reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Czesc Dziewuszki,
Mam nadzieje,ze mnie jeszcze pamietacie. :biggrin2:
Dlugo sie nie odzywalam ale Was podczytywalam. WItam rowniez nowe kolezanki i kolege :)

Niebawem wracam do boju i mam kilka pytan , ktore nie daje mi spokoju.
Byc moze sobie przypominacie. Mialam robione ponoad miesiac temu doglebne badania na krzepliwosc krwi. Badania te potwierdzily ,ze mam trombofilie :(
Lekarka zapisala mi leki antyzakrzepowe, ktore mam brac od transefru.

W opisie moich badan jest napisane,ze wynik przeciwcial antyjadrowych jest pozytywny na poziomie 100. Lekarka mowi mi,ze to zwiazek z trombofilia. Niepokoi mnie jednak fakt,ze nie dostalam zednych lekow typu ecorton, ktory zapobiega odrzuceniu zarodka.
Tutaj odpowiednik tego leku nazywa sie solupred . Bralam go po stymulacji i mial zapobiec hiperce. Wtedy wlasnie zaskoczylo, choc na krotko.
Pytalam sie wtedy mojej lekarki, czy przypadkiem nie mam przeciwical, ktore zwalczaja zarodek, odpowiedziala, ze bralam wlasnie kortyzon coprawda, by zapobiec hiperce ale zapobiega tez i takim ewentuanosciom.

Moje pytanie d was jes nastepujace. Powiedzcie mi kochane co Wy doswiadczone babaki o tym myslicie? Napiszcie prosze od kiedy , jaka dawke ijak dlugo bralyscie ecorton???
DZIEWKIE WIELKIE!!!

Zycze muilej i cieplej niedzieli

Agapl - brałam encorton 2x1 do 6 dnia po transferze i dodatkowo clexane 40 mg 1x1- też do 6 dnia po transferze, a potem acard 1x1. No i oczywiście jeszcze duphaston 2x1 i progesteron 0,2 - 2x1.

reklama
hej. Dzisiaj u żony stwierdzono mutacje MTHFR w jednym z alleli heterozygota co to ? Podobno ja mam teraz zrobic badania DNA tez i jak wyjdzie to samo to mamy mniejsze szanse o 25% z naszych 33% :( mam nadzieje ze wyjda dobrze....

Witajcie kochane:biggrin2: nogi bolą od tańczenia, pięści od ściskania ale widzę, ze warto było ten ból znieść. Nie było mnie od rana u was a tu??? Rośniemy jak grzybki po deszczu:biggrin2: nowe twarze, nowe nadzieje te same pragnienie :biggrin2: Jak ja Wam DZIĘKUJĘ , że WAS znalazłam. Obojętnie co gadają w TV i polityce serca miłości nie zastrasza i nie pokonają naszej wielkiej wiary, ze będziemy tulić w ramionach nasze szczęście. Ja już nie roztrząsam i nie wdrążam się w ich problematykę. Bo przecież to my musimy potem sobie spojrzeć w serce by powiedzieć ZROBIŁAM NAPRAWDĘ WSZYSTKO CO MOGŁAM...NIE PATRZĄC NA FIGURĘ, ZDROWIE, ROZREGULOWANIE, UTRACENIE INNYCH PRIORYTETÓW, PIENIĘDZY.
WALCZYMY ŚWIADOMIE - KOCHAJĄC TE NASZE MALEŃSTWA, nasze KOMÓRECZKI.:biggrin2: w imię ich prawa do życia.

Kilka tygodni temu koleżanka mojej przyjaciółki dowiedziała się, że będzie mama. Ma 41 lat i mimo, ze już nikt nie wierzył - Ona walczyła. Cudowne :)))

Kiedyś dostałam odpowiedz na e-maila:

[FONT=&quot],,Teraz ja siedzę i czytam Pani maila ze łzami w oczach…[/FONT]

[FONT=&quot]Piękne i zarazem smutne to co Pani napisała. Mimo to za każde słowo bardzo dziękuję![/FONT]
[FONT=&quot]Widzę, że podobnie jak ja ma Pani w sobie ogromne pokłady chęci walki o swoje przyszłe dzieci.[/FONT]
[FONT=&quot]Skąd my kobiety bierzemy tą siłę…[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Zawsze wiedziałam, że w grupie siła![/FONT]

[FONT=&quot]Wierzę, że przyjdzie kiedyś dzień, że obie będziemy tuliły własne upragnione i wyśnione dziecko.[/FONT]
[FONT=&quot]Z całego serca Pani tego życzę!"[/FONT]

KOCHANE JA W TO NAPRAWDĘ WIERZE.

