reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pierwszy program zapłodnienia metodą in vitro skończył się niepowodzeniem. Teraz chcemy pójść do Invicty.
Kto z Was był pacjentką tej kliniki? Czy warto ? Słyszałam dużo pozytywnych opinii.
Ja liczyłam się w invicta w Gdańsku i z pozytywnym skutkiem więc mogę tylko dobrze o nich mówić....

Powiem tak. Nie odrzucam tej opcji ale nie jestem na nia teraz gotowa.
Podziwiam dziewczyny ktore potrafia sie zdecydowac na KD. Ja na chwile obecna chyba nie umiem. Ale zostawiam to jako ostateczna opcje.Zabiegi raczej do 13 robia. Ja mialam allo mlr 54% mimo braku ciazy.
Nk mam chyba 12 lub 15 wiec Pasnik mowil zeby nic z tym nie robic.
A Ty jezeli masz podwyzszone NK to nie rob scratchingu. Ono jeszcze bardziej je podwyzsza.

A co do laparoskopii to usuniecie ognisk endometriozy moze miec wplyw na wyzsza skutecznosc ivf. Endometrioza to taki wielki stan zapalny wiec usuwajac go poprawia sie troche "warunki" tam panujace, zrosty moga tez pogarszac np ukrwienie jajnikow przez co gorzej produkuja pecherzyki.
Generalnie endometrioza to menda...
Zrob sobie badanie z krwi ca125 miedzy 10 a 20 dc. Jest to badanie na raka jajnika ale kiedy ten wskaznik jest podniesiony do np 100 a nie 1000 to moze posrednio wskazywac na endometrioze. Ale nie musi. Mozna miec ca125 w normie a miec mimo to endometrioze. Ja muszę od dr G. wyciągnąć jutro ile realnie daje nam szans z plemniorów emka,a potem będziemy myśleć.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Haha ja Cię nie krytykuje bo ja jeździłam co 2-3 dni aż do 19 dpt. Następnego dnia byłam na usg i zobaczyłam 2 pęcherzyki - dopiero wtedy odpuściła betę.
To ja sama siebie krytykuje, a tak sobie obiecywalam, ze zrobie tylko 2 bety ;) Na szczescie wyjezdzamy na dlugi weekend pod walie tamgdzie diabel mowi dobranoc wiec bety tam nie uswiadcze co mojej psychice wyjdzie na dobre :)

Do góry