reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej :) Kochana u mnie do bety to jeszcze daleka droga. Dzis mija tydzien od punkcji. A transfer odroczony ze wzgledu na hiperke. Szybko odpuscila na szczescie no ale juz nie ryzykowalismy. Wczoraj sie dowiedzialam jak tam moje maluchy rosły i ile ich jest. Takze mamy 6 blastek 5 dniowych i 2 6 dniowe... Razem 8.:):) ta stymulacja to moj czas:) jesli chodzi o "klasyfikascje " tak to sie chyba nazywa... To sa rozne. 3 sa piekne, kilka sredniaczkow. No zobaczymy. :) czekam na miesiaczke i zaczynam przygotowania do crio:)
Trzymamy kciuki, to ładnie Ci zapłodnili komóreczek - super bo zazwyczaj to chyba tylko 6 zapładniają?

reklama
U mnie dziś zaczął się 6 tydzień ciazy. Mi właśnie bardzo wolno.. zwłaszcza ze nie pracuje i staram się relaksować w domku. Prawie całe dnie na kanapie przed tv. Mąż nic nie pozwala mi robić, wiec strasznie dłużą mi się dni. To który u Ciebie dzień ciazy? Bo nie zrozumiałam
Koniec 6 tyg u mnie jest a widziałaś już serduszko czy jeszcze nie byłaś na żadnym usg ? Ja tez jestem na L4 dużo śpię o bardzo dużo śpię hehe i tez mega odpoczywam ale naprawdę jakoś szybko te dni mi lecą ;)

Kiedy miałam punkcje zastanawialiśmy się czy wziąć 1 czy 2. Ale los sam zadecydował. Przetrwał tylko jeden zarodek musiałam czekać na transfer 2 miesiące, dlugie miesiące, abym doszla po stymulacji. Pierwszy transfer i beta ponad 5. Narazie w to nie wierzę, że mogę być w ciąży. Jestem oszołomiona. Nawet nic mężowi nie powiedziałam. Czekam na piatkowe powtórne badanie bety. Jak będzie dobrze to dopiero mu powiem. Dzisiaj z ciekawości zrobiłam sikańca, ale nic nie wyszło.
Super wiadomość, trzymam kciuki! A jakie miałaś endometrium podczas transferu? I ilo dniowy zaraodek był?:)

Koniec 6 tyg u mnie jest a widziałaś już serduszko czy jeszcze nie byłaś na żadnym usg ? Ja tez jestem na L4 dużo śpię o bardzo dużo śpię hehe i tez mega odpoczywam ale naprawdę jakoś szybko te dni mi lecą ;)
Jak byłam to był 5 tydzień i 6 dzień. Było widac pęcherzyk ciążowy w macicy ale nie próbowaliśmy słuchać serduszka bo jeszcze za wcześnie.

No to faktycznie bardzo podobnie, ja jeszcze mialam steryd (encorton) od 2dc i heparyne kilka dni przed transferem, ale to roznie w roznych klinikacj daja na wszelki wypadek, a w innych nie. Za pierwszym razem mialam 2 trzydniowe zarodki, beta lekko ruszyla,ale jak doszla do 70 to zaczela spacac. Tym razem mialam 1 blastke :) Ty bierzesz jeden? Trzymamy kciuki :) W jakiej jestes klinice?
Mieciu jestem w Bocianie w Wawie, a Ty? Po ilu dniach robiłaś bete?

reklama
Mój groszek [emoji4]
IMG_20180816_205206.jpg

Załączniki

• IMG_20180816_205206.jpg
    IMG_20180816_205206.jpg
    50,6 KB · Wyświetleń: 481
Do góry