A to info z FB

Właśnie ruszyło pierwsze radio dla kobiet w ciąży i dzieciaków w wieku 0-3 lat. Wspaniały pomysł!!! :) Zapraszamy wszystkich słuchaczy! Radia4Baby można słuchać na stronie: www.pl.radio4baby.com
lub www.radio4baby.pl

Ja już je słucham...mówią, ze w ciąży się już jest zanim nastąpi poczęcie:biggrin2:

Właśnie donimika odkąd jestem z wami nawet tak mi nie przeszkadza że chłop się do mnie nie odzywa, a ostatnio trochę fo****e;-) czekam zawsze na wiadomości od was i czas szybciej płynie i przede wszystkim widząc jak innym sie udaje mamy coraz większe nadzieje, że może my następne:tak: i chociaż jest nieraz porażka, łza w oku, czy chwila załamania, to nawet wiedząc, że ktoś czeka na wieści od nas, na pocieszenie kogoś, a zawsze większą przyjemność mamy z dawania prezentu niż z jego otrzymywania, to mamy satysfakcję, że komuś mogliśmy pomóc, szczególnie komuś takiemu jak my, gdzie wiemy ile trzeba się nacierpieć by osiągnąć wymarzony cel:tak:

Hola - no właśnie bardzo wierzę że się uda :tak:musi się udać za 1szym razem, bo jak nie to :wściekła/y:
Jak się nie uda to będziemy mocno liczyć na dofinansowanie Tuska, chociaż w cuda nie wierzę.

Wy jesteście takie dzielne, tyle razy podchodzicie i tyle w was wiary , podziwiam was kobitki

dziewczyny a orientujecie się ile moga kosztować mnie leki z AMH 0,9? Bo tak szczerze przyznam że my mamy dopiero połowę kaski i musimy wykombinować resztę w ciągu miesiąca :szok:

pełna_nadziei83 witaj :)... koszt leków zależy od tego jak będziesz reagowała na stymulację i jakie lekarstwa ci zalecą ( różne leki - różne ceny). W invimedzie we wroc płaci się 4.500 za stymulację i ma się w tym pakiecie też leki, za które musisz dopłacić jeżeli więcej niż w pakiecie lub część zwracają, jeżeli mniej.

molla zgodnie z obietnicą przesyłam info

Inhibina B odgrywa główną rolę jako marker wzrostu pęcherzyków jajnikowych i może być potencjalnym narzędziem do oceny odpowiedzi na indukcję owulacji przez działanie FSH. Odgrywa istotną rolę jako czynnik prognostyczny we przedwczesnym wygasaniu czynności jajników oraz w zaburzeniach pochodzenia podwzgórzowego. Inhibina B jest podstawowym parametrem rezerwy jajnikowej, której stężenia we wczesnej fazie folikularnej odzwierciedlają liczbę oraz jakość pęcherzyków jajnikowych. Ocena stężenia inhibiny B znajduje zastosowanie w procedurach wspomaganego rozrodu jako czynnik predykcyjny odpowiedzi jajników na stymulację owulacji.

Kinga mozesz opisac caly proces IMSI wlasnie w Invimedzie we Wrocławiu , tam sie bedziemy starac o bejbe... Jak to wyglada , ile razy trzeba byc u lekarza , pytam bo mieszkamy za granica i nie wiem czy żona będzie musiała na stałe przyjechac powiedzmy na miesiac a ja z dolotu czy jak to wyglada?

No i mam wyniki ....ze łzami w oczach odebrałam bete 66,78 ... nie mogę w to jeszcze uwierzyć :-) dziewczyny baaaardzo dziękuje za wasze wsparcie i kciuki, przyniosły mi szczęście :-) muszę jeszcze dojść do siebie po tej wiadomości i odezwę się wieczorem :-)
Alegra101 ... gratulację... trzymam kciuki za piękny wzrost bety &&&&&&&&&&&&& :)

reklama
Do góry