień 300. Gonapeptyl codziennie jedna ampułka. Efekt dość dobry 16 jajek, 9 zapładniałam, zostały dwie blastki.
chlopkers
Ja tez nie mialam antykow przed krotkim [emoji4]Acha - a mi powiedzieli ze się już antykoncepcji nie daje przy pco przed krótkim
I weź tu nie zwariuj
W moim szpitalu o zzo bym się musiała wykłucać, więc anestezjolog raczej pomocny nie będzieMyślę, że wiedza medyczna poszła naprzód. Trzeba się jednak o wszystko dopytać anestezjologa,jakby nie był rozgadany, żeby sobie samej nie narobić kłopotu. [emoji8]
reklama
sssurykatka
Daj znać bo jestem ciekawa czy bedą się upierać.Mam już zdrowe dziecko, na drugie za późno się zdecydowałam i tyle. Nie twierdzę że geny mam na 100 procent ok ale na 99 nic nie znajda. Napiszę wam co powiedział dr i czy zgodzili się bez tych badań.
Podziel się: