reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
To ja mam dużo gorszy wynik
Wiesz chyba na tym etapie to najważniejszy jest przyrost bety i tego się trzymajmy. Nie wiem jaką wartość bety miałabym wczoraj. Prześledziłam różne wątki i czasami przyrasta powoli a innym razem rośnie jak szalona. Wg norm od 5 rozpoczyna się ciąża a co nam przyniesie los tego nie wiemy.

A długo czekałaś na durgi transfer, po 1miesiącu? A po ilu dniach wykonywałaś pierwszą bete? Mam mieć podawane dwie blastki 5 dniowe podczas jednego transferu. Boje się :( Bo jak nic nie wyjdzie to na nowo stymulację będę musiała zacząć, a po stymulacji transfer mialam odroczony o dwa miesiące :( Nie mam już więcej zamrożonych zarodków, 4 pozostałe przestały się rozwijać w 4 dobie :( mam tylko te dwa :(
U nas zaplodniono 6 komórek. Zaplodnilo się 5. Do 5 doby uzyskaliśmy 3 zarodki. Pierwszy transfer swiezaka nieudany. Dwa zostały. I przy drugim transferze crio poszliśmy na całość. Wzięliśmy 2 mrozaki - ostatnie. Wczoraj te 2 ostatnie zarodki skończyły 8 miesięcy [emoji173]
IMG_20180814_115550.jpg
IMG_20180814_115536.jpg

Załączniki

• IMG_20180814_115550.jpg
    IMG_20180814_115550.jpg
    77,9 KB · Wyświetleń: 415
  • IMG_20180814_115536.jpg
    IMG_20180814_115536.jpg
    73,2 KB · Wyświetleń: 403
Po co Wy się z ta poczta jeszcze męczycie. Idziecie to punktu paczka gls i na następny dzień jest u odbiorcy ;) albo przez paczkomaty
Priorytet poczty pl bardzo dobrze dziala :) sprawdzone info, jak wysylam do pauliny to zawsze ma na drugi dzien juz u siebie. Tylko ona do mnie jakims dziwnym wyslala i nie dochodzi od 1,5tygodnia.

A czy nie lepiej transferować po 1 zarodku, skoro masz 2? Myśmy od razu mieli takie założenie, że przy małej liczbie zarodków bierzemy po jednym. W sumie nie mieliśmy z tym problemu, bo z każdej stymulacji był tylko 1 kropek.
Ja też wybrałam podanie jednej. Uznałam że ewentualna ciąża bliźniacza jest ryzykowna. Ponadto każdy cykl jest inaczej przygotowany, może Endo nie zawsze jest ok i wtedy zarodki nie mają szans. Rozłożenie na dwa razy chyba jest mniej ryzykowne.

@Mieciu85 nie stresuj się tak bardzo tym progesteronem - ja na początku ciąży też miałam bardzo niski przeważnie między 10 a 15 ( też jestem z Ciechocinka i dołożyli mi tylko jeden dodatkowy duphaston ).
Obecnie 23 tydz ;)
Gorzej wpływa na maluszka Twój stres więc głowa do góry ;-) ;)

reklama
U nas zaplodniono 6 komórek. Zaplodnilo się 5. Do 5 doby uzyskaliśmy 3 zarodki. Pierwszy transfer swiezaka nieudany. Dwa zostały. I przy drugim transferze crio poszliśmy na całość. Wzięliśmy 2 mrozaki - ostatnie. Wczoraj te 2 ostatnie zarodki skończyły 8 miesięcy [emoji173] Zobacz załącznik 888256Zobacz załącznik 888257
Ale słodziaki!!! Dziękuje takie historię dodają mi nadziei :) I na dodatek parka - idealnie :)

Do góry