reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Powiem tak. Nie odrzucam tej opcji ale nie jestem na nia teraz gotowa.
Podziwiam dziewczyny ktore potrafia sie zdecydowac na KD. Ja na chwile obecna chyba nie umiem. Ale zostawiam to jako ostateczna opcje.Zabiegi raczej do 13 robia. Ja mialam allo mlr 54% mimo braku ciazy.
Nk mam chyba 12 lub 15 wiec Pasnik mowil zeby nic z tym nie robic.
A Ty jezeli masz podwyzszone NK to nie rob scratchingu. Ono jeszcze bardziej je podwyzsza.

A co do laparoskopii to usuniecie ognisk endometriozy moze miec wplyw na wyzsza skutecznosc ivf. Endometrioza to taki wielki stan zapalny wiec usuwajac go poprawia sie troche "warunki" tam panujace, zrosty moga tez pogarszac np ukrwienie jajnikow przez co gorzej produkuja pecherzyki.
Generalnie endometrioza to menda...
Zrob sobie badanie z krwi ca125 miedzy 10 a 20 dc. Jest to badanie na raka jajnika ale kiedy ten wskaznik jest podniesiony do np 100 a nie 1000 to moze posrednio wskazywac na endometrioze. Ale nie musi. Mozna miec ca125 w normie a miec mimo to endometrioze. Ale warto zbadac.

Robiłam wiele razy to Ca125 ale dawno,ostatni rok temu miałam 25 U/ml ale idę jutro na badanie to zrobię.
Najwyższe miałam 54 U/ml.
Przy drugiej stymulacji wyszedł mi jakiś zaciek na jednym jajku i stwierdził,że to ednometrioza.

Ja tak samo podziwiam kobiety decydujące się na KD,póki co nie zdecyduję się choć nie wiem co powiem za rok.

Co oznacza skrót nd?

Kochana zmień Klinikę - zawsze to nowe i świeże podejście do sprawy i może okazać się, że będą chcieli stanąć na wysokości zadania - właściwa stymulacja i piękna zarodki.
@Ewunka jak się nie mylę miała dość mocna stymulację i teraz ma śliczną księżniczkę.
Ja nie leczę się gymcentrum, bo jestem z centralnej Polski - swoje leczenie zaczynałam od NOVUM w Warszawie, teraz jestem w Bocianie w Białymstoku i jestem po pełnej procedurze z 5 blastkami.
Dziękuję w imieniu księżniczki .
Tak miałam raczej duze dawki 300-350 na dzień
20180816_100948.jpg
20180815_172237.jpg

Załączniki

• 20180816_100948.jpg
    20180816_100948.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 403
  • 20180815_172237.jpg
    20180815_172237.jpg
    1 010,9 KB · Wyświetleń: 402
Dzięki. Już jestem po. Spytałam o to endometrium, powiedziała że jest prawidłowe :) więc to był poranny stres...
O blastke się też spytałam i embriolog mi powiedział, że jest super i już "sprezynujaca". Teraz niech tylko zostanie u mamusi i urodzi się na ponad 8 miesięcy jako śliczna różowa pupka. Zobacz załącznik 888737
Piękna. Ale z niej będzie śliczna różowa pupcia [emoji7] [emoji173] [emoji8] [emoji110]

Robiłam wiele razy to Ca125 ale dawno,ostatni rok temu miałam 25 U/ml ale idę jutro na badanie to zrobię.
Najwyższe miałam 54 U/ml.
Przy drugiej stymulacji wyszedł mi jakiś zaciek na jednym jajku i stwierdził,że to ednometrioza.

Ja tak samo podziwiam kobiety decydujące się na KD,póki co nie zdecyduję się choć nie wiem co powiem za rok.

Co oznacza skrót nd?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry