reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja też wybrałam podanie jednej. Uznałam że ewentualna ciąża bliźniacza jest ryzykowna. Ponadto każdy cykl jest inaczej przygotowany, może Endo nie zawsze jest ok i wtedy zarodki nie mają szans. Rozłożenie na dwa razy chyba jest mniej ryzykowne.
Hymm...nam lekarz tak zalecił więc zdaliśmy się na niego. Ale wiem o czym mówisz, też o tym myślałam....

reklama
A długo czekałaś na durgi transfer, po 1miesiącu? A po ilu dniach wykonywałaś pierwszą bete? Mam mieć podawane dwie blastki 5 dniowe podczas jednego transferu. Boje się :( Bo jak nic nie wyjdzie to na nowo stymulację będę musiała zacząć, a po stymulacji transfer mialam odroczony o dwa miesiące :( Nie mam już więcej zamrożonych zarodków, 4 pozostałe przestały się rozwijać w 4 dobie :( mam tylko te dwa :(

Chcialam od razu podchodzic do nastepnego, ale mi w klinice kazali zrobic badanie immunologiczne 8tyg po nkeudanym transferze, pozniej 3 tyg czekania na wyniki, w miedzyczasie zrobilam szersza diagnostyke immunologiczna na wszeki wypadek na wlasna reke i tak zeszlo dokladnie 4 miesiace. Przy 5 dniowym tym razem robilam bete 9dpt. A nie rozwazalas transerowac po jednym skoro macie dwa zeby rozlozyc szanse i zarazem ryzyko?

Hymm...nam lekarz tak zalecił więc zdaliśmy się na niego. Ale wiem o czym mówisz, też o tym myślałam....
Mi że względu na wiek embriolog doradzał dwa ale dr M. od razu powiedział że jeden. Każdy sam decyzję musi podjąć. Ja też skłaniałam się do jednego. Jeżeli masz zamrożone to tym bardziej chyba nie ma co ryzykować. Tak czy siak powodzenia.

Tak nam lekarz zalecił żeby podać dwa, teraz mam stresa :)

To juz bardzo indywidualna decyzja, moze jeszcze porozmawiaj z lekarzem o za i przeciw jesli masz jakies watpliwosci. Ja balam sie tracic po2 zarodki jakby ze mna cos nie gralo wiec rozlozylam sobie to na wiecej szans. Z drugiej strony blizniaki byloby nam ciezko ogarnac majac juz 1 dzieciaczka, ale gdybysmy nie mieli to pewnie bysmy bardzo chcieli ;)

reklama
Do góry