Kinga_1
Fanka BB :)
Czesc Dziewuszki,
Mam nadzieje,ze mnie jeszcze pamietacie.
Dlugo sie nie odzywalam ale Was podczytywalam. WItam rowniez nowe kolezanki i kolege
Niebawem wracam do boju i mam kilka pytan , ktore nie daje mi spokoju.
Byc moze sobie przypominacie. Mialam robione ponoad miesiac temu doglebne badania na krzepliwosc krwi. Badania te potwierdzily ,ze mam trombofilie
Lekarka zapisala mi leki antyzakrzepowe, ktore mam brac od transefru.
W opisie moich badan jest napisane,ze wynik przeciwcial antyjadrowych jest pozytywny na poziomie 100. Lekarka mowi mi,ze to zwiazek z trombofilia. Niepokoi mnie jednak fakt,ze nie dostalam zednych lekow typu ecorton, ktory zapobiega odrzuceniu zarodka.
Tutaj odpowiednik tego leku nazywa sie solupred . Bralam go po stymulacji i mial zapobiec hiperce. Wtedy wlasnie zaskoczylo, choc na krotko.
Pytalam sie wtedy mojej lekarki, czy przypadkiem nie mam przeciwical, ktore zwalczaja zarodek, odpowiedziala, ze bralam wlasnie kortyzon coprawda, by zapobiec hiperce ale zapobiega tez i takim ewentuanosciom.
Moje pytanie d was jes nastepujace. Powiedzcie mi kochane co Wy doswiadczone babaki o tym myslicie? Napiszcie prosze od kiedy , jaka dawke ijak dlugo bralyscie ecorton???
DZIEWKIE WIELKIE!!!
Zycze muilej i cieplej niedzieli
Agapl - brałam encorton 2x1 do 6 dnia po transferze i dodatkowo clexane 40 mg 1x1- też do 6 dnia po transferze, a potem acard 1x1. No i oczywiście jeszcze duphaston 2x1 i progesteron 0,2 - 2x1